Suomi-Iso-Britannia – Leijonien hyppy tuntemattomaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomi palasi Tanska-ottelussa voittokantaan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Voitokkaan Tanska-ottelun jälkeen Leijonien katse siirtyy jo seuraavan päivän otteluun. Vastaan tulee joukkue, josta suomalaispelaajilla ei ole juuri mitään ennakkotietoa, ja jota Suomi ei ole tähän päivään mennessä voittanut.

Suomi on kohdannut Iso-Britannian jääkiekon MM-kisoissa kahdesti. Ensimmäinen taisto käytiin maaliskuun 17.päivä vuonna 1951, jolloin Leijonat joutui myöntämään tappion lukemin 3-6. Toinen ja viimeisin kohtaaminen käytiin maaliskuun yhdeksäs päivä vuonna 1962, missä Iso-Britannia oli jälleen voitokas maalein 5-7.

57 vuoden jälkeen asetelmat ovat hieman erilaiset, mutta vastustaja on Leijonille täysin tuntematon.

–Täysillä pitää vetää, jos aiotaan voittaa. Ei ole muita vaihtoehtoja. Meillä on yksi tapa pelata ja se on täysillä ja niin me lähdetään pelaamaan vastustajasta riipumatta, päävalmentaja Jukka Jalonen totesi tulevasta vastustajasta.

− Ei hirveästi hajua, en ole nähnyt yhtään peliä. Ehkä lähtökohdat ovat erilaiset, he lähtevät altavastaajana siihen peliin. Meidän täytyy kyllä olla valmiina silti. Aivan varmasti tulossa hyvä jengi sieltäkin vastaan, Mikko Lehtonen analysoi Tanska-ottelun jälkeen.

− Hyvä kysymys. Olen nähnyt heidän otteistaan vain muutaman videopätkän. Kaikki tietävät lähtökohdat. Ei auta kuin huomenna ilmaantua työpaikalle ja laittaa fiksusti homma nippuun, niin kuin kaikkia muitakin vastaan. Jos ei muuta niin pääsemme ainakin harjoittelemaan maalintekoa, ennusti Harri Pesonen.

Iso-Britannia on hävinnyt ensimmäiset neljä lohko-otteluaan, joista maaliero on jämähtänyt lukemaan 22 pakkasen puolelle. Suomen Kaapo Kakolla onkin yksinään kasassa kaksi maalia enemmän kuin koko brittijoukkueella.

– Ei saa lähteä siihen ajatukseen mukaan, että nakuttelisin maaleja liukuhihnalta. Muuten tulee tosi kova peli. Samalla tavalla asennoidutaan kuin edellisiinkiin peleihin ja jos sattuu osumaan, niin hyvä homma, Kakko kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle