Suomalaispelaajat ja -valmentajat muissa CHL-seuroissa − Kari Jalosen paluu Ouluun kauden kohokohtana

CHL / Artikkeli
Kari Jalonen on yksi kolmesta CHL:n sveitsiläisseuran suomalaispäävalmentajasta.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Neljän suomalaisseuran lisäksi kotimaisia pelaajia ja valmentajia on myös monessa muussa CHL-pelejä pelaavassa joukkueessa.

Saksan suurseuroihin kuuluva Adler Mannheim palaa CHL-jäille vuoden tauon jälkeen. Viime vuonna mestaruutta juhlineen seuran riveissä oli tuolloin kaksi suomalaista: tärkeimpiin puolustajiin kuulunut Joonas Lehtivuori sekä fyysinen hyökkääjä Tommi Huhtala. Molemmat jatkavat Saksassa myös tällä kaudella, ja seurakseen Tapparasta siirtyneen juonikkaan hyökkääjän Jan-Mikael Järvisen. Lisäksi joukkueen organisaatioon kuuluu kehitysvalmentaja Pertti Hasanen, joka on viettänyt suurimman osan valmennusurastaan Pohjois-Amerikassa.

Itävaltalaisjoukkueista suomalaisväriä löytyy Klagenfurtin riveistä niin kentältä kuin penkin takaa. Pelicansista, Bluesista ja HIFK:sta tutun Petri Matikaisen johdolla mestaruuden voittaneessa joukkuessa pelaa paljon tunteita herättävä Siim Liivik. Matikaisen lisäksi valmennustiimissä ovat apuvalmentaja Ketterää Suomi-sarjassa luotsannut Jarno Mensonen sekä maalivahtivalmentaja Juha Soronen, joka on Suomessa valmentanut RoKin maalivahteja. Joukkue pelaa samassa alkulohkossa Tapparan kanssa.

Sveitsiläisseuroista kolme lähtee CHL:ään suomalaisen päävalmentajan voimin, ja lisäksi mukana on tukku apuvalmentajia. Useita mestaruuksia niin pelaajana kuin valmentajana voittaneen Kari Jalosen apuna Bernissä ovat pitkältä ajalta Jaloselle tutut Mikko Haapakoski ja Samuel Tilkanen, maajoukkueiden videovalmentajana toiminut Jukka Varmanen ja Tapparasta siirtynyt Petri Tuononen. Toisen kauden Lausannessa aloittavan Ville Peltosen valmennustiimiin Lausannessa kuuluvat myös apuvalmentajat Tommi Hämäläinen ja viime vuoden 18-vuotiaiden maailmanmestarivalmentaja Tommi Niemelä sekä kuntovalmentaja Teemu Oksanen. Sen sijaan Antti Törmänen on EHC Bielin ainoa suomalaisvalmentaja.

Ville Leskinen pääsee pelaamaan CHL-otteluita myös uuden seuransa riveissä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Suomalaisvalmentajista kaikki pääsevät myös vierailemaan kotimaassaan, sillä EHC Biel kohtaa Tapparan, Lausanne HC Pelicansin ja SC Bern Kärpät alkulohkossaan. Erityisesti Kari Jalosen paluu kotikaupunkiinsa kerää varmasti huomiota kauden aikana.

Pelaajista suomalaisväriä sveitsiläisseuroihin tuovat kaudella 2016−17 Liigan parhaaksi puolustajaksi valittu Miika Koivisto Bernissä, pitkään maailmalla viihtynyt Anssi Salmela sekä neljännen kautensa joukkueessa aloittava Toni Rajala Bielissä, peruspakki Petteri Lindbohm ja kovaa laukova Teemu Pulkkinen Lausannessa sekä Santeri Alatalo EV Zugissa.

Puolustavan mestarin Frölunda Indiansin riveissä Joel Mustosen tavoitteena on toinen peräkkäinen CHL-mestaruus. Ruotsalaisseurojen paidoissa suomalaispelaajista nähdään myös Luulajassa luotettava puolustaja Joonas Jalvanti sekä täksi kaudeksi lahden toiselle puolelle siirtyneet Arttu Ilomäki ja Juhani Tyrväinen. Kärppiä viime kaudet edustanut Ville Leskinen pääsee CHL-pelien makuun myös uudessa seurassaan Färjestad BK:ssa.

Suomalaisväriä tuovat myös brittiläisen Cardiff Devilsin voimahyökkääjä Masi Marjamäki, sekä slovakialaisen HC Banska Bystrican Ville Räsänen ja Joona Jääskeläinen. Kaksikon pelikokemus Suomessa on suurimmaksi osaksi Mestis-kaukaloista.

» Lähetä palautetta toimitukselle