Suomalaiset edustamaan Las Vegasiin − konsolikiekon maailmanmestaruus on jälleen käsillä

Muut Sarjat / Artikkeli
Gaming World Championshipin Euroopan karsinnat pelattiin Tukholmassa 18.5.
Kuva © Kenneth Lehtinen/NHLGamer
Taas on se aika vuodesta, kun maailman parhaat virtuaalikiekon pelaajat ottavat mittaa toisistaan. Euroopan, Kanadan sekä Yhdysvaltojen karsinnat on nyt pelattu ja finaalipäivä lähestyy.

Viime vuonna NHL:n järjestämän Gaming World Championshipin voitti Jatkoajankin haastattelema Erik '' Eki'' Tammenpää. Hän kuittasi itselleen 50 000 dollarin palkinnon ykkössijasta.

Tänä vuonna kaikki on tehty alusta alkaen isompana sekä näyttävämpänä, mikä ei ole yllätys, sillä virtuaalikiekon suosio on jatkuvassa kasvussa. 

Tästä turnauksessa on kyse

Viime vuoden tavoin myös tänä vuonna pelataan NHL-pelisarjan 1vs1-pelimuodon maailmanmestaruudesta, jonka voittaja saa palkintopokaalin, 50 000 dollaria sekä pääsee osallistumaan 19. kesäkuuta järjestettävään2019 NHL Awards -tapahtumaan. 

100 000 dollarin palkintopotti jaetaan seuraavasti:

1. sija  50 000 dollaria
2. sija 15 000 dollaria
3. sija 10 000 dollaria
4. sija 5 000 dollaria
5. sija—6. sija 2 500 dollaria

Yhteensä 15 000 dollaria on jo jaettu alueellisten karsintojen voittajille.

Tänä vuonna alkukarsinnat pelattiin Hockey Ultimate Team -pelimuodolla, jossa pelaaja saa rakentaa itse haluamansa joukkueen. Karsintoihin sai osallistua kuka vain. Pelit pelattiin Playstation 4- ja Xbox One -pelikonsoleilla.

Jokaisesta karsinnasta kaksi parasta pääsi finaaliin ja pelit pelattiin paras kolmesta menetelmällä. Karsintojen paras pelaaja voitti itselleen myös 5 000 dollaria.

Finaali pelataan Las Vegasissa 18. kesäkuuta, jossa Euroopan, Kanadan ja Yhdysvaltojen karsintojen kuusi finalistia kohtaavat toisensa. Finaalia voit seurata 18. kesäkuuta NHL:n Twitch-kanavalla suorana lähetyksenä.

Suomalaiset dominoivat Tukholmassa

18. toukokuuta käytiin Euroopan karsintaottelut Tukholmassa, jossa kaksi parasta taistelivat tiensä finaaliin. Suomalaiset dominoivat Euroopan karsintoja, sillä kahdeksasta pelaajasta peräti seitsemän oli suomalaisia ja yksi itävaltalainen.

Karsinnoissa oli mukana maailmanmestaruuttaan puolustava ja urallaan useita muitakin turnauksia voittanut Erik "Eki" Tammenpää. Viime vuonna GWC finaaleissakin nähty Paul ''PleeMaker'' Arontie pääsi tänä vuonna karsintoihin. Eki ja PleeMaker ovat tuttuja ECL:n FILADELPHIA-joukkueesta.

Suosiotaan kasvattanut striimaaja Joonas ''SUPERVIRTA'' Virta nähtiin myös mukana karsinnoissa. Myös Supervirran striimejä voit seurata Twitchistä.

Kristian ''kriketsi17'' Veijola ja Saku ''Sagee95'' Björn olivat myös tavoittelemassa jatkopaikkoja. He pelaavat myös ECL:ssä.

Itävallasta kotoisin oleva Christoph ''Eilung'' Eilenberger oli monelle hieman tuntemattomampi nimi. Hän oli Euroopan karsintojen ainoa pelaaja, joka ei ollut suomalainen.

Maaliskuussa ECL 8-turnauksen Written In The Starsin riveissä voittaneet Hannes ''hansulinho'' Kettunen ja Risto ''dominointi'' Järvi olivat luonnollisesti mukana jälleen kun virtuaalikaukaloissa tapahtuu. 

Euroopan karsintojen finaalissa kohtasivat Hansulinho ja Eki. Ensimmäisen pelin voitti Eki 7−2. Vaikka lukema olikin hurja niin peli itsessään oli tiukka koko pelin ajan.

Toisessa kaksikon välisessä pelissä Hansulinho pääsi hyvin mukaan ja kaksi erää olivatkin todella tiukkoja. Kolmanteen erään mentiin 4−5 lukemissa Ekin johdolla. Eki otti täysin kolmannen erän haltuunsa ja voitti lopulta ottelun lukemin 4−8.

Eki voitti siis puhtaalla sarjalla ja nappasi samalla itselleen 5000 dollaria. 

Kanadan ja USA:n karsinnat

25. toukokuuta pelattiin Kanadan karsintaottelut Torontossa. Mukana nähtiin muun muassa 37-vuotias Sean "mrdeezy" Jackson, joka on vanhin kaikista karsintoihin päässeistä pelaajista. 

Joshua ''Josh Fearless'' D'Eri oli yksi ennakkosuosikeista Kanadan karsinnoissa, mutta tällä kertaa hän ei päässyt jatkoon.

Finaaleihin mukaan pääsi karsintojen voittaja Karl ''Mg x Nuclear'' Caslib sekä viime vuoden kisoista tuttu Matthew ''YunGren'' Grenier.

Toukokuun 30. päivä oli Yhdysvaltojen karsintojen vuoro New Yorkissa. Mukana oli kolme viime vuoden karsinnoissa pelannutta pelaajaa: David ''JrPens92'' Roebuck, suosittu striimaajaa John ''johnwaynee90'' Casagranda sekä karsinnat voittanut ja finaaleihin matkaava Matthew ''Top-Shelf-Cookie'' Gutkowski. Toisena pelaajana Yhdysvaltojen karsinnoista Las Vegasiin lähtee John ''johnwaynee90'' Casagranda, jolla on ennestään meriittejä virtuaalikiekosta.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle