Sportin pelaaja-arviot 2021−2022: Johansson ja Heshka kannattelivat puolustusosastoa, mutta hyökkääjien osalta tehot jäivät piippuun

LIIGA / Artikkeli
Alkukaudella Sportin kannattajilla oli aihetta juhlaan.
Kuva © Matias Lahtinen
Sportin syksy ja alkukausi oli loistava, mutta kauden aikana vaivanneet loukkaantumiset ja sairastumiset vaikuttivat pelaajien suorittamiseen negatiivisesti.

Pelaajien arvosanat on annettu vastaamaan odotusarvoja. Alle kymmenen ottelua pelanneiden suoritusta ei ole arvioitu.

Maalivahdit

8
Niko Hovinen
18. 90,90%, 1,92
Hovinen pystyi omilla huippusuorituksillaan tuomaan joukkueelle mahdollisuuden voittoon ottelusta toiseen. Loukkaantuminen kuitenkin pilasi kokeneen maalivahdin kauden.
7,5
Rasmus Reijola
33. 89,00%, 2,50
Reijolan kausi oli ailahteleva ja Hovisen loukkaantuminen lisäsi Reijolan kuormaa merkittävästi. Kauteen riitti upeita torjuntoja, mutta myös päiviä jolloin kiekko upposi selän taakse vähän liiankin helposti.

Edellisten lisäksi Sportin maalilla torjui Samuel Jukuri sekä Rasmus Korhonen, jotka molemmat kirjasivat yhden voiton nimiinsä.

Puolustajat

9,5
Emil Johansson
55. 6+19=25, +4
Sportin paras hankinta menneelle kaudelle oli ehdottomasti Emil Johansson. Johansson omaa erinomaisen luistelun ja hän pystyi sen turvin aiheuttamaan vastustajan puolustukselle roimasti päänvaivaa. Ruotsalaispuolustaja keräsi myös joukkueessa eniten alivoimaminuutteja.
9
Shaun Heshka
58. 5+26=31, -2
Kokenut Liigakonkari oli tälläkin kaudella juuri siitä mitä kaivattiinkin, tasaisen varmaa pelaamista läpi kauden. Heshka oli myös erittäin tärkeä palanen yli- ja alivoimalla, jossa hän pystyi käyttämään kiekollista varmuuttaan hyvin hyödyksi.
8,5
Valtteri Viljanen
33. 5+11=16, -7
Viljasen kausi oli rikkonainen loukkaantumisten vuoksi, mutta loppukaudesta päästyään takaisin kehiin puolustaja oli erittäin tärkeä osa Sportin hyökkäyspelaamista.
8
Bine Mašič
11. 0+0=0, -3
Nuori slovenialainen puolustaja teki loppukaudesta oman läpimurtonsa Sportin miesten joukkueeseen ja sai jopa kehuja valmentaja Risto Duvfalta. Pelaamassaan 11 ottelussa nuori herra pystyi näyttämään tasaisen varmuutensa omassa päässä ja kiekollista taituruuttakin löytyi hyökkäyspäässä. Jatkosopimus Sportiin ensi kaudelle ei olisi yllätys.
7,5
Olli Vanttaja
45. 1+2=3, -6
Peruspuolustaja, joka sai kauden aikana sopivasti vastuuta. Vanttaja omaa melko hyvän laukauksen, mutta ei käyttänyt tätä kauden aikana hyödykseen liiemmin.
7.5
Juho Tommila
44. 2+5=7, -6
Neljä kautta Sportissa viettänyt puolustaja pelasi varsin pienellä vastuulla, mutta näyttöjen perusteella 29-vuotias puolustaja on osoittanut pärjäävänsä Liigakaukaloissa. Sopimus pitää Tommilan Sportissa myös ensi kauden.
7
Valtteri Hietanen
45. 1+3=4, -7
Uutena puolustajana täksi kaudeksi Sportiin Siirtynyt Hietanen osoitti olevansa työteliäs puolustaja, jonka vahvuudet ovat puolustuspäässä. Hietanen kiekkoilee Sportissa vielä kaksi tulevaa kautta.
6,5
Aleksi Mäkelä
28. 1+1=2, -9
Mäkelän alkukausi oli haastava loukkaantumisten vuoksi ja hän joutuikin ottamaan vauhtia kauden alussa Mestiksestä. Mestiksessä käynti antoi lisävarmuutta pelaamiseen, mutta kehitettävää ja parannettavaa löytyy ensi kaudelle.
6
Bobbo Pettersson
15. 0+0=0, -8
Kesken kauden Sportiin Allsvenskanista siirtynyt Pettersson oli koko kauden ajan hieman kysymysmerkki. Peliaikaa ei juuri tullut ja lopulta otteluita kertyi vaivaiset 15 kappaletta.
5
Victor Westermarck
35. 2+1=3, -13
Neljä kautta Sportissa kiekkoilleen Westermarckin taso on laskusuunnassa ainakin tämän kauden perusteella. 28-vuotias puolustaja osaa pelata hienosti hyökkäyssuuntaan, mutta omassa päässä tulee ajoittain karmaisevia virheitä. Westermarckin sopimus Sportissa päättyy tähän kauteen.

Hyökkääjät

9
Turo Asplund
58. 12+23=35, -2
Kokenut hyökkääjä oli tälläkin kaudella yksi Sportin kulmakivistä. Asplund uhkui varmuutta koko kauden ajan ja olikin Sportin paras pistemies. Asplund oli myös koko Liigan parhaimpia aloittajia.
8,5
Sebastian Stålberg
58. 12+12=24, +2
Viime kaudella Sportiin siirtynyt ruotsalaishyökkääjä näytti jo viime kaudella pystyvänsä tekemään tehoja Liiga-kaukaloissa. Alkukausi oli Stålbergille haastava, eikä tehoja tullut millään. Loppukaudesta hyökkääjä löysi vireensä ja oli joukkueen parhaita hyökkääjiä loppukaudesta.
8
Axel Holmström
59. 7+14=21, -10
Jatkosopimuksen Sportiin ensi kaudeksi tehnyt Holmström jätti parantamisen varaa ensi kaudelle. Alkukausi lähti ruotsalaiselta hyvin, mutta kesken kauden tapahtui jotakin minkä jälkeen hyökkääjä jäi hieman pimentoon. Potentiaalia Holmströmiltä löytyy paljon ja häneltä voidaan odottaa parempaa kautta kokonaisuudessaan ensi kaudella.
8
Lari Heikkinen
39. 0+2=2, -4
21-vuotias Heikkinen on Sportin näköinen pelaaja. Nuorelta hyökkääjältä ei kannata odottaa suuria pistemääriä kautta kohden, eikä se olekaan hänen päätehtävä. Heikkinen on erittäin kova työntekijä ja pystyy sillä osa-alueella auttamaan joukkuetta mainiosti.
8
Aaro Vidgren
50. 7+0=7, -9
Vidgreniä voidaan sanoa alivoimaspesialistiksi, sillä hyökkääjä iski kauden aikana peräti neljä alivoimamaalia. Työteliäs nelosketjun hyökkääjä kiekkoilee ensi kaudella JYPissä.
8
Roope Talaja
50. 11+11=22, -1
Kokenut Talaja teki juuri sitä mihin ollaan aiemmilla kausilla totuttu, eli töitä, töitä ja töitä. Kokeneelta työmyyrältä nähtiin myös komeita maaleja ja hän oli joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä.
8
Henrik Eriksson
59. 14+9=23, -3
Ruotsalaisvahvistus oli joukkueen paras maalintekijä ja varsinkin alkukaudesta kokenut hyökkääjä oli kovassa vireessä, mutta vauhti hiipui loppukautta kohden. Erikssonilla ei ole sopimusta ensi kaudelle.
8
Lassi Vanhatalo
34. 2+5=7, -3
Vanhatalo siirtyi kesken kauden Tapparasta Sportiin. Alkukaudesta hyökkääjällä oli vaikeuksia päästä peliin mukaan, mutta loppukaudesta kaksimetrinen hyökkääjä väläytteli hyviä otteita. Vanhatalolla on Sportiin sopimus myös ensi kaudelle.
7,5
Erik Riska
55. 2+3=5, -12
Monivuotinen Sportin kapteeni suoritti oman roolinsa varsin hyvin ja alivoimaminuutteja kertyi joukkueessa toiseksi eniten puolustaja Emil Johanssonin jälkeen.
7.5
Filip Riska
50. 0+6=6, -6
Kokenut nelosketjun soturi, joka päätti komean uransa tähän kauteen. Riska oli tärkeä osa joukkueen alivoimaa, joka oli yksi kokeneen hyökkääjän tärkeimmistä rooleista. Iästään huolimatta Riska jaksoi painaa neljännessä ketjussa väsyttämällä vastustajan kärkinimiä.
7
Jesse Paukku
19. 1+2=3, -8
Loukkaantumista kärsinyt Paukku ei pääsyt kesken kauden siihen vireeseen, mitä viime kaudella mieheltä nähtiin.
7
Olavi Vauhkonen
39. 9+13=22, -9
Vaikka tehoja 39 otteluun tuli hyökkääjältä ihan sopivasti, jäi Vauhkosella paljon parannettavaa. Lähes kaksimetrinen Vauhkonen vaikutti hidastuneen hurjasti edelliseen kauteen verrattuna eikä hän tahtonut pysyä nopeiden vastustajien perässä. Vauhkonen on kuitenkin edelleen tärkeä ylivoimapelaaja ja hän kykenee luomaan vaarallisia maalipaikkoja.
6,5
Teemu Väyrynen
51. 3+10=13, -14
Väyrynen tuli Sportiin hakemaan vastuuta ja sitä myös sai. Väyrysellä on potentiaalia tehdä enemmänkin pisteitä, mutta vielä ei hyökkääjä pystynyt potentiaaliaan täyttämään.
6
Jonne Virtanen
46. 2+2=4, -15
Uransa tähän kauteen päättänyt Virtanen sai valmentaja Risto Dufvalta paljon vastuuta, mutta kokeneen hyökkääjän kroppa ei tahtonut kestää enää Liigassa pelaamista. Kaikesta huolimatta Virtanen oli joukkueen toiseksi paras aloittaja.
6
Michael Keränen
45. 7+11=18, -9
Viime kaudella Sportiin siirtyneeltä Keräseltä odotettiin todella paljon tähän kauteen. Keränen oli kuitenkin oletuksista huolimatta todella vaisu. Totutusti kiekollisesti varma Keränen ei siltä vaikuttanut tällä kaudella, sillä hänelle sattui turhan paljon kiekonmenetyksiä väärissä paikoissa tehtyjen harhautusten vuoksi.

Kenttäpelaajista alle viisi ottelua pelasivat puolustajat Tyler Nanne sekä Santeri Sillanpää ja hyökkääjät Joni Nikko sekä Jure Povse. Vähäisen ottelumäärän takia heille ei anneta arvosanaa kaudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle