Sportin pelaaja-arviot 2018-2019: Onnistunut kausi ei saanut ansaitsemaansa jatkoa

LIIGA / Artikkeli
Roope Talaja pelasi uran parhaimman Liiga-kautensa.
Kuva © Saana Hakala
Sportin onnistunut kausi jäi lopulta ainoastaan kahden pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Karvaasta pettymyksestä huolimatta joukkue lunasti uskottavuutensa ja identiteettinsä takaisin.

Maalivahdit

7,5
Mika Järvinen
35, 89,89%, 2,89
Pelasi nuorempaa virkaveljeään enemmän, mutta ailahtelevasti. Onnistui kuitenkin useissa takaa-ajonousuissa olemaan joukkueensa viimeinen tuki ja turva pisteiden saannin mahdollistamiseksi.
7,0
Sami Aittokallio
30, 89,54%, 3,10
Alkukaudella suurissa vaikeuksissa ollut Aittokallio nosti osakkeitaan kauden loppupuolella ja toimi suurimpana yksittäisenä tekijänä Sportin nousussa taistelussa paikasta kymmenen parhaan joukkoon. Otti läpi kauden näyttäviä torjuntoja, mutta usein selän taakse löytyi sellainen kuti, jonka Aittokallion tasoinen veskari olisi pitänyt saada pysäytettyä.

Puolustajat

9,0
Tony Sund
60, 8+27=35, +3
Otti Sportin alakerran kiekollisen puolustajan roolin haltuun ensi kättelyssä ja räjäytti pankin. Paransi viime kauden läpimurrosta huomattavasti, moninkertaistaen pistesaldonsa Liigassa ja taisteli jopa puolustajien pistepörssin voitosta.
6,5
Victor Westermarck
57, 5+6=11, -12
Aloitti kauden räväkkäästi, iskien nopeasti alkuotteluissa kauden kaikki viisi osumaansa. Tahti kuitenkin hiipui kauden edetessä, eikä verkko enää heilunut. Omalla alueella kaksinkamppailuissa ja hyökkäyksen avauksissa oli parannettavaa.
7,0
Valtteri Viljanen
57, 4+11=15, +2
Hoiti tonttinsa keskinkertaista paremmin. Maalitili pysyi pitkään nollana, kunnes sai tilaisuuden näyttää taitojaan. Nevalaisen lailla pienen kokonsa vuoksi heikkoudet näkyivät laitakahinoissa ja fyysisyydessä.
7,0
Oskari Manninen
52, 2+11=13, +-0
Onnistui parantamaan suoritustaan viime kaudesta. Ei näkynyt parrasvaloissa, mutta ei ollut myöskään varjojen mailla. Peruspakkina Manninen suoriutui moitteettomasti.
8,0
Niklas Nevalainen
47, 4+14=18, +7
Onnistui Tikan lailla rikkomaan maalittoman kautensa. Suoriutui tehokkaimmin puolustajista avaamaan viisikkohyökkäystä, mutta fyysisyydessä jäi vastapuolelle usein toiseksi. Viime kauteen nähden otteluita kertyi kymmenkunta vähemmän, mutta tehopisteitä kertyi enemmän ja tehotilasto jäi reippaasti lämpöiselle.
7,5
Colby Robak
29. 0+9=9, +1
Osoittautui Sportin oman pään johtajaksi. Ei saanut maalitiliään auki, kun ainoa osuma hylättiin kyseenalaistettavan korkean mailan vuoksi. Kausi päättyi valitettavan aikaisin loukkaantumiseen.
7,0
Jyri Niemi
41, 4+12=16, +5
Pikkuvammoista huolimatta onnistui pelaamaan ehjän kauden ja toi fyysisyyttä oman pään puolustamiseen, sekä tulivoimaa vastustajan siniviivan tuntumalle.
6,0
Ville Saukko
25, 0+0=0, -12
Ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa kokovaltaisesti Sportin pakistossa. Vastustajasta riippuen Saukolla ei ajoittain riittänyt vauhti, välillä ei pelisilmä.

Hyökkääjät

8,5
Antti Kalapudas
56, 12+34=46, +1
Joukkueen parhaan pistemiehen tittelin lunastanut Kalapudas nosti tasoaan edellisestä kaudesta. Pystyi sopeutumaan Kivirannan ja Kallelan lisäksi pelaamaan kokeneempien Vauhkosen ja Talajan laidalla. Puolustamisessa Kalapudaksella on vielä paljon parannettavaa.
8,5
Olavi Vauhkonen
56, 17+27=44, +12
Rikkoi jälleen oman piste-ennätyksensä Liigassa. Monipuolinen hyökkäyspelaaminen tuotti niin maalipaikkoja itselleen kuin myös ketjukavereille. Otti tutun paikkansa ylivoimassa tolpan juurelta joka ottelussa, mutta taktiikan kariutuessa varasuunnitelmaa ei tuntunut löytyvän.
8,5
Toni Kallela
53, 11+31=42, +14
Onnistui jatkamaan tempoaan siitä mihin Tanskan pääsarjassa jäi. Palasten loksahtaessa kohdilleen yhteistyö Kivirannan ja Kalapudaksen kanssa sujui mallikkaasti ja mahdollisti kaikkien saavuttavan yli 30 tehopistettä.
8,5
Roope Talaja
56, 22+15=37, -6
Sopeutui maalitykin rooliin odotettua paremmin pelaamalla uran parhaimman Liiga-kautensa. Maali- ja piste-ennätys rikkoutui jo hyvissä ajoin ja Talaja sijoittui maalipörssissä kymmenen parhaan joukkoon.
8,0
Joel Kiviranta
48, 16+15=31, +12
Pienet loukkaantumiset estivät pelaamasta yhtä paljon otteluita kuin edellisillä kausilla, mutta pisteet eivät jääneet kauaksi aiemmista. Tehotilasto jäi roimasti plussan puolelle ja paransi puolustuspelaamistaan. Palatessaan sairastuvalta kokoonpanoon palasi nopeasti takaisin pistekantaan ja tuttuihin kentällisiin.
8,0
Aleksi Ainali
45, 15+16=31, +5
Myös Ainalin kausi päättyi ennen aikojaan loukkaantumiseen. Toimi ylivoimalla kapellimestarina ja otti paikkansa tykittäjänä b-pisteen kaarelta. Laukominen lisääntyi, mikä näkyi maalitilastossa. Pääsi samaan pistelukemaan kuin viime vuonna.
7,0
Tommi Tikka
48, 13+13=26, +1
Karisti maalittoman viime kauden tyylikkäästi 13 täysosumalla. Sai luotua hyviä tilanteita Talajan ja Rapuzzin kanssa, ja jäähyminuutit jäivät alle sadan minuutin. Hyvistä tehopisteistä huolimatta teholukema jäi ainoastaan yhden plussan puolelle.
7,0
Brody Sutter
45, 9+12=21, -11
Näytti potentiaaliaan alkukaudella, joka enteili pisteiden valossa loistavaa kautta. Meno kuitenkin hiipui ensimmäisen maajoukkuetauon jälkeen ja lopulta pysähtyi loukkaantumiseen. Otti tärkeissä paikoissa aloitusvoittoja, pelaten myös hyvin alivoimalla.
7,5
William Rapuzzi
58, 13+7=20, -5
Joukkueen parhaimpiin aloittajiin kuulunut Rapuzzi tarvitsi jokusen ottelun alkukaudesta päästäkseen rytmiin. Norjan pääsarjasta saapunut hyökkääjä oli elementissään erityisesti JYP-otteluissa.
7,0
Jesse Paukku
55. 5+15=20, -7
Pääsi pelaamaan täyden kauden Liigassa. Pisteitä kertyi kohtalainen määrä, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on vielä petrattavaa. Täydennysmiehenä sopi lähes jokaiseen kentälliseen.
7,5
Erik Riska
50, 5+6=11, -5
Toisen kauden kapteenina toiminut Riska kulutti jäähypenkkiä huomattavasti edelliskautta vähemmän ja toimi hyvänä johtohahmona erityisesti synkkinä hetkinä. Pisteitä kertyi lähes koko Liiga-uran vähiten, mutta omassa roolissaan Riska toimi onnistuneesti.
8,0
Valentin Claireaux
40, 5+4=9, +2
Täydennysmieheksi hankittu Claireaux vakiinnutti paikkansa miltei heti työjuhtavitjassa ja oli kaiken kaikkiaan onnistunut hankinta. Viimeisissä otteluissa verkko heilui eniten, mutta hoiti roolinsa hyvin.
7,5
Miro Lehtimäki
31, 4+2=6, -1
Murtautui läpi aikuisten sarjaan Hermeksen riveissä. Kävi pariin otteeseen Kokkolassa, mutta pelasi yli puolet kaudesta Liigassa. Onnistui avaamaan pistetilinsä niin kotkapaidassa kuin Mestiksessäkin.
5,5
Tomi Körkkö
55, 3+3=6, -19
Pelasi koko uransa heikoimman kauden. Pisteitä kertyi vain muutama tilille ja on heittämällä tehotilastoillaan häntäpään huonommalla puolella. Peliaikaa kertyi kohtalaisen paljon, mutta ei osannut olla parhaaksi edukseen Sportille tällä kaudella.

Arvoimatta jäivät vähäiset ottelumäärät keränneet puolustajat Mikko Vainonen, Juho TommilaRyan Lannon, Toivo Pennanen, Eemeli Ylitalo ja Tobias Åkerman. Hyökkääjistä arvostelun ulkopuolelle jäivät Santeri Haarala, Gustav Willman Borvik, Robert Arrak, Heikki Harju, Eemil Erholtz, Taylor Foster sekä yhden ottelun verran lainalla käynyt Jesse Koskenkorva.

» Lähetä palautetta toimitukselle