Spekulointi NHL-pelaajakauppojen ympärillä kiihtyy – tässä kymmenen nimeä, jotka mahdollisesti vaihtavat joukkuetta

NHL / Artikkeli
San Jose Sharksin Timo Meier on vahvasti spekuloinnin kohteena.
Kuva © Getty Images
NHL:n siirtotakarajaan on noin kuukausi aikaa. Tähdistöviikonlopun jäljiltä on varmaa, että spekulaatio kaupattavista pelaajista tulee kiihtymään.

NHL:n siirtotakaraja on enää alle kuukauden päässä, ja se tuo eteensä huhuja, arvuutteluja ja sisäpiiritietoja siitä, kenet kaupataan ja minne. New York Islanders aloitti jo kilpavarustelun hankkimalla Bo Horvatin Vancouver Canucksista. Tässä artikkelissa käydään läpi joitakin muita mahdollisesti siirtyviä pelaajia. 

Timo Meier, San Jose Sharks

Sharksin sveitsiläinen laitahyökkääjä Meier on huhupuheiden perusteella yksi niistä kärkinimistä, joka siirtyisi johonkin Stanley Cupia tavoittelevaan joukkueeseen. Hyökkääjä aloitti kauden tehottomasti, mutta kauden mittaan maalintekotahti on kiihtynyt siinä määrin, että hänen voi uskoa saavuttavan 40 maalin rajapyykin tällä kaudella.

Jakob Chychrun, Arizona Coyotes

Coyotesin kärkipuolustaja Chychrun on ollut jo pitkään kauppahuhujen kohteena. Hänen viime kautensa oli heikko, osin loukkaantumisten takia. Chychrun aloitti tämän kauden myös sairastuvalta, mutta palattuaan kaukaloon hän on pystynyt tekemään tulosta. Poikkeuksena Chychrunilla on perinteisiin siirtotakarajalla siirtyviin pelaajiin hänen sopimuksensa, joka jatkuu vielä kaksi seuraavaa kautta.

Patrick Kane, Chicago Blackhawks

Blackhawksin kärkihyökkääjä ja reilusti yli 1000 NHL-ottelua pelannut Kanen jättisopimus on loppumassa tähän kauteen. Joukkueen kyntäessä tämä loistava pelintekijä on noussut mahdolliseksi siirtyjäksi takarajalla. Kanen sopimuksen arvo on kuitenkin 10,5 miljoonaa dollaria tällä kaudella, joten häntä on vaikea kaupata, sillä kovin monella joukkueella ei ole tilaa palkkakatossa.

Suuri palkkataakka ei ole ainoa ongelma Kanen mahdollisessa siirrossa. The Athletic kertoo, että Kanella on ollut jo pitempään lonkkavamma, joka kaipaisi leikkausta. Koska Kane ei ole aivan täydessä pelikunnossa, hän ei ehkä ole paras mahdollinen vaihtoehto vuokrapelaajaksi pudotuspeleihin.

John Klingberg, Anaheim Ducks

Viime kesänä Klingberg haki pitkää ja rahakasta sopimusta. Toinen näistä onnistui, kun ruotsalainen teki Ducksin kanssa yhden vuoden ja seitsemän miljoonan dollarin sopimuksen. Ducks on suoriutunut tällä kaudella todella heikosti, eikä Klingbergin otteita voi kovin ruusuisin sanankääntein kuvailla. Puolustaja on onnistunut tekemään 43 ottelussa tehot 6+11=17.

Klingberg voisi varmasti nousta laadukkaassa joukkueessa samalle tasolle kuin pelatessaan Dallas Starsissa. On kuitenkin Ducksin johdosta kiinni, mihin hintaan hänet suostutaan kauppaamaan, sillä tarjoukset tuskin ovat tällä hetkellä kovin korkeita.

Jonathan Toews, Chicago Blackhawks

Toinen Blackhawksin suurista nimistä on myös kiinnostava nimi siirtotakarajalla. Toews on kaukana siitä tasosta, jolla hän oli ennen kun hän joutui sairauden takia jättämään kokonaan kauden 2020−21 sivuun. Hän olisi kuitenkin varsin pätevä kakkos- tai kolmosketjun keskushyökkääjä mestaruusjahdissa. Toewsiin pätee sama kuin Kaneen: 10,5 miljoonan dollarin sopimus on todella hankala kauppaa käydessä.

Vladimir Tarasenko, St. Louis Blues

Bluesin ollessa jäämässä pois pudotuspelikamppailusta Tarasenko on potentiaalisesti kaupattava pelaaja. Pahojen olkapäävammojen jälkeen viime kaudella Tarasenko pelasi pitkästä aikaa lähes täyden runkosarjan ja teki myös tehopiste-ennätyksensä 34+48=82. Venäläisen tehotahti ei ole ollut viime kauden tasolla, mutta hän toisi kuitenkin tulivoimaa mestaruusjahdissa olevaan joukkueeseen.

Tarasenko toisaalta toisi mukanaan raskaahkon, 7,5 miljoonan dollarin palkkakattovaikutuksen. Venäläisen nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen, joten palkkakattotilaa raivaamalla Tarasenko voisi kuitenkin olla mahdutettavissa kokoonpanoon.

Vladislav Gavrikov, Columbus Blue Jackets

Kun loukkantumiset ovat vieneet Blue Jacketsiin puolustajia sairastuvalle, on Gavrikov noussut joukkueen kärkipuolustajaksi. Venäläinen on kahden suunnan puolustaja, jolla on maltillinen palkka (2,8 miljoonaa dollaria), mikä herättää mielenkiintoa muissa joukkueissa. Pudotuspelijoukkueessa hän ei olisi enää kärkipuolustaja, mutta hän toisi leveyttä ja laatua puolustuskalustoon.

Luke Schenn, Vancouver Canucks

Canucksin Schenn on profiililtaan juuri sellainen pelaaja, jonka voi odottaa vaihtavan seuraa siirtotakarajalla. Schenn on kokenut puolustava puolustaja, jolla on halpa sopimus, 850 000 dollaria. Hän oli myös voittamassa Tampa Bay Lightningin kanssa kahta mestaruutta pienessä roolissa. Schenn sopisi hyvin mestarikandidaatin kolmanteen puolustajapariin ja alivoimaan.

Cam Talbot, Ottawa Senators

Senators hankki Talbotin kesällä Anton Forsbergin rinnalle, jotta se saisi kasaan varman maalivahtikaksikon. Maalivahdit ovat tehneet parhaansa, mutta Senatorsin puolustuksen sulaessa ei voi maalivahditkaan loistaa. Talbot olisi kuitenkin mainio täydennys menestystä hakevalle joukkueelle, joka kaipaisi leveyttä maalivahtiosastoon.

Viime vuosien pudotuspeleissä on päädytty tilanteeseen, jossa joukkue on joutunut turvautumaan kolmosmaalivahtiinsa. Keväällä 2020 Colorado Avalanche turvautui Michael Hutchinsoniin ja keväällä 2022 Carolina Hurricanes Pjotr Kotšetkoviin.

Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers

Suomalaisin silmin mielenkiintoa herättää Oilersin Puljujärvi, jonka kausi on ollut kovin hankala. Tällä hetkellä hänen tarinansa vaikuttaa olevan lopussa Edmontonissa, joten oletettavasti hän on kauppatavaraa siirtorajalla. Toinen asia on se, että näkeekö jokin joukkue Puljujärvessä sellaista potentiaalia, jota kaivataan Stanley Cupin havittelussa.

Ei olisi ensimmäinen eikä viimeinen kerta, että pelaajan ura lähtisi lentoon siirtymällä toiseen organisaatioon.

» Lähetä palautetta toimitukselle