Spartak Moskova sensaatiomaiseen voittoon Pietarissa – Voittomaali vain viisi sekuntia ennen loppua

KHL / Artikkeli
Spartakin maalivahti Julius Hudacek on ollut huimassa vireessä SKA:ta vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Spartak Moskova on järjestämässä superyllätystä KHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, sillä joukkue siirtyi otteluvoitoin 2-0 -johtoon SKA Pietaria vastaan voittaen sarjan kaksi ensimmäistä peliä Pietarissa. Ottelusarjan kaksi seuraavaa ottelua pelataan Moskovassa ja näistä täytyy SKA:n napata ainakin yksi voitto tai muuten kausi päättyy ennen aikojaan. Muissa ottelupareissa suosikit pitivät pintansa.

SKA Pietari oli KHL:n runkosarjan toiseksi paras joukkue ja lähti suosikkina pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjaan Spartak Moskovaa vastaan. Suosikin asema on ollut ilmeisesti SKA:lle liikaa, sillä kaksi ensimmäistä ottelua ovat päättyneet tappioon.

Ensimmäisessä ottelussa SKA taipui kotonaan 2–0-lukemin. Toinen ottelu oli jo kahden erän jälkeen pietarilaisilla loistavasti näpeissä, mutta Spartak esitti sensaatiomaisen nousun kolmannessa erässä ja voitti ottelun vain viisi sekuntia ennen päätössummeria tulleella Martins Karsumsin maalilla lukemin 3–2. Ilja Zubov ja Kaspars Daugavins loivat ottelun viimeisessä hyökkäyksessä paikan maalin edessä seisseelle latvialaishyökkääjälle, joka sai iskeä voittomaalin ruotsalaispuolustaja Patrik Hersleyn silmien alta.

Terävimpänä piikkinä SKA:n lihassa on ollut jo toista kevättä putkeen slovakialaismaalivahti Julius Hudacek. Viime keväänä Hudacek torjui Severstalin maalilla ja tarjoi lilliputtiseuralle aidon mahdollisuuden taistella otteluvoitoista, mutta SKA oli parempi. Tänä keväänä Hudacek on jälleen ollut ällistyttävä. Ensimmäisessä ottelussa slovakki torjui nollapelin eteen 30 kertaa ja torstain ottelussa torjuntoja tilille kertyi 32.

Barys Astana nousi voittoon neljän maalin takaa

Kazakstanista ponnistava Barys Astana siirtyi omassa KHL:n itäisen konferenssin ottelusarjassaan Torpedoa vastaan johtoon voitoin 2–0. Barys oli jo ottelussa lukemin 0–4 tappiolla, mutta joukkue viritti huikean kirin ja nousi varsinaisella peliajalla tasoihin. Lopulta jatkoerän ensimmäisellä minuutilla Roman Startšenko vapautti isännät piinasta laukoen kiekon yläkulmaan ohi Barry Brustin. Loppulukemat ottelussa olivat 5–4.

TsSKA murskasi Joni Ortion edustaman Vitjazin

Joni Ortio teki Vitjazin maalilla kaikkensa, mutta se ei riittänyt TsSKA:n pysäyttämiseen ottelusarjan toisessa ottelussa. Vitjaz eteni ottelussa 1-0 johtoon avauserässä, mutta TsSKA tykitti neljä maalia toiseen erään ja samalla tahdilla suomalaismaalivahdin vaihtoon. Kotijoukkueen parhaana pistemiehenä hääri Mihail Grigorenko, joka iski kaksi maalia ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön TsSKA:n 6-2 voittoon päättyneessä ottelussa.

Avtomobilist jatkaa kovassa kyydissä – Traktor kaatui toistamiseen

KHL:n itäisen konferenssin ykkösjoukkue runkosarjassa, Avtomobilist Jekaterinburg otti toisen voittonsa Traktorista ja siirtyi samalla ottelusarjassa 2–0-johtoon. Ottelu oli joukkueiden välillä tasaväkinen, mutta vieraiden heikko puolustuspeli koitui kohtaloksi, eikä maalille palannut Vasili Demtšenko pystynyt pitämään kotijoukkuetta poissa maalinteosta. Lopulta kotijoukkueen voittolukemat ottelussa olivat 4–2.