Sinustako Jatkoajan uusi tekijä? – Haemme tulokkaita Suomen suurimpaan ja kauneimpaan kiekkotoimitukseen

LIIGA / Artikkeli
Perinteikäs jääkiekkomedia Jatkoaika hakee jälleen uusia tekijöitä. Olit sitten taitava kynäniekka, oivaltava valokuvaaja tai valovoimainen sosiaalisen median osaaja, mikäli sydämesi sykkii jääkiekolle, pistä hakemusta tulemaan.

Vaikka kesällä kiekko lepää, Jatkoaika porskuttaa. Tulevaa kautta valmistellaan jo toimituksen osalta, muun muassa kartoittamalla uusia tekijöitä. Kaipaamme uusia tulokkaita, joilla kynä sauhuaa terävänä ja sydän sykkii jääkiekolle. Tarjolla on näköalapaikka jääkiekkoon.

Jatkoajan päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen valottaa, mitä Jatkoajan toimitus voi tarjota uusille toimittajan aluille. Mitä Jatkoajan tekeminen oikeasti on?

− Jatkoaika on ennen kaikkea yhteisö, jonka sisällä tekijöillä on lähes vapaat kädet toteuttaa haluamaansa sisältöä. Meille on tärkeää, että ihmiset saavat seurata omaa kutsumustaan heille tärkeän lajin ja siitä kirjoittamisen osalta. Toki sama pätee myös valokuvaamiseen sekä somen tekemiseen, joista jälkimmäinen on ollut kovassa nosteessa.

Jatkoajan toimitus koostuu kirjavasta joukosta tekijöitä, joita yhdistää intohimoinen suhtautuminen jääkiekkoon. Osa käärii hihat puhtaasti rakkaudesta lajiin, kun taas toiset suuntaavat päämäärätietoisesti kohti ammattilaisuutta journalismin saralla.

− Meille on tärkeää pystyä palvelemaan kaikkia tekijöitä mahdollisimman monipuolisesti siten, että heillä olisi mahdollisimman hyvät eväät tehdä Jatkoaikaa omien tavoitteidensa mukaisesti.

Jatkoaikaan rekrytoidaan vuosittain mukaan arviolta jääkiekkojoukkueellisen verran uusia tekijöitä. Uusilta tulokkailta odotetaan uteliasta mieltä, innokkuutta sekä sisäistä motivaatiota. Suoraan syvään päätyyn ketään ei silti heitetä.  

− Jatkoajassa edetään kokeneempien avustuksella. Sitten kun perusasiat ovat hallussa, on mahdollisuus kokeilla omia siipiään yhä vaativampien sisältöjen parissa. Oleellista on silti, että oma-aloitteisuus kulkee mukana alusta alkaen. Tämä tarkoittaa aktiivista otetta sisältöjen etsimisen sekä niiden edistämisen osalta.

Jatkoajassa pääset eturiviin seuraamaan suomalaisen jääkiekon kiinnostavimpia tapahtumia ja ilmiöitä
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Jatkoajassa jääkiekkoa saa lähestyä useasta eri kulmasta käsin

Jatkoajan tekemiselle on määritelty yhteiset raamit. Osa toimittajan tehtävistä on tietysti pakollisia velvoitteita, jonka myötä varmistamme sivuston elinvoimaisuuden. Kukin toimittaja saa silti halutessaan kokeilla erilaisia juttutyyppejä. Jatkoajassa kannustetaan luovaan ajatteluun ja laatikon ulkopuoliseen ideointiin. Jääkiekkoa voi lähestyä lukemattomista eri kulmista käsin, aina ei tarvitse valita itsestään selvintä. 

− Jatkoajassa on useita erilaisia rooleja ja niitä luodaan lisää tekijöiden innostuksen ja erityisosaamisen mukaan. Kirjoittavien tai valokuvaavien toimittajien lisäksi meillä on podcasteja ja useisiin eri kanaviin jalkautuvaa some-osaamista. On myös tärkeää, että tekijöiden joukossa on taitavia oikolukijoita ja ajureita, jotka haluavat viedä yhteisöä ja mediaa eteenpäin.

Pääset haastattelemaan mielenkiintoisia lätkäpersoonia ja tekemään heistä lukijoita kiinnostavaa sisältöä
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Jatkoaika on Suomen kovin kasvattajaseura

Jatkoajan näytöt "kasvattajaseurana" ovat vuosien varrella vahvat. Jos mediatalot maksaisivat siirtokorvauksia tai kasvattajarahaa urheilupiirien tapaan, ei verkkolehdessämme olisi välttämättä tarvetta lainkaan näyttää mainoksia.

Erityisesti toimittajan työstä kiinnostuneille Jatkoaika on paras mahdollinen alusta antaa näyttöjä, mutta myös kuvaajille ja somen sisällöntuottajille on tarjolla vakuuttavaa sisältöä omaan portfolioon ja ansioluetteloon.

− Vuosien saatossa Jatkoajasta on edetty lukemattomia kertoja ammattitoimittajiksi. Myös kuvaajiamme on työllistynyt runsaasti mediakentälle. Entisiä jatkoaikalaisia on käytännössä kaikissa maamme suurimmissa mediataloissa ja lähes jokaisessa suuremmassa maakuntalehdessä.

Oletko sinä yksi seuraavista jatkoaikalaisista?

Katso täältä lisätietoja ja täytä hakemus. 

» Lähetä palautetta toimitukselle