Siirtohuhut pyörivät Patrick Kanen ympärillä – ”Ei ole vielä päättänyt tulevaisuuden suunnitelmistaan”

NHL / Artikkeli
Patrick Kane on edustanut Chicago Blackhawksia 15 vuoden ajan.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawksin uudelleenrakennusprojektin keskellä pyörivät 33-vuotiaan tähtihyökkääjä Patrick Kanen siirtohuhut. Yhdeksän tähdistöottelun konkarin tulevaisuus on kuitenkin edelleen avoin.

Chicago Blackhawks on jäänyt paitsi pudotuspeleistä neljästi edellisen viiden kauden aikana. Sen edellinen pudotuspelivoitto on vuodelta 2015, kun joukkue kaatoi Stanley Cup -finaaleissa Tampa Bay Lightningin. Matalalentoa on siis jatkunut jo useamman kauden ajan.

Blackhawksin GM Kyle Davidson aloittikin edellisellä kaudella todellisen tyhjennysmyynnin ja jatkoi sitä myös kesän varaustilaisuuden aikana. Blackhawks kauppasi ennen varaustilaisuutta oragnisaationsa kulmakivipelaaja Alex DeBrincatin Ottawa Senatorsiin.

Lisäksi varaustilaisuuden alussa NHL:n komissaari Gary Bettman kuulutti kaupan, jossa Blackhawksin nuori sentteri Kirby Dach matkasi Montreal Canadiensiin. Aikaisemmin kevään aikana seurasta lähtöpassit saivat myös muiden muassa Brandon Hagel ja Marc-André Fleury

Kaikki osoittaa siihen suuntaan, että Blackhawks on aloittanut toden teolla uudelleenrakennuksen.

Vaikka seura on keskellä jälleenrakennusta, Patrick Kane on pysynyt tehokkaana hyökkääjänä. Edellisellä kaudella hän sijoittui pistepörssissä sijalle 14, kun tehopisteitä kertyi 92.

Kane on viettänyt koko 15-vuotisen uransa Chicagossa. Hän solmi kahdeksan vuoden ja 84 miljoonan dollarin sopimuksen vuonna 2014, ja nyt hän kiekkoilee jättisopimuksensa viimeistä kautta.

Blackhawksin organisaatio on uudelleenrakennusvaiheessa, joten Stanley Cup -haaveet Chicagossa ovat marginaaliset. Tämän myötä 33-vuotias hyökkääjä on todennäköisesti kuluvan kauden aikana vaihtamassa osoitetta. Sopimus sisältää kuitenkin siirron estävän pykälän, jonka nojalla seura ei voi kaupata pelaajaa ilman tämän suostumusta.

Ottajia useasta suunnasta, mutta kenen lompakko kestää?

TSN:n toimittaja Darren Dregerin mukaan Kane ei ole vielä päättänyt tulevaisuuden suunnitelmistaan. Kanen agentti Pat Brisson kertoi aikaisemmin syksyllä, että ei painosta Kanea tekemään päätöstä suuntaan tai toiseen. Asiasta huolimatta spekulaatiot Kanen ympärillä leijuvat kuin myös arvailut siitä, missä hyökkääjä pelaa viimeistään siirtotakarajan jälkeen.

Vielä 33-vuotiaanakin Kane on aloittanut kuluvan kauden tehokkaasti. Vaikka maaliverkko on heilunut 13 ottelun aikana vain kahdesti, on maaliin johtaneita syöttöjä kertynyt jo kahdeksan, yhteensä siis 10 tehopistettä. Blackhawks on 13 ottelun jälkeen Keskisen divisioonan kuudentena kausitilastoin 5-5-3.

Mutta mikä 33-vuotiaan tähtihyökkääjän hinta on? Vähintään ensimmäisen kierroksen varausvuoro sekä lupaava nuori pelaaja.

Muutama viikko sitten TSN:n Craig Button valitsi molemmista NHL:n konferensseista kaksi joukkuetta, jonne Kane mahdollisesti hänen mielestään päätyy. Hänen mukaansa Calgary Flames saattaisi tarvita lisää vahvistusta hyökkäysvoimaan, jota se menetti kesällä.

Flamesistä vaihtokauppaan on ehdotettu nimiä kuten vuoden 2019 ensimmäisen kierroksen varaus Jakob Pelletieriä sekä 2021 vuoden ensimmäisen kierroksen varaus Matt Coronatoa. Kanen pudotuspelikokemus voisi kelvata Buttonin mukaan myös Los Angeles Kingsille. Kingsiltä mielenkiintoinen palanen vaihtoon olisi 21-vuotias Alex Turcotte.

Idästä Button mainitsee Pittsburgh Penguinsin ja New York Rangersin. Penguinsista vaihtokauppaan on huhuiltu muun muassa suomalaismaalivahti Filip Lindbergiä. Rangersissa siirtohuhuissa taasen on pitkään pyörinyt hyökkääjä Kaapo Kakko. Kakon lisäksi keskusteluissa on mainittu myös vuoden 2018 ensimmäisen kierroksen varaus Vitali Kravtsov.

On kuitenkin hyvä muistaa, että Kanen 10,5 miljoonan dollarin vuosipalkka sekä sopimuksen siirron estävä pykälä antavat Kanelle itselleen täyden kontrollin päättää tulevaisuudestaan. Edellä mainitut joukkueet joutuisivat vaatimaan Blackhawksin säilyttämään Kanen palkasta puolet, eikä sekään vielä mahdollisesti riittäisi.

CapFriendly-sivuston mukaan liigassa on ainoastaan kolme joukkuetta, jotka voisivat ottaa Kanen jättisopimuksen harteilleen kannettavaksi: Buffalo Sabres, Anaheim Ducks sekä Arizona Coyotes. Ottaen huomioon Kanen iän hän todennäköisesti etsii uutta kotiaan sieltä, missä mahdollisuudet kevään Stanley Cup -karkeloihin ovat mahdolliset.

» Lähetä palautetta toimitukselle