Seuraa näitä pelaajia päivän Yhdysvallat−Suomi-ottelussa: Taylor Heise ja Elisa Holopainen ottavat mittaa toisistaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Alex Carpenter on Yhdysvaltojen syömähampaita.
Naisten MM-turnauksen avausotteluiden jälkeen Suomen joukkueen matka jatkuu kohti Yhdysvallat-peliä. Nostamme esiin muutaman seurattavan pelaajan kummastakin joukkueesta.

Lauantain kiekkosaunan lauteille istahtavat Suomi ja Yhdysvallat. Kanadaa vastaan pelatun avausottelun jälkeen Suomi joutui poistumaan kaukalosta tappio repussa. Yhdysvallat taas voitti helposti Japanin tylyin lukemin 10−0.

Suurinumeroisen voiton myötä yhdysvaltalaiset pelaajat komeilevat pistepörssin kärkisijoilla. Aivan kärjessä keikkuu 22-vuotias Taylor Heise. Heise, joka pelaa Minnesotassa yliopistokiekkoa, onnistui avauspelissä iskemään komeat viisi syöttöpistettä, mikä sivuaa MM-kisaennätystä. Viime kauden paras yliopistopelaaja on avannut ensimmäiset aikuisten arvokisansa räväkästi. Heise saattaa olla seuraava suuri nimi naisjääkiekossa.

Yhdysvaltain laajasta hyökkäysarsenaalista voisi mainita montakin pelaajaa, mutta Alex Carpenterin hahmo nousee kisoista toiseen esiin. Hän on meritoitunut arvokisakävijä ja häntä voisi luonnehtia valmentajan luottoratsuksi. Carpenterin nimi tulee todennäköisesti löytymään tehotilastosta ja pisteitä voi hyvinkin olla enemmän kuin yksi.

Suomen joukkueesta esiin tulevat luultavasti nousemaan tutut nimet, mutta Suomi tarvitsee koko leveyttään, mikäli se haluaa haastaa isompiaan.

Avauspelissä kärjen takaa löytyi reippaita ja hyvin liikkuvia nuoria, nälkäisiä pelaajia. Hyökkääjistä esiin voisi nostaa Elisa Holopaisen. Hyvin liikkuva ja nopea pelaaja ehtii paineistamaan vastustajia ja riistämään kiekkoja omille. Muutenkin kakkosketju nopeine laitureineen aiheuttaa vastustajille kiirettä.

Elisa Holopainen on vahva luistelija.
Elisa Holopainen on vahva luistelija.

Kolmosketjusta Jenniina Nylundin esitys Kanadaa vastaan oli lennokas. Luistin liikkui ja maisema vaihtui ja hän sai myös ylivoimavastuuta Petra Niemisen työvuoron loputtua ennen aikojaan.

Puolustajista kokenut kaarti kantoi suuren osan vastuusta. Suomi käytti kaikkia seitsemää puolustajaansa. Peliajoissa viidenneksi eniten minuutteja kellottanut puolustaja Ella Viitasuo ei varsinaisesti loistanut tai erottunut, mutta juuri siinä piileekin hänen vahvuutensa: hän pelaa suhteellisen varmaa peruspeliä, ja kun hän näin tekee, hän on todella arvokas ratas koneistossa kovia jättejä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle