Seuraa näitä: Naisten Liigan pudotuspelijahdin tärpit

Naisten Liiga / Artikkeli
Ilvekselläkin on vielä mahdollisuudet kotietuun.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Kauden 2022-23 Naisten Liigan kevätkausi käynnistyy lauantaina viidellä ottelulla. Runkosarjan voitto näyttää ratkenneen jo KalPalle, mutta kaksi jäljelläolevaa keskinäistä kamppailua pitää HIFK:n varvasta vielä oven välissä. Apua joukkue tarvitsisi kyllä siinä tapauksessa muiltakin.

Tiukinta lisäjännitystä löytyy vähän alempaa, sillä muista kotietupaikoista käydään armotonta kamppailua loppuun asti. Viimeisen kolmanneksen alussa vielä mukana ollut TPS näyttää putoavan tästä kyydistä ja päätyvän puolivälierissä superkärkikaksikkoa vastaan. Jatkoaika arvioi tiukimmin sijoituksista kamppailevien loppuohjelmaa.

Superkaksikko karkuteillä

Ylivoimaista tahtia vetelevä KalPa johtaa runkosarjaa jo kymmenen pisteen erolla ennen HIFK:ta. Kauden ensimmäinen tappio sentään jo tuli, kun kovaan tuloskuntoon vertynyt HPK voitti kuopiolaiset ennen talvitaukoa. KalPa voidaan ehkä julistaa jo runkosarjan voittajaksi, mutta tämän huutelemista kannattaa odottaa ainakin helmikuun alkuun, kun kaksikko kohtaa toisensa ensimmäisen kerran kahdesta jäljelläolevasta keskinäisestä.

HIFK näyttää yhtä turvallisesti vähintään toiselta, kun eroa K-Espooseen on 11 pistettä. Espoolaiset ehtivät ennen taukoa häviämään takanaan tulevalle HPK:lle, mutta eroa kaksikon välissä on kymmenen pistettä, ja K-Espoolla on vielä jäljellä ottelu muun muassa häntäpään Lukkoa, Kärppiä ja heidän yläpuolellaan olevaa TPS:ää vastaan. On siis hyvin epätodennäköistä, että K-Espoo voisi HPK:n alle pudota.

Sarjataulukko ennen 21.1. pelattavia otteluita.
Sarjataulukko ennen 21.1. pelattavia otteluita.
Kuva © Antti Wennström

Viimeinen kotietu väännössä loppuun asti

Kotietutaistossa asetelmat ehtivät muuttua jo muutaman ottelun kuluessa merkittävästi. Kun viimeisen neljänneksen käynnistyessä Kuortane piti paalupaikkaa ja TPS oli HPK:n ja Ilveksen kanssa tasapäisesti takana, onnistuivat turkulaiset häviämään kaikki neljä seuraavaa otteluansa ja putoamaan muiden kyydistä.

Nyt TPS näyttää ajautuneen KalPa:n tai HIFK:n tulevaksi puolivälierävastustajaksi, ja kotietutaisto olevan HPK:n, Kuortaneen ja Ilveksen välinen.

HPK:n kunto riitti ennen taukoa sekä KalPa:n että K-Espoon kaatamiseen, mutta sen loppuohjelmassa on vain 3/8 kotipeliä, ja kolme otteluista on sarjan kärkikolmikkoa vastaan. Ilves kohtaa kärkikolmikkoa vain kaksi kertaa, ja kotipelejä on puolet otteluista (4/8). Kuortaneen loppuohjelman erikoisuus on se, että peräti seitsemän kahdeksasta ottelusta on kotikaukalossa. Niistä kolme on sarjan kärkikolmikkoa vastaan.

Etukäteen arvioituna viimeisestä pudotuspelipaikasta käydään siis mahdollisesti runkosarjan loppuminuuteille asti. Tässä eroa voisi syntyä merkittävämmin vain sillä, jos yksi kolmikosta voittaa kaikki keskinäiset ottelut varsinaisella peliajalla.

Viimeisen neljänneksen tärpit

Seuraavassa on lueteltu aiemmissa kappaleissa mainittujen sijoituskamppailujen tärkeimpiä niin sanottuja kuuden pisteen otteluita, kun kaikilla on runkosarjaa jäljellä kahdeksan ottelua. Ottelut on valittu tällä hetkellä tiukimpien ja todennäköisimmin keskenään sijoituksia vaihtavien piste-erojen mukaan.

Runkosarjan kärkitaisto: Molemmilla jäljellä kahdeksan ottelua, 4.2. HIFK−KalPa, 18.2. KalPa−HIFK.

Kolmossija: K-Espoo, HPK, Kuortane ja Ilves, kahdeksan ottelua.

28.1. Kuortane-K-Espoo
18.2. Ilves-K-Espoo
19.2. K-Espoo-HPK

Kotietu: Kuortaneella, HPK:lla ja Ilveksellä kahdeksan ottelua.

21.1. Kuortane−HPK
28.1. HPK−Ilves
4.2. Ilves−HPK
5.2. Kuortane−Ilves

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös