Selänne, Timonen, Kapanen... Leijonatähtien jälkikasvua Mestiksessä

MESTIS / Artikkeli
Samuel Timonen on noussut IPK:ssa jo kärkiketjuihin.
Eetu Selänteen debyyttiottelu Peliitoissa kiinnostaa monia. Selänne ei kuitenkaan ole ainoa tunnettu kiekkonimi Mestiksessä.

Stanley Cup -voittaja Kimmo Timosen poika Samuel Timonen (s. 1999) pelaa jo kolmatta kauttaan IPK:ssa. Hyökkääjänä pelaava Timonen ansaitsi pelipaikkansa Iisalmessa alun perin testisopimuksen kautta, mutta on kasvattanut rooliaan kausi kaudelta.

Viime kaudella Timonen oli IPK:n kuudenneksi tehokkain hyökkääjä runkosarjassa (9+9=18), vaikka häärikin enemmän työmyyränä kuin kärkiketjuissa. Tänä syksynä hän on saanut myös ylivoimavastuuta ja on kasvaneen roolinsa myötä aiempaa paremmassa pistevauhdissakin.

Timonen ei ole ainoa NHL-konkarin jälkeläinen IPK:n pukukopissa. Konsta Kapanen (s. 2003) tuo monelle mieleen nuoren Sami Kapasen.

Kapanen pelaa pääosin KalPan U20-joukkueessa, mutta on saanut sekä viime että tällä kaudella kokemusta miesten peleistä niin Liigan kuin Mestiksenkin puolella. Nuorten maajoukkueringissä mukana oleva laitahyökkääjä kuuluu KalPan tulevaisuudensuunnitelmiin.

Tšekkipakki Zack Malík (s. 2000) on puolestaan isossa roolissa FPS:n takalinjoilla. Puolustajan ensimmäinen syksy Suomessa on ollut rikkonainen, mutta viidessä pelissään Malik on pelannut keskimäärin yli 21 minuuttia ottelua kohden.

Malikin isä on lähes 700 NHL-peliä pelannut Marek Malík. Pikkuveli Nick (s. 2002) loistaa puolestaan toista kauttaan KooKoon maalilla.

Toisen polven pelaajista kaikkein parhaat todennäköisyydet isänsä Pohjois-Amerikan saavutusten lyömiseen on kuitenkin Emil Järventiellä (s. 2005), joka pelaa lainalla KOOVEEssa Ilveksestä. Isä-Martti viihtyi nimittäin rapakon takana vain vuoden ja sai tililleen ainoastaan yhden NHL-ottelun.

Lupaava ja luisteluvoimainen Järventie kulkee parhaillaan samaa polkua kuin kolme vuotta vanhempi isoveljensä Roby aikoinaan. Roby pelasi lähes koko kauden 2019–2020 KOOVEEssa, jonka jälkeen hänet varattiin NHL:ään kakkoskierroksella.

Emiliä pidetään jopa veljeään kovempana lupauksena, mutta pistetili Mestiksessä on vielä kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen avaamatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle