Saksa tarjoaa Nuorille Leijonille kamppailuhaasteen − seuraa näitä asioita puolivälierässä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Leijonat valmistautuu MM-puolivälierään.
Kuva © Andy Devlin

Nuorten MM-kisoja paikan päällä Edmontonissa seuraavat toimittajat Lassi Seppä ja Tiia Honkamaa listaavat tuttuun tapaan kolme asiaa, joihin on syytä kiinnittää katseensa Suomen seuraavassa ottelussa.

Nyt MM-mittelöiden panokset kovenevat, sillä vuorossa on oikeastaan koko turnauksen onnistumisen määrittävä puolivälierä. Nuoret Leijonat kohtaa kohtalon ottelussa Saksan.

Maalinedustan puolustaminen

Kanada pääsi alkulohkon viimeisessä ottelussa varsin helposti Suomen puolustajien ohi Leevi Meriläisen vartioimalle maalille. Olkoonkin, että kisaisäntä on Saksaa huomattavasti kyvykkäämpi nippu, ei tulevaa vastustajaakaan sovi päästää kekkuloimaan lähelle parhaita maalintekosektoreita.

Kanada antoi painetta Suomen puolustajille.
Kuva © Andy Devlin

Nuorten Leijonien puolustuksesta on löydyttävä tarvittavaa kovuutta siivota irtokiekoille pyrkivät saksalaiset väljemmille vesille. Mikäli suomalaiset tässä onnistuvat, on tie välieriin huomattavasti sileämpi.

Kaksinkamppailut

Saksa on vahva kaksinkamppailujoukkue.
Kuva © Andy Devlin

Kuten maalin edustalla, ei myöskään omalla hyökkäys- tai keskialueella velttoilulle ole paikkaa, tai muutoin Saksa tulee ja yllättää. Kaksinkamppailut pitäisi voittaa, jos Suomi haluaa päästä esittelemään hyökkäystaitojaan. Työhaalarit on vedettävä niskaan ottelun alkutahdeista asti.

Saksa on liikkeellä Suomea pienikokoisemmalla joukkueella, mutta pakiston kookkaat pelaajat Maksymilian Szuber, Maximilian Glötzl ja Luca Münzenberger tulevat tarjoamaan vahvaa, fyysistä ja aggressiivista peliä. Glötzl ja Münzenberger myös omaavat hyvät kiekonkäsittelytaidot.

Ottelun alkamisaika

Suomen ja Saksan välinen puolivälierä alkaa Suomen aikaa parhaaseen katseluaikaan kello 19. Kanadan Edmontonissa tiuku näyttää tuolloin kuitenkin vasta kello 10:tä aamupäivällä, joten pudotuspelikiekkoa on luvassa varsin epätavalliseen aikaan.

Nuorilla Leijonilla on ollut omat haasteensa aikaisten pelien kanssa, vaikka Slovakia taipuikin lopulta suhteellisen vaivattomasti. On mielenkiintoista nähdä, millainen iskukyky suomalaisilla on kamppailuvalmista vastustajaa vastaan jo ennen lounasaikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle