SaiPan tilapäinen tähtihankinta Tuomas Kiiskinen oli heti joukkueensa paras pelaaja – kakkosketju nousi ykköseksi

LIIGA / Artikkeli
Tuomas Kiiskinen aloitti SaiPa-paidassa tehokkaasti.
Kuva © Topi Lainio

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen Liigaa – shokeeraavasti SaiPan paidassa – pelaava Tuomas Kiiskinen osoitti heti olevansa huippuvahvistus. SaiPan kakkosketjussa Anssi Löfmanin ja Joni Nikon kanssa pelannut taituri teki tehot 1+1 ja oli koko ottelun ajan kiekollisena vaarallinen.

Ensimmäisessä vaihdossaan Kiiskinen heitti hyökkäyspäässä harhasyötön, mutta sen jälkeen KalPa-kasvatti pyrki pitämään kiekon omalla joukkueella ja pelasi usein varman päälle alaspäin. Hyökkäyssuuntaan Kiiskinen oli SaiPan näkyvin pelaaja. Kakkosketju sai vaihdosta toiseen pelin painopisteen hyökkäysalueelle, ja Kiiskinen sekä rakenteli tilanteita että pääsi itse hyville maalipaikoille.

Maalitilinsä 32-vuotias hyökkääjä avasi toisen erän alussa ohjatessaan Jere Sneckin siniviivalaukauksen ohi Atte Tolvasen. Osuma hylättiin ensin potkumaalina, mutta hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Ilmiömäistä pelisilmäänsä Kiiskinen osoitti toistuvasti ovelilla syötöillään, mutta ketjukaverit eivät pystyneet tilanteita riittävästi hyödyntämään.

yksi pääsky ei tee kesää, mutta yksi Kiiskinen teki SaiPasta heti selvästi laadukkaamman joukkueen.

Erityisesti kakkosketjun toinen laituri Nikko pääsi monesti kokeilemaan parhaalta maalintekosektorilta, mutta viimeistelyssä oli puutteita. Nikko kuitenkin onnistui laukomaan johtomaalin Kiiskisen laukauksen paluukiekosta. Maalitilannetta edelsi Kiiskisen hyvä karvaus ja Pelicans-puolustaja Casimir Jürgensin kiekonmenetys.

Ylivoimaa SaiPa pelasi vain kerran, mutta kärkihankinta oli kakkosylivoimassa selkeä pelin pyörittäjä. Yllättäen Kiiskinen sai vastuuta myös alivoimalla.

Säväyttävä alku

Ennen Pelicans-ottelua SaiPa oli viidestä pelistään voittanut kaksi. Kiiskisen hankinta ei tuonut parannusta voittosarakkeeseen, mutta tähtihankinnan myötä SaiPalla oli kaksi vaarallista hyökkäysketjua. Aiemmissa peleissä lappeenrantalaisten tehot olivat Teemu Ramstedtin johtaman ketjun ja erityisesti laitahyökkääjien Tomas Zaborskyn ja John Perssonin varassa.

Heti ensimmäisessä pelissään Kiiskinen oli mukana SaiPan molemmissa maaleissa. Kakkosketju oli lisäksi joukkueen selvästi paras osa. Nikko oli SaiPan ahkerin laukoja ja Kiiskinen toiseksi ahkerin. Peliaikaa Kiiskinen sai hyökkääjistä eniten.

Tähtihankinta Kiiskinen ei ehtinyt olla SaiPan mukana kuin päivän verran ennen ensimmäistä peliään ja oli silti johtava pelaaja. Lokakuun loppuun kestävä sopimus kattaa vielä kymmenkunta peliä, ja Kiiskinen antaa joukkueelle paljon suuremmat mahdollisuudet voittaa. Konkarin itsensä ja ketjukavereiden on kuitenkin terästäydyttävä viimeistelyssä.

SaiPan seuraava peli on lauantaina kotona Jukureita vastaan. Tuolloin valmistautumista on takana hieman enemmän, ja sekä Kiiskiseltä että ketjukavereiltaan on lupa odottaa entistä valmiimpaa ja tehokkaampaa peliä.

Kesällä SaiPa hankki tähtihyökkääjät Ramstedtin ja Zaborskyn ja nyt tilapäisavuksi Kiiskisen. Kovat värväykset ovat kohottaneet joukkueen uskottavuutta merkittävästi, mutta myös odotukset ovat kovat, ja tehoja sekä voittoja kaivataan.

Sanonnan mukaan yksi pääsky ei tee kesää, mutta yksi Kiiskinen teki SaiPasta heti selvästi laadukkaamman joukkueen.

Juttua muokattu 26.9. klo 8.19: Korjattu maalivahdin nimi Kiiskisen tekemässä maalissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle