Saara Niemi tyytyväinen HIFK:n ilmeeseen, psyykkisesti vahvistunut Kiti Seikkula iski neljästi ennen maajoukkuekomennusta − "En enää säikähdä maalipaikkoja"

Naisten Liiga / Artikkeli
Kiti Seikkula rokotti RoKia peräti neljään otteeseen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti
Naisten Liigassa pelattiin sunnuntaina viimeiset kaksi ottelua ennen kuin sarja siirtyi maaottelutauolle. HPK näytti ykköskeskushyökkääjänsä Kiti Seikkulan johdolla RoKille kaapin paikan. Päävalmentaja Saara Niemen luotsaama Stadin Gimmat nollasi jälleen vastustajansa.

Naisten Liigan viimeisenä pelipäivänä ennen marraskuun maaottelutaukoa HPK kohtasi RoKin ja HIFK emännöi Kuortanetta. Hämeenlinnalaiset pudottivat pohjoiset vieraansa lopulta kyydistään. Stadin Gimmat pitivät maalinsa jälleen puhtaana.

HPK−RoKi 7−2

RoKi roikkui HPK:n kintereillä oikeastaan kolmannen erän alkuun asti. Lopulta hämeenlinnalaiset ja ottelussa neljä maalia täräyttänyt Kiti Seikkula hoitivat pisteet kotijoukkueelle. Seikkula pääsi vastaamaan tekemisistään Jatkoajan haastatteluun.

− Ensimmäinen ja viimeinen erä olivat meiltä hyviä. Toinen erä oli nuupahdus, jossa päästimme kaverin liiankin hyvin peliin mukaan. Ehkä ne olivat henkimaailman juttuja ja ajattelimme, että peli on taputeltu. Olimme vähän löysiä emmekä pelanneet omaa peliä. Kolmanteen erään paransimme ja otimme voiton kotiin.

Seikkula iski kolme maalia suorista hyökkäyksistä, joihin ketjukaverit antoivat hänen sanojensa mukaan hyvät syötöt. Neljäs osuma syntyi ylivoimalla.

− Siinä oli hyvä maski. Yritin ohjurivetoa, mutta sattui menemään suoraan sisään.

Seikkula suuntaa alkavalla viikolla maajoukkueen mukana Saksaan. Hyökkääjä virkkoo, että hän on kehittynyt pelaajana kokonaisvaltaisesti. Maajoukkuevalmennus lienee huomannut saman.

− Pään sisällä on tapahtunut sellainen kehitys, että pystyn pelaamaan rennommin enkä ole puristanut mailaa. En ole stressannut peleistä, vaikka lähdenkin aina peleihin täysillä. Kun luottaa omaan tekemiseen, niin tulostakin syntyy. Maalintekoon on löytynyt rentous. En enää säikähdä maalipaikkoja.

Naisleijonien matkaan Seikkula lähtee rennoin mielin.

− Odotan tasaisia pelejä, joissa saan tuotua omat vahvuuteni esille. Haluan saada myös henkilökohtaisia onnistumisia – en tarkoita välttämättä pisteiden muodossa, vaan omilla vahvuuksilla pelaamista ja sitä, että autan joukkuetta voittamaan, HPK-tähti tuumi.

HIFK−Kuortane, 4−0

HIFK päihitti sunnuntaina Kuortaneen puhtaasti 4−0. Stadin Gimmat eivät siis päästäneet viikonlopun peleissään yhtään maalia, sillä lauantaina joukkue murjoi Ilveksen 11−0. Päävalmentaja Saara Niemi oli syystäkin iloinen näkemäänsä.

− Aina pitää olla tyytyväinen siihen, että maali pysyy puhtaana. Siihen on monta syytä. Erinomaiset maalivahdit hoitavat osuutensa ja lisäksi puolustimme hyvin tiiviillä viisikolla. Vastustaja ei päässyt paljoa maalipaikoille. Viime viikkojen harjoitellut asiat näkyvät pelissä ja siihen olen tyytyväinen.

Kokonaiskuvasta HIFK:n osalta Niemi on myös tyytyväinen. Hän listasi pelin osa-alueita, jotka ovat erityisen mallillaan.

− Keskialueen käännöt ja se, miten pysymme kiekossa ja väsytämme vastustajan siten, että he joutuvat puolustamaan. Maaleja syntyy siitä, kun saamme vauhtiin kiekkoa ja pääsemme ylivoimaisena hyökkäämään.

HIFK on edennyt Naisten Liigassa voitosta voittoon. Hallitseva mestari on voittanut paljon otteluita suurella maalierolla.

− On meillä syksyn mittaan tullut huonoja eriä, mutta olemme huonollakin pelillä pystyneet voittamaan. Peli on parantunut viime viikkoina, ja esimerkiksi Ilvestä vastaan olimme aina kiekonmenetysten jälkeen heti iholla. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki, päävalmentaja kiitteli ryhmäänsä.

Naisten Liigassa on alkavalla viikolla maajoukkuetauko. Naisleijonat osallistuu EHT-tapahtumaan Saksassa ja Tyttöleijonat pelaa turnauksessa Vierumäellä. Kummassakin ryhmässä on useita pelaajia kotimaan kentiltä. Viikonloppupainotteisen Naisten Liigan runkosarja jatkuu 18. marraskuuta kolmen ottelun voimin.

Muokattu: 5.11.2023, kello 18.05: Lisätty HIFK:n ja Kuortaneen välisen ottelun tiedot sekä Niemen kommentit.

» Lähetä palautetta toimitukselle