Ruotsin EHT-turnauksen muut joukkueet esittelyssä – Venäjällä mukana 7 nuorten MM-kisapelaajaa, Tre Kronor hakee piristysruisketta Globenista

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Aleksandr Romanov on Ruotsin turnauksen kiinnostavimpia pelaajia.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Ruotsin EHT-turnauksen muista joukkueista Tšekki ja Ruotsi luottavat tuttuihin ja kokeneisiin nimiin, mutta Venäjä lähtee rohkeasti Tukholmaan erittäin nuorella joukkueella.

Nuorten MM-kisojen tähdet Venäjän kiinnostavimpia nimiä

Torstaina Helsingin jäähallissa Suomea vastaan asettuva Venäjä lähtee Ruotsin turnaukseen verrattain varsin nimettömällä joukkueella, mutta joukkueen kiinnostavuutta se ei laske. Venäjän päävalmentaja Aleksei Kudašov on nimittäin valinnut ryhmäänsä peräti seitsemän pelaajaa Tšekissä hopeaa voittaneesta joukkueesta. Lisäksi nuorten MM-joukkueen päävalmentaja Valeri Bragin siirtyi A-maajoukkueen apuvalmentajaksi.

Nuorista tähdistä esiin nousevat erityisesti puolustaja Aleksandr Romanov ja hyökkääjät Vasili PodkolzinGrigori Denisenko ja Kirill Martšenko. Monet näistä nuorista lupauksista kuuluvat vahvasti NHL-seurojen tulevaisuuden suunnitelmiin, joten torstain ottelu voi olla ainutlaatuinen tilaisuus nähdä tulevia NHL-tähtiä pelaamassa Suomessa.

Venäjän joukkueen nuoruudesta kertoo hyvin se, että siinä ei ole mukana yhtään yli 30-vuotiasta pelaajaa. Kokeneempaa kaartia joukkueessa KHL:n kirkkaimpien venäläistähtien puuttuessa edustavat Moskovan TsSKA:n puolustaja Bogdan Kiselevitš ja Avangard Omskin tähtimaalivahti Igor Bobkov

Valeri Bragin nähdään tänä keväänä myös Venäjän miesten maajoukkueen penkin takana.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tšekillä mukana neljä Suomessa pelaavaa puolustajaa

Karjala-turnauksen voittanut Tšekki lähtee Ruotsin turnaukseen varsin kokeneella ryhmällä ja tämän kauden EHT:lta tutuilla nimillä. Kokenut päävalmentaja Miloš Říha on valinnut Tukholmaan suuntaavaan joukkueeseen 15 pelaajaa, joilla on kokemusta miesten arvokisoista.

Joukkueen kapteeni ja suurin yksittäinen nimi on maajoukkueen monivuotinen runkopelaaja Jan Kovář. Muita tuttuja nimiä viime vuosien varrelta ovat puolustaja Jakub Jeřábek, hyökkääjät Michal ŘepíkTomáš Zohorna ja Martin Zaťovič. Hyökkäyksestä löytyy myös kaksi muuta Zohornaa, nimittäin Tomášin veljet Hynek ja Radim. Maalille Tšekillä on heittää kaksi kovan luokan torjujaa, Dominik Furch ja Roman Will.

Tšekin puolustuksesta löytyy suomalaisille kiekonseuraajille useita tuttuja nimiä tältä kaudella. Mukana ovat Liigassa pelaavat Jakub KrejčíkLukáš Klok ja Libor Šulák sekä KHL:ää Jokereissa pelaava David Sklenička. Näistä pelaajista varsinkin Krejčíkin ja Šulákin voi ajatella saavan suuren vastuun päävalmentaja Říhan suunnitelmissa.

Juhliiko Tre Kronor kotonaan?
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Ruotsi luottaa kokemukseen kotikaukalossaan

Rikard Grönborgin paikalle tälle kaudelle Ruotsin päävalmentajaksi nousseen Johan Garpenlövin alku Tre Kronorin peräsimessä on ollut hankala. Karjala-turnauksessa Ruotsi hävisi kaikki ottelunsa, mutta Moskovassa sinikeltaiset onnistuivat jo nujertamaan Venäjän ja Tšekin. Sanomattakin on selvää, että nousujohteisuuden odotetaan jatkuvan kotiturnauksessa.

Toisin kuin esimerkiksi Suomi, Ruotsi valitsi määrällisesti kapean joukkueen, jossa on mukana seitsemän puolustajaa ja 13 hyökkääjää. Maalivahtiosasto Ruotsilla on takuuvarmasti kunnossa, sillä Magnus Hellberg ja Lars Johansson lukeutuvat KHL:n parhaisiin torjujiin. Puolustuksen johtohahmona toimii TsSKA:n jykevä Klas Dahlbeck. Nuorta verta joukkueeseen tuovat NHL:ään tähyävät Luulajan puolustajat Jesper Sellgren ja Nils Lundkvist.

Hyökkäyksessä Ruotsilla on useita NHL:ssäkin meritoituneita nimiä, kuten Oscar LindbergCarl Klingberg ja Dennis Everberg. Suomalaisittain mielenkiintoisin nimi lienee Liigan viime kauden pistepörssivoittaja Malte Strömwall, jonka hyvä vire on jatkunut KHL:ssä. Seurattavia nimiä ovat myös SHL:n pistepörssiä johtava Marcus Nilsson ja nuori maalitykki Samuel Fagemo.

» Lähetä palautetta toimitukselle