Ruotsi murskasi Venäjän Helsingin U20-turnauksessa - Suomi kaatui jälleen tehottomuuteensa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Lukaš Dostal esti Suomen maalintekoyritykset tehokkaasti.
Kuva © Leo Runsas
Helsingin U20-turnauksen toinen päivä sisälsi kaksi hyvin erilaista ottelua. Suomi ja Tšekki saivat aikaan yhteensä vain kolme maalia, mutta Ruotsi nuiji Venäjän viidellä maalilla.

Suomi-Tšekki 1−2 ja

Ottelun avauserä oli todella tasaista kiekkoilua. Erän loppupuolella ensin Suomen Aleks Haatanen ja Tšekin Jan Šir nahistelivat kaksiminuuttiset ja jäähyjen loputtua nähtiin ensimmäinen maalikin, kun Roni Hirvonen huudatti kotiyleisöä.

Toinen erä oli myös tasaista peliä. Erän kuudennella minuutilla Suomen alivoima kuitenkin kostautui, kun Tšekin Šir tasoitti pelin. Pian tulleella toisella alivoimalla lisäosumia ei kuitenkaan tullut sen enempää kuin loppueränkään aikana.

Päätöserä ei ollut jääkiekkoilullisesti kovin kummoinen, mutta Suomi sai kuitenkin luotua monia hyviä maalintekopaikkoja. Tšekki joutui ottamaan kolme kaksiminuuttista, mutta ylivoima ei Suomella ottanut toimiakseen.

Tšekki sai varsinaisen peliajan lopussa ylivoiman, jonka se pystyi lopulta hyödyntämään jatkoajalla, kun Šir tykitti kiekon toistamiseen verkkoon. Täten Suomi jäi edelleen voitoitta.

Ruotsi-Venäjä 6−1

Ruotsi asettui ottelussa heti alusta alkaen kuskin paikalle, kun se pakotti Venäjän kahteen jäähyyn heti avauserän alussa ja rankaisi niistä jälkimmäisen aikana, kun Albin Eriksson osui. Erän kolmatta ylivoimaansa se ei kuitenkaan hyödyntänyt, sen puoleen kuin Venäjä omaansakaan, mutta Venäjä tuli aivan erän lopussa tasoihin Jegor Chinakhovin maalilla.

Toisen erän alussa kumpikin hukkasi yhden ylivoiman, mutta pian Ruotsin ottaman aikalisän jälkeen joukkueen hyökkääjä Nils Höglander iski ruotsalaiset johtoon läpiajosta. Lisää nähtiin reilut seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Höglander osui toistamiseen. Lisäonnistumisia ei erässä tullut, vaikka kumpikin joukkue istui kahteen kertaan jäähyllä.

Päätöserän alku oli toisen erän kaltainen. Ensin Ruotsi selvitti alivoimansa ja pian sen jälkeen se iski, tällä kertaa Marcus Karlbergin voimin. Venäjältä sen sijaan alkoi loppua usko ja joukkue sortui jäähyilyyn pahemman kerran ottamalla viisi kaksiminuuttista Ruotsin yhtä vastaan. Ruotsi rankaisi vielä kahdesti. Ensin osui Samuel Fagemo ja erän lopussa vielä Albin Sundsvik. Voittonsa myötä Ruotsi porskuttaa turnauksen kärjessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle