Ruotsi antoi täystyrmäyksen Sveitsille, Iso-Britannia niisti pisteen Tanskalta

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Ruotsi oli murskaavan ylivoimainen ja otti tylyn 7–0-voiton Sveitsistä. Adrian Kempe (kesk.) oli yksi suurista onnistujista.
Iso-Britannia piinasi Tanskaa ja sai yritteliäisyydestään palkinnoksi sarjapisteen. Yhdysvallat sai pelinsä vihdoin kulkemaan ja kaatoi kisojen alkupäivien sensaation Kazakstanin.

Tanska-Iso-Britannia 3–2 ja.

Yllätysten kisat saivat jatkoa A-lohkon iltapäiväpelissä Tanska-Iso-Britannia. Iso-Britannia sai ottelulle loistavan alun, kun Ben O'Connor vei saari-imperiumin johtoon jo kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Erän puolivälissä Julian Jakobsen kiskaisi rystyltä ruuhkan takaa, ja kiekko löysi kuin löysikin tiensä Ben Bownsin vartioimaan maaliin.

Seuraavaksi onnistui Nicklas Jensen, mutta Tanska ei saanut selkeää pelillisestä yliotetta. Iso-Britannia vastasi onnistuneesti punavalkoisten määrittämään tempoon, ja Bowns oli jälleen mies paikallaan maalilla. Nelisen minuuttia ennen loppua Mike Hammond tasoitti pelin.

Vielä viimeisellä minuutilla Bowns teki talonkokoisen torjunnan venyttäen Matias Lassenin vedon eteen ja pelasti osaltaan Iso-Britannialle sensaatiomaisesti sarjapisteen.

Jatkoajalla Liam Kirkin ja Ben Laken rangaistukset avasivat Tanskalle mahdollisuuden ratkaista peli, ja 24 sekuntia ennen jatkoajan loppua Markus Lauridsen latasi voittomaalin. Syötön tarjonnut Jensen nosti turnauksen tehopistesaldonsa jo seitsemään.

Yhdysvallat-Kazakstan 3–0

Naapurilohkossa Kazakstanin yllätysvalmiudet näyttivät jääneen sunnuntai-iltaan. Seitsemän minuutin pelin jälkeen Trevor Moore pelasi vahvan karvaamisen seurauksena kiekon Jason Robertsonille. Tämä jatkoi avopaikkaan Adam Clendeningille, joka antoi mailan helistä: 1–0.

Toisen erän alussa Moore itse kiskaisi amerikkalaisten 2–0-osuman. Jatko eteni rikkonaisissa merkeissä kummankin joukkueen aktiivisen jäähyilyn vuoksi.

Päätöserässä parhaat paikat sattuivat siihen asti melko pliisusti hyökänneelle Kazakstanille, mutta Cal Petersenin maali säilyi varjeltuna loppuun asti. Los Angeles Kingsin kassarille kertyi nollapelissä ainoastaan 18 torjuntaa, kun vastapäässä turnauksessa vahvasti esiintynyt Nikita Bojarkin teki voitavansa eväten peräti 49 amerikkalaisyritystä.

Jack Druryn kolmannen erän alussa iskemä 3-0 jäi ottelun lopputulokseksi. Ihme kyllä Kazakstan kärsi ensimmäisen tappionsa vasta turnauksen kolmannessa ottelussaan. Yhdysvallat nousi B-lohkon kolmoseksi.

Ruotsi-Sveitsi 7–0

Ruotsi lähti hakemaan suunnanmuutosta turnaukselleen, kun A-lohkon iltaottelussa luisteli vastaan vahvasti pelannut Sveitsi. Tasaisen alun jälkeen meni pelaaminen Sveitsin kannalta vaikeaksi. Vastikään Ruotsin vahvuuteen liittynyt Jesper Frödén avasi maalihanat ohjaamalla Lawrence Pilutin noston verkkoon.

Vain puolitoista minuuttia myöhemmin Adrian Kempen kaukolaukaus yllätti Leonard Genonin totaalisesti, ja tauolle mentiin sinikeltaisten 2–0-johtoasemasta.

Toinen erä ehti vanheta vain pari minuuttia, kun Buffalo Sabresin Victor Olofsson rankaisi ylivoimalla. Tiukka one-timer vei Ruotsin jo kolmen maalin karkumatkalle. Erän puolivälissä Frödén osui jälleen – taas ylivoimaosuma ja taas otettavissa oleva veto etukulmasta sisään. Genonilta oli mennyt ottelussa kaikki plörinäksi, ja tolppien väliin asettui Rapperswilin Melvin Nyffeler.

Magnus Nygren ja Nils Lundqvist löivät kolmannen erän alkajaisiksi vielä lisää maaleja Ruotsille, ja ottelun loppu eteni enää muodollisissa merkeissä. Henrik Tommernes sai vielä viimeistellä loppunumeroiksi 7–0.

Tommernes muodosti Frödénin kanssa melkoisen tutkaparin eri pelipaikoista huolimatta – kumpikin oli osallisena toistensa maaleihin ja kirjasi kolme tehopinnaa. Samaan lukemaan ylti myös Kempe, mutta Lundqvistin henkilökohtainen tulos oli puolestaan vielä parempi 1+3.