RoKin taistelu Tampereella ei riittänyt, KOOVEElle jälleen kotivoitto

MESTIS / Artikkeli
Eetu Mäkiniemi torjui jälleen voiton KOOVEElle.
Kuva © Jarno Hietanen
Jumbosijalla olevan RoKin taistelu Hakametsässä päättyi särjakärki KOOVEEn niukkaan voittoon.

Ennakkoasetelmat illan otteluun Tampereella olivat selvät: KOOVEE johtaa sarjaa hurjalla maalimäärällä, RoKin ollessa pahnan pohjimmaisena - tosin Hokkia ja Peliittoja kolme ottelua vähemmän pelanneena. Huomioitavaa on myös, että RoKi on päästänyt selvästi vähemmän maaleja kuin muut häntäpään joukkueet. KOOVEE voitti perjantaina kotonaan KeuPan, kun Rokilla päättyi kolmen pelin vieraskiertue Hakametsään.

Ensimmäiseen erään rovaniemeläiset tulivat paremmalla jalalla. Erän puolessa välissä Kasper Elo niittasi ranteella etualakulmasta Ville Väinölän ja Zdenek Sedlakin syötöistä avausmaalin RoKille. KOOVEE sai kaksi ylivoimaa; peli pyöri hyvin ja paikkoja tuli, mutta RoKin neliö pysyi tiiviinä ja kauden ensimmäisen pelinsä maalissa aloittanut 20-vuotias RoKi-vahti Tommi Ronkainen otti tarvittavat kopit. Vielä pari minuuttia ennen erän loppua KOOVEE hyökkäsi yli-innokkaasti ja Rasmus Smedberg karkasi läpiajoon. Eetu Mäkiniemi KOOVEEn maalilla torjui hyvin.

Toisessa erässä RoKin Ronkainen oli virkaveljeään työllistetympi. RoKille vihellettiin erässä kaksi kahden minuutin jäähyä. Jälkimmäisestä jäähystä hienoa kautta pelaava Roby Järventie tälläsi hurjalla vedollaaan ylivoimalla tasoituksen suoraan Markus Västilän syötöstä. Järventie nousi maalillaan kakkostilalle niin tulokkaiden pistepörssissä kuin koko Mestiksen maalipörssissäkin. Toinen syöttöpiste merkittiin Miika Heikkilälle. Toisen erän lopulla myös KOOVEE sai kahden minuutin jäähyn.

Ottelun kolmannen erän alkupuolisko oli hienoista KOOVEEn hallintaa, kun taas viimeisellä kympillä RoKilla oli paremmat paikat. Maalivahdit molemmissa päissä olivat ottelun ehdotonta eliittiä. Reilut kolme minuuttia ennen ottelun loppua KOOVEEn seiskapakki Jesper-Juhani Ilvessuo nousi hyvin ja syötti maalin eteen Juho Jokiharjulle, joka viimeisteli voittomaalin ja loppunumerot 2–1. Toisen syöttöpisteen maaliin sai Erik Ahopelto.

Jo kahdeksas peräkkäinen voitto sarjakärki KOOVEElle, eikä RoKin taistelu tällä kertaa riittänyt pisteisiin.