RoKin alkukautta ovat varjostaneet erikoiset sattumat − kärkipelaaja jätti seuran ennen kauden alkua, eikä kotihallissa voinut pelata

MESTIS / Artikkeli
Pekka Kankaanranta katsoo positiivisesti tulevaan.
Kuva © Johanna Lahdenperä
RoKin urheilullinen menestys on ollut heikkoa Mestiksessä. Kuitenkin tunnelin päässä näkyy valoa, sillä RoKin taustayhtiö onnistui tekemään viime vuodesta positiivisen tilinpäätöksen.

Kuudetta kauttaan Mestiksessä pelaavan Rovaniemen Kiekon tarina on monella tapaa erikoinen. Rovaniemi on väestömäärältään Suomen 17. suurin kaupunki ja pinta-alaltaan koko Euroopan suurin. Kooltaan liigapaikkakunnan kokoinen kaupunki ei silti ole Mestiksessä juuri saavuttanut urheilullista menestystä. Vasta viime kaudella seura näki historiansa ensimmäiset pudotuspelit. 

Vaikka RoKilla on takana vaikeampia kausia pelillisesti, lmoitti RoKi positiivisesta tilinpäätöksestä tällä viikolla. Asiaa voi pitää merkittävänä, sillä Mestis-joukkueista vain Imatran Ketterä on tullut tällä kaudella julki positiivisella tuloksella. 

RoKin positiivisen tuloksen taustalla ovat kasvaneet lippumyyntitulot, jotka ovat osaltaan tuonut lisää yritysmyyntiä. Myös Lappi-areenalle hankittu mediakuutio ja parannellut aitiot ovat lisänneet yritysten mielenkiintoa, sekä pudotuspeleihin eteneminen viime kaudella toi seuralle lisätuloja.

− Askel kerrallaan pyritään eteenpäin. Talous edellä ollaan menty. Pientä korotusta pelaajabudjettiin on tullut joka vuosi. Mutta vielä ei olla samalla tasolla Mestiksen kärkiseurojen kanssa pelaajabudjetissa, kertoo RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta.

− A-nuoret ovat pärjänneet hyvin nuorten Mestiksessä. Sieltä ja nuoremmista saadaan toivottavasti nostettua edustukseen pelaajia. Paikallinen pelaaja on myös monesti edullisempi.

Positiivisten uutisten vastapainoksi RoKia on varjostanut huolet kotikaukalon käyttökunnosta. 

− Areenan jäädytyslaitteissa oli ongelmia. Halliyhtiö hankki siihen sitten korvaavaan laitteiston, konttiratkaisun, joka on kytketty nyt.

− Tietenkin on ongelma, kun osa kassavirrasta siirtyy syksyltä keväälle. Tämä on myös joukkueelle vaikeaa, kun menee hieman rytmi pelaamisesta. Hankala juttu, mutta ei se mikään selitys ole.

Viime hetken menetyksiä

RoKin joukkue on ennen kausien alkua ollut monesti hyvin nimetön pelaajistoltaan, mutta silti yllätysvalmis. Alkavalle kaudelle RoKi pääsi sopimukseen ehdottoman huippupelaajan, Niklas Salon, kanssa. Salo käytti kuitenkin ennen sarjan alkua sopimuksessa olleen ulkomaanoption.

− Onhan hyvän pelaajan menetys, etenkin tuossa vaiheessa kautta, aina iso menetys. Toki se antoi mahdollisuuden ketjuhierarkiassa taempana olevien ottaa isompaa roolia.

Kankaanrannan mukaan RoKilla on mahdollisuus reagoida kauden aikana ja tehdä pelaajahankintoja.

− Olemme katselleet, keitä pelaajia on vapaana ja keitä meillä olisi kauden aikana mahdollista hankkia.

− Ei meidän ole pakko ketään hankkia nyt, mutta seurataan tilannetta ja ollaan kiinnostuneita jos sopiva pelaaja tulee tarjolle.

Viime kauden siirtorajalla tapahtui vastaava pelaajamenetys myös. Koko kauden kärkirooleissa RoKissa Kärpistä lainalla pelanneet hyökkääjä Julius Hermonen ja puolustaja Joona Huttula kutsuttiin takaisin oululaisten riveihin siirtorajalla. Parivaljakko kirjautti pääasiassa pelejä vain Kärppien A-nuorissa loppukaudella.

− Kärpillä oli heille tarvetta siirtorajalla, joten he palasivat Ouluun. Tottakai me oltaisiin heidät haluttu pitää, mutta he olivat Kärppien pelaajia, joten heillä oli oikeus kutsua heidät takaisin.

− Me pidetään tätä yksittäistapauksena, eikä mitään pelkoa tullut solmia lainasopimuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle