Rautakorpi suomi kovin sanoin tuomareita ja järjestelmää: "Rönnin mielestä nämä ovat kaksi Suomen parasta tuomaria ja sitä täytyy kyllä ihmetellä"

LIIGA / Artikkeli
Rautakorvella oli asiaa Liigan tuomarityöskentelystä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi antoi täyslaidallisen tuomaritoiminnalle ja erityisesti sitä tukevalle videojärjestelmälle HPK:lle hävityn välieräsarjan jälkeen.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi pyrki tuomareiden puheille ottelun päätyttyä. Pukukoppikäytävällä tuomariston huomiota kovasanaisesti vaatinut valmentaja ei kuitenkaan saanut keskustelua aikaiseksi. 

− Anna olla jo, komensi toinen päätuomari Jukka-Pekka Koistinen ja poistui pukukoppiinsa.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Rautakorpi jatkoi tuomareiden kritisointia. Hän kyseenalaisti Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönnin valinnat. Koistisen parina ottelun toisena päätuomarina oli Mikko Kaukokari.

− Rönnin mielestä nämä ovat kaksi Suomen parasta tuomaria ja sitä täytyy kyllä ihmetellä, jos ne ovat niin. Siitä kärsivät molemmat joukkueet, ei pelkästään me, Rautakorpi totesi.

− Se kuuluu tähän lajiin, että säännöt muuttuvat pelin alusta loppuun. Samoista rikkeistä ei tule pelin lopussa jäähyjä, niin kuin nähtiin Tampereella.

Osansa sai myös videotarkistukset. Tapparan kolmannessa erässä hylättyä maalia, jossa videolta katsottiin Tappara-hyökkääjä Matti Järvisen häirinneen HPK-vahti Emil Larmin torjuntatyöskentelyä. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli haastanut tilanteen.

− Mielestäni Järvisen kontakti molariin oli hakemalla haettu. Jääkiekko on mennyt vähän tämmöiseksi tekniseksi tänä päivänä. Kuten suomalainen jääkiekkoväki eilen näki, tämä on tätä päivää. Se on valittu tie suomalaisessa kiekossa. Eilen suomalainen kiekko myös kärsi siitä Espoossa, Rautakorpi puhisi viitaten sunnuntaina pelattuun naisten MM-finaaliin.

− Tekniikka on tehnyt tällä hetkellä sen, että hakemalla haetaan. Se tulee varmasti lisääntymään, jos joku ei ala sitä johtamaan oikein sitä. Siitä kärsii nimenomaan peli. Liiga järjestänyt tällaisen järjestelmän ja se on heidän mielestään hyvä, mutta sitä on parannettava. Se ei tietysti ole minun juttuni, Rautakorpi jatkoi.

Maalien videotarkistusten lisäksi Rautakorpi antoi myös kritiikkiä Liigan kurinpidolle ja sille, että rikkeistä voidaan langettaa ottelun jälkeen pelikieltoja.

− Joka maalihan on nykyään vähän sellainen, ettei tiedä oliko. Ja näkisitte sitä viestien määrää mitä tulee pelien jälkeen. Tekniikka tekee sen, että peli ei todellakaan lopu tähän. Taas menet tuonne ja ihmettelet niitä viestejä. Joku rangaistus on tulossa jostain. Jauhetaan sellaisia asoita jotka eivät kiinnosta pelaajia. Se kiinnostaa tätä järjestelmää.

» Lähetä palautetta toimitukselle