Ranking: Suomi-kiekon rumimmat logot – Kaamein on ilmakitaraa mailalla soittava valkoinen tiikeri, toiseksi kaamein on JYP

Artikkeli
Suomen rumimmassa jääkiekkoseuran logossa on jääkiekkomailan kanssa bailaava sininenäinen kissaeläin. Jatkoajan äänestyksellä toiseksi rumin logo on JYPin kiekura. Ylipäätään tämä lista on hyppy Suomi-kiekon syvään päähän.

Logot

Suomen rumimmat
jääkiekossa

Hunters
Titaanit
Indians
KeuPa
JYP

Nyt on suomalaisten jääkiekkologojen missikisat. Logolla on väliä, koska se on keskeinen tekijä jääkiekkoseuran olemuksessa ja monille ihmisille kiinnekohta seuraan.

Jatkoaika listaa Suomen komeimmat ja rumimmat jääkiekkoseurojen logot. Tämä artikkeli esittelee rumimmat.

Ranking on luotu Jatkoajan sisäisellä äänestyksellä. Kaikilla Jatkoajan tekijöillä oli äänioikeus. Äänestyksen kohteiksi kelpuutettiin miesten kolmen ylimmän sarjatason Liigan, Mestiksen ja Suomi-sarjan seurojen tämänhetkiset logot. Muissakin suomalaisissa jääkiekkosarjoissa on epäilemättä kammottavia logoja, mutta koska mainitut ovat urheilullisesti tasokkaimmat sarjat, niiden logot ovat yleisölle tutuimmat ja siksi ne valikoituivat otannaksi.

Rankingin jokaisen logon yhteydessä on äänestäneiden perusteluja.

1.Porvoon Hunters

Äänestäneiden perusteluja:

– Valkoinen tiikeri soittaa huulet sinisenä lätkämailalla ilmakitaraa?

– Tarvitsisi kipeästi muutosta. Logon graafinen ilme järkyttävä ja kamala sekamelska. Tuntuu että logoon on laitettu liikaa informaatiota.

– Yhdenlainen piilotettu spesialiteetti. En tiedä, haluanko samaa kamaa kuin sininenäinen jääkiekkomailan kanssa bailaava kissaeläin vai logon ideoija. Suomen rumin jääkiekkologo.

– Tiikerikö se on ja onko sillä jokin hätänä? Suoraan Paskasti täytetyt eläimet -Facebook-ryhmästä. Olisiko tuohon ympärille mahtunut vielä toimiston faxin numero?

– Täysin epäonnistunut kyhäelmä, ei mitään järkeä.

2. JYP

– Graafisesti erittäin haastavakäyttöinen, sekavan epämääräinen kierukka.

– Ilmeisesti tuon kakkakiemuran pitäisi tuoda mieleen J-kirjain ja hurrikaani? No ei tuo. Mitäänsanomaton tuotos ja surkein logo kaikista.

– Mikä tämä on, miten se liittyy JYPiin, Jyväskylään tai jääkiekkoon? Jos ei tietäisi Liiga-seuran logoksi, olisi mahdoton arvata mistä on kyse.

– Liigan selvästi surkein logo, jota ei saa juuri mitenkään yhdistetyksi hurrikaaniin.

– Oksennuskiemura.

3. KeuPa HT

– Kyläsarjatason logo. Tuo mieleen jonkun tienvarsipaikan mainoksen lama-ajoilta.

– Tämä logo oli jo ysärillä vanhentunut ja olisi saanut jäädä sinne.

– Hyvin geneerinen ulkoasu, joka voisi olla peräisin jonkin pelin logogeneraattorista. Lisäksi logossa tapahtuu eriävistä fonteista alkaen liikaa kaikkea. Ei omaperäisyyttä.

– Pohjan muoto ja logon sisältö eivät keskustele keskenään. Jääkiekkoilijan kuva ei sovi yhtään mukaan. Pelkkä seuran nimi toisella fontilla ja toisella tapaa muotoiltuna tuon pohjan sisässä näyttäisivät logona huomattavasti paremmalta.

– Liikaa sisältöä kun kaksoisreunojen sisällä on nimi, vuosiluku, pelaaja ja monta raitaa.

4. Titaanit

– Perinteikäs logo ja siinä sinänsä hauska idea, mutta toteutus ei ihan samaa tasoa ole. Näyttää siltä, että on vain yhdistelty eri muotoisia kappaleita toisiinsa. Jos ei jääkiekkomailaa olisi, niin en kyllä osaisi yhdistää jääkiekko- tai ylipäätään urheiluseuraan tätä logoa.

– Epäsymmetrinen T, joka on myös kumarassa puttaava eläkeläinen? Oikeastaan jopa vähän sympaattinen.

– Miksi se kotka korvattiin tuolla möhkäleellä?

– Näyttää kuin olisi kyhätty Paintissa vartissa. Ei voi kuin ihmetellä, miten tällaiseen on päädytty varsinkin edustusjoukkueen toisen tulemisen yhteydessä.

5. Kaarina Indians

– Se, että 2010-luvulla päivitetään logoa ja muutetaan se vielä entistä enemmän rasistisen stereotyypin muotoon on käsittämätöntä.

– Mikä yhdistää intiaanin ja Kaarinan? En tiedä, mutta kai jokin jos tähän on kuitenkin toimistolla päädytty. Siivet molemminpuolin ja logon ala- ja yläpuolelle levittäytyvä nimi vain kruunaa sekamelskan.

– Ei sovellu nykyaikaan.

– Lainattu Harley Davidsonilta siivet, lyöty päälle hassunnäköinen sarjakuvaintiaani ja uskottu, että niistä muodostuu katu-uskottavan näköinen logo. No, ei muodostunut. Tuli vain typerän näköinen logo, jolla ei ole mitään yhteyttä mihinkään.

– Sivistymätön ja epäasiallinen. Vieläpä aivan turhasti. Turhasti siten, että miksi kummassa kaarinalaisen jääkiekkoseuran logoon on haluttu karikatyyrihahmo juuri Pohjois-Amerikan alkuperäiskansasta. 

Yksittäisiä mainintoja muista logoista:

– HPK: Miksi vaihtaa upea ritarilogo näin tylsään logoon? Vaihto ei onnistunut tyylikkäästi.

– Karhu HT: Googleen "sports logo bear" ja homma onkin jo valmis.

– Pelicans: Miksi lokin kuva?

– RoKi: Mikä se on ja onko se tulossa ryöstämään nakkikioskia? Ai se olikin vaan Roki. Iso lihis kahdella nakilla ja puolen litran maito?

RoKi: Mikä tämä edes on? Kypäräpäinen mikä? Onko ympärillä siivet, viitta vai joku muu? Heikko kokonaisuus.

Peliitat: Näyttää siltä kuin logolle olisi jätetty aikaa työpäivästä viisi viimeistä minuuttia. Siinä on siirrytty pikavauhtia Paintiin, ja otettu kolme ensimmäistä väriä sieltä: valkoinen, musta ja punainen. Valkoinen tausta, musta kiekko (haha jääkiekko niinkuin) ja punainen salama! Voiko tämä logo olla jollekin kunnia-asia?

– Liikunnan Riemu: Ei mitään hajua mitä tällä logolla on haettu. Tulee mieleen homeinen koulurakennus.

– Liikunnan Riemu: Vaakunalla yritetään esittää perinteistä, mutta logo haisee 70-luvun homeiselle liikuntatilalle ja karsea värimaailma ei tässä juuri auta asiaa.

– Ässät: Mielikuvitukseton ja muistuttaa lähinnä ydinpommista nousevaa sienipilveä.

S-Kiekko: Melko "tein itse ja säästin" -kamaa. Logo näyttää siltä, että se voisi olla jonkin piirrossarjan supersankarin rinnassa.

Äänestyksessä jokainen äänestäjä nimesi kärkiviisikkonsa. Ääniä sai ensimmäisestä sijasta viisi, toisesta sijasta neljä, kolmannesta sijasta kolme, neljännestä sijasta kaksi ja viidennestä sijasta yhden. Ranking muodostui äänien suoralla yhteenlaskulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle