Rangersin uudelleenrakennusprojekti vaatii kärsivällisyyttä ja ammattimaista otetta

NHL / Artikkeli
New York Rangers hakee menestystä, selvästi nuoremmalla joukkueella.
Kuva © Getty Images
Jeff Gortonin johtama New York Rangers käynnisti viime keväänä uudelleenrakennusprojektin, joka tähtää menestykseen seuraavan viiden vuoden sisällä. Kuluva kesä antaa suuntaviivat koko projektin menestykselle.

New York Rangers ei kuulu missään nimessä ensi kauden suosikkeihin, eivätkä joukkueen otteet kesän varaustilaisuudessa tehneet muutosta tähän oletukseen. Rangers-GM Jeff Gorton piti tiukasti kiinni omista varausvuoroistaan eikä yrittänyt napata kärkipään nimiä tekemällä kauppoja muiden joukkueiden kanssa. 

Myös pitkään New Yorkiin huhuttu Ilja Kovaltšuk päätyi lopulta Los Angelesiin, eikä John Tavares halunnut edes aloittaa neuvotteluja Rangersin kanssa. Näyttää siltä, että Gorton on onnistunut karkottamaan kesän suurimmat rajoittamattomat agentit tehokkaasti.

Uudelleenrakennusprojekti käynnistyi mukavasti kevään siirtorajalla, kun Gorton onnistui saalistamaan melko mukavan saaliin varausvuoroja ja kehityskelpoisia pelaajia kauppaamalla vapaiksi agenteiksi jääviä pelaajiaan. Nyt edessä on taas vaikeampi ajanjakso.

Seurajohdon pitää päättää, ketkä pelaajat ovat ansainneet jatkosopimuksen ja kenet laitetaan kiertoon.

Rangersin kohdalla katse kohdistuu erityisesti kolmeen pelaajaan; Kevin Hayesiin, Vladislav Namestnikoviin ja Ryan Spooneriin. Kaksi jälkimmäistä hyökkääjää hankittiin joukkueeseen kevään siirtorajalla, ja on hyvin mielenkiintoista nähdä, löytyykö kummallekaan tilaa ensi kauden kokoonpanosta.

näyttää siltä, että Gorton on onnistunut karkoittamaan kesän suurimmat rajoittamattomat agentit tehokkaasti.

Hayes on jo tuttu nimi Broadwaylla, mutta oikean tarjouksen sattuessa kohdalle, Gorton on valmis myymään miehen eteenpäin.

Spooner ja Namestnikov ovat molemmat erittäin taitavia ja hyvin luistelevia hyökkääjiä, joiden koko potentiaalia ei ole saatu vielä mitattua ulos. Namestnikovin kohdalla tehopistelukemia pitää kuitenkin katsella kriittisellä silmällä. Venäläishyökkääjä pelasi Lightningissa paljon Steven Stamkosin ja Nikita Kutšerovin ketjukaverina. 

Rangersin kannalta positiiviseksi asiaksi voi muodostua kyseisten pelaajien kiinnostavuus muiden seurojen silmissä. Sopimukset saadaan varmasti tehtyä, mutta aivan halvalla kumpikaan hyökkääjistä ei Rangersissa jatka. Jos muut eivät tarjoa parempaa, jompikumpi voi jäädä sinipaitoihin myös ensi kaudelle.

Siniviivalla tulevia rajoittamattomia agentteja ovat Brady Skjei ja John Gilmour. 24-vuotias Skjei on ehdottamasti mukana Gortonin tulevaisuuden suunnitelmissa, ja jatkosopimus julkaistaneen reilusti ennen syksyn harjoitusleiriä.

Vuotta vanhempi Gilmour nähtiin ensi kertaa NHL-tasolla viime kaudella ja Montrealista kotoisin oleva puolustaja tekikin lyhyessä ajassa positiivisen ensivaikutuksen. 

Nuoria hyökkääjiä on hyvä määrä

Rangersilla on kasassa mukava määrä hyökkääjiä, jotka voivat muutaman vuoden sisällä tehdä tulosta myös NHL-tasolla. Lias Andersson, Filip Chytil, Brett Howden ja Ty Ronning ovat kaikki pelaajia, joilla on NHL-hyökkääjän taitotaso.

Andersson ja Chytil pääsivät maistamaan NHL-tunnelmaa jo viime kaudella ja onkin hyvin todennäköistä, että molemmat pelaajat nähdään vakituisesti Rangersin kokoonpanossa ensi kaudella.

Filip Chytil nähtiin jo viime kaudella Rangers-paidassa.
Kuva © Getty Images

Ronning pelasi viime kaudella pääasiallisesti Vancouver Giantsin joukkueessa WHL-liigassa iskien huimat 61 maalia 70 runkosarjaottelussa. 20-vuotias hyökkääjä hakee ensi kaudella kovuutta AHL-joukkue Hartford Wolf Packin riveissä.

Ryan McDonagh-J.T. Miller-kaupassa Tampasta New Yorkiin muuttanut Howden pelasi viime kaudella niin ikään WHL:ssä, Moose Jaw Warriorsin joukkueessa. Hyvän WHL-kauden ohella Howden pelasi tehokkaasti myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hän iski yhteensä seitsemän tehopistettä.

Tämän kesän varaustilaisuudessa numerolla yhdeksän varattu Vitali Kravtsov voidaan nähdä syksyn harjoitusleirillä, mutta olisi suuri yllätys, jos nuori venäläishyökkääjä selvittäisi tiensä pelaavaan kokoonpanoon. 

Kovuutta vapailta markkinoilta?

Rangersilla on tällä hetkellä lähes 30 miljoonaa dollaria tilaa palkkakatossa. Suurin osa kuluu omiin jatkosopimuksiin, mutta Gortonille jää myös varaa vapaiden agenttien houkuttelemiseen. Raporttien mukaan Gorton on ollut jo yhteydessä viime kaudella pois kaupattuihin laitahyökkääjä Michael Grabneriin ja puolustaja Nick Holdeniin

Rangersin kokoonpanosta on viime kausina puuttunut voimahyökkääjä, joka pystyy myös kiekolliseen peliin. Tähän rooliin olisi tarjolla muun muassa Antoine Roussel, Leo Komarov ja Tommy Wingels

Rangers sijoittui viime kaudella oman divisioonansa viimeiseksi, eikä lähitulevaisuus vaikuta paljon positiivisemmalta. Uudelleenrakennusprojekti vaatii paljon kärsivällisyyttä ja ammattitaitoa.

Gortonilla on nyt mahdollisuus osoittaa taitonsa joukkueen rakentamisessa. Jos Rangers onnistuu luomaan hyvän pohjan uudelle menestysjoukkueelle, Gorton on onnistunut työssään. 

» Lähetä palautetta toimitukselle