Rangersin epävarma tulevaisuus sai jatkoa siirtorajalla

NHL / Artikkeli
David Quinn jatkaa työtään penkin takana.
Kuva © Bruce Bennett
New York Rangersin GM Jeff Gorton oli yhdessä Ottawa Senatorsin GM:n Pierre Dorionin kanssa yksi NHL:n siirtoikkunan kiireisimmistä miehistä. Rangers-pomon puhelin soi tiuhaan tahtiin, ja joukkue kauppasikin kolme ensi kesän vapaata agenttia uusiin joukkueisiin.

Mats Zuccarello 

Norjalaishyökkääjä kaupattiin Dallas Starsiin jo hyvissä ajoin ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Zuccarello ehti pelata vain puoli ottelua Starsin paidassa ennen loukkaantumista, joka pitää hyökkääjän sivussa seuraavan neljän viikon ajan. Zuccarello ehti pelata yhdeksän kautta Rangersissa ja kehittyi näinä vuosina lupaavasta nuoresta, tehokkaaksi NHL-pelaajaksi.

Mitä Rangers sai Zuccarellosta?

New Yorkin suuntaan Zuccarello-kaupassa liikkui kaksi ehdollista varausvuoroa: toisen kierroksen varaus ensi kesän varaustilaisuuteen ja kolmannen kierroksen varaus kesän 2020 tilaisuuteen. Varauksiin asetetut ehdot tekevät niistä hyvinkin mielenkiintoiset.

Jos Stars voittaa tänä keväänä kaksi pudotuspelisarjaa, eli etenee aina läntisen konferenssin finaaliin saakka − toisen kierroksen varaus muuttuu ensimmäisen kierroksen varaukseksi. Jos Zuccarello tekee Starsin kanssa jatkosopimuksen ensi kesänä, vuoden 2020 varaus muuttuu sekin ykköskierroksen varaukseksi.

Rangersilla on siis mahdollisuus napata ensimmäisen kierroksen varaus pelaajasta, joka pahimmassa tapauksessa pelaa vain kahdeksan ottelua Starsin paidassa. Molemmat ehdot ovat kuitenkin jokseenkin epätodennäköisiä, joten Rangersille jäänee käteen alkuperäiset varaukset.

Zuccarellon hintalappuna pidettiin pitkään ensimmäisen kierroksen varausta ja nuorta pelaajaa. Tähän nähden, Starsin maksamaa hintaa voidaan pitää pienenä pettymyksenä. Toisaalta jos yksikin kaupan ehdoista täyttyy ja Rangers saa ensimmäisen kierroksen varauksen, on Rangers kaupan selvä voittaja.

Kevin Hayes

26-vuotias Hayes teki viime kesänä Rangersin kanssa vain yhden vuoden jatkosopimuksen, minkä perusteella oli helppo arvata, että kookas keskushyökkääjä vaihtaa maisemaa tämän kauden siirtorajalla. Hayes haluaa ensi kesänä pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen, mihin Rangersilla ei yksinkertaisesti ollut tällä hetkellä varaa.

Mitä Rangers sai Hayesista?

New Yorkin suuntaan Hayes-kaupassa liikkui nuori hyökkääjä Brendan Lemieux, 2019 ensimmäisen kierroksen varaus ja ehdollinen neljännen kierroksen varaus vuoden 2020 varaustilaisuuteen. Viimeinen varaus muuttuu kolmannen kierroksen varaukseksi, jos Jets onnistuu voittamaan Stanley Cupin tällä kaudella.

Rangers halusi Hayesista ensimmäisen kierroksen varauksen ja sen se sai. 22-vuotias Lemieux on Rangersin näköinen pelaaja, mutta ykkös- tai kakkoskentän pelaajasta ei voida kuitenkaan puhua. Jos Rangers ei ollut kiinnostunut tekemään rahakasta jatkosopimusta Hayesin kanssa kesällä, voidaan hänestä saatua saalista pitää ihan mukavana.

Gortonin oli tehtävä päätös siitä, kenen ympärille tulevaa menestysjoukkuetta halutaan rakentaan. Tämän kaupan myötä näyttää siltä, että Chris Kreider oli Hayesin edellä tuossa taistossa.

Adam McQuaid

Konkaripuolustaja siirtyi Rangersiin viime keväänä vaihdossa toiseen puolustajaan Steven Kampferiin. McQuaid ehti pelata Rangersissa reilut 60 ottelua, joten pitkästä urasta Manhattanilla ei voida puhua. Parhaimmillaan McQuaid toi ryhtiä ja kokemusta Rangersin melko nuoreen puolustukseen.

Mitä Rangers sai McQuaidista?

New Yorkin suuntaan McQuaid-kaupassa liikkui nuori puolustaja Julius Bergman sekä neljännen ja seitsemännen kierroksen kierroksen varaukset ensi kesän varaustilaisuuteen. McQuaidin alkuperäinen hinta oli käytännössä lähes identtinen, sillä erolla että Columbuksen varausvuorot tulevat olemaan hiukan matalammat ensi kesän varaustilaisuudessa.

Kokonaisuudessa Rangersin saalista siirtorajalla voidaan pitää kohtuullisena. Seurajohto pitää varausvuoroja arvokkaina, mutta ilman hyvää varaustyöskentelyä uudelleenrakennusprojekti voi ottaa oman aikansa. Rangersin viimeaikaiset varaukset ovat olleet kohtuullisia, mutta kärkipään nuoret pelaajat ovat vetäneet muiden joukkueiden paidat päälleen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle