Puljulive: Yksi nappisyöttö jäi ottelun kohokohdaksi

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Tämän lähemmäs maalintekoa Puljujärvi ei kahden ensimmäisen erän aikana päässyt.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jatkoaika seuraa Jesse Puljujärven otteita Karjala-turnauksen Tšekki-ottelussa vaihto vaihdolta.

Jesse Puljujärvi on Leijonien suurin tähti EHT-otteluissa. Tässä artikkelissa seurataan Puljujärven suoritusta vaihto vaihdolta. Artikkeli päivittyy jokaisen Puljujärven vaihdon jälkeen.

Puljujärvi pelasi ensimmäisessä vaihdossa Harri Pesosen ja Sakari Mannisen kanssa ykkösketjussa. Kiekolle hyökkääjä ei aloitusvaihdossa päässyt, mutta kärkkyi paikkaa hyökkäyssiniviivalla.

Toinen vaihto alkoi hyökkäysalueelta, mutta peli ohjautui kuitenkin Suomen puolustusalueelle, eikä Puljujärvi päässyt vieläkään kiekolliseen peliin. Hanakasti nuori hyökkääjä lähti hakemaan paikkaa hyökkäyssuuntaan.

Kolmannessa vaihdossaan Puljujärvi sai tuotua kiekon hyökkäysalueelle ja tarjoiltua myös huippupaikan ketjukaveri Pesoselle maalin eteen. Tšekin maalivahti Marek Langhamer kuitenkin torjui läheltä lähteneen laukauksen.

Puolustuspään aloituksen jälkeen Puljujärvi menetti kiekon, ja tšekkihyökkääjä yritti maalintekoa nollakulmasta. Puljujärvi pyrkii aktiivisesti hyökkäyssuuntaan, mutta on puolustuspelissä ollut passiivinen.

Leijonien tapettua alivoimansa Puljujärvi pääsi taas osallistumaan hyökkäyspeli on, mutta tšekkipuolustus piti suomalaiset kulmissa ja riisti kiekon.

Ylivoimalla Puljujärvi laukoi kaukaa, mutta Langhamer torjui, ja veto olisi mennyt joka tapauksessa yli maalin. Ylivoimakuvio näytti erikoiselta, sillä Puljujärvi piti enimmäkseen kiekkoa maalivahdista katsottuna vasemmalla puolella, eivätkä kätisyydet sopineet laukomaan suoraan syötöstä. Hyökkäyssiniviivan ylityksessä nähtiin myös harhasyöttö.

Toisen erän Suomi − ja todennäköisesti myös Puljujärvi − aloittaa ylivoimalla.

Ylivoimapelissä Puljujärvi ensin rauhoitti pomppivan kiekon viivassa ja valelaukauksen jälkeen ampui ranteella terävästi, mutta Langhamer torjui kilpikädellään. Kiekko saatiin vaarallisesti maalin eteen, mutta maalivahdin ohittaminen ei onnistunut.

Toisen erän toisessa vaihdossaan Puljujärvi karkasi vastahyökkäyksessä paitsioon. Tätä ennen peli pyöri puolustusalueella, eikä taitava hyökkääjä päässyt hyödyntämään parasta osaamistaan.

Alivoiman ja mainoskatkon jälkeen Puljujärvi pääsi kolmannen kerran toisessa erässä jäälle. Peli kuitenkin pyöri puolustusalueella, ja kertaalleen Suomi joutui lyömään myös pitkän kiekon. Kiekolliseen peliin Puljujärvi ei päässyt osallistumaan.

Tšekin otettua jäähyt sekä ylivoimansa aikana että tasavajaalla pelatessa pääsi Puljujärvi ketjukavereineen pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Kiekkoon NHL-paikkaa tavoitteleva hyökkääjä ei kuitenkaan päässyt eikä myöskään laukonut. Yllättävästi taiturilla oli vaikeuksia jopa kiekon alueelle viennissä.

Leijonien seuraavan ylivoiman aloittikin kakkosviisikko, ja Puljujärvi kumppaneineen pääsi kehiin vain loppuhetkiksi. Laukaisupaikkoja ei syntynyt, ja peli oli pysähtynyttä.

Toisen erän viimeisessä vaihdossaan Puljujärvi ensin oli hyvin maskissa ja ohjaamassa Pesosen siniviivalaukausta. Hetkeä myöhemmin isokokoinen hyökkääjä intoutui taklaamaan. Kiekonriistoon tämä ei kuitenkaan johtanut.

Toinen erä oli Puljujärveltä vaisumpi. Kiekollista peliä oli vähemmän, ja pelaaminen näytti haluttomammalta.

Kolmannen erän alkuun Puljujärvi taisteli vahvasti hyökkäysalueen kulmassa, ja seuranneesta tilanteesta keskushyökkääjä Manninen löi paluukiekon ohi tšekkimaalivahdin. Tehopisteille Puljujärvi ei kuitenkaan päässyt.

Toisessa vaihdossaan Puljujärvi ensin yritti liian vaikeaa syöttöä keskialueella, mutta toisella yrittämällä hyökkäysalueelle pääsy onnistui. Puljujärvi oli lähellä päästä paluukiekkoon, mutta maila takertui tšekkipuolustajan varusteisiin. Hetkeksi nuori hyökkääjä karvasi vielä kiekon omille, mutta lopulta hyökkäys tyrehtyi.

Seuraavassa vaihdossa Puljujärvi kaadettiin keskialueella tämän käynnistäessä vastahyökkäystä. Jäähyä ei kuitenkaan vihelletty. Kolmannessa erässä Puljujärvi on pelannut taas aktiivisemmin.

Takaa-ajoasemassa Tšekki vyörytti peliä Suomen alueelle, ja Puljujärvi jäi parissa peräkkäisessä vaihdossa vähälle hyökkäysalueajalle. Tšekin tasoitusmaalin jälkeen Puljujärvi palasi jäälle, mutta kolmannen erän viimeinen vaihto jäi vaisuksi.

Varsinainen peliaika päättyi tasan, joten ratkaisua haetaan jatkoajalla. Taitava Puljujärvi on ehdottomasti niitä pelaajia, joilta onnistumisia odotetaan, kun kentällä on enemmän tilaa.

Jatkoajalla Puljujärvi sai hyökkääjäkaverikseen Juho Lammikon. Puljujärvi koukki puolustuspäässä kiekon itselleen ja käynnisti vastahyökkäyksen tšekkipelaajan ontuessa hitaasti vaihtoon. Jäähyä tilanteesta ei vihelletty. Lopulta Puljujärven käynnistämä hyökkäys myös tyrehtyi, ja nuorukaisen vaihto venyi turhan pitkäksi.

Suomen aikalisän jälkeen Puljujärvi, Lammikko ja Ville Pokka saivat pelin tšekkipäätyyn, mutta laukaisupaikkaan kukaan ei päässyt. Seuraavaksi ratkaisua haetaan voittomaalikilpailusta.

Puljujärvi ei päässyt enää kokeilemaan tšekkimaalivahdin ohittamista eikä kukaan muukaan suomalaisista onnistunut, joten voiton vei Tšekki.

Puljujärvi oli hyökkäyssuuntaan aktiivinen ja pyrki sekä laukauksiin että vapauttaviin syöttöihin. Ensimmäisen erän tarjoilu Pesoselle jäi parhaaksi suoritukseksi. Myös ylivoimalla Puljujärvi laukoi hanakasti, mutta ei pystynyt viimeistelemään.

» Lähetä palautetta toimitukselle