Pudotuspeliennakko: Tulivoimaisten Bruinsin ja Capitalsin kohtaamisessa Zdeno Chara ja Tuukka Rask hakevat uralleen kruunua eri puolilla

NHL / Artikkeli
Rask lähtee pudotuspeleihin paljon vartijana.
Kuva © Getty Images
Tasaisesti runkosarjassa tahkonneet Washington Capitals ja Boston Bruins kohtaavat NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Hyökkäysvoimaisten joukkueiden mittelössä seurataan myös Tuukka Raskin mahdollisesti viimeistä kannujahtia.

Keskinäiset ottelut

Itäisen divisioonan toisessa ottelusarjassa kohtaavat kakkoseksi Pittsburgh Penguinsin jälkeen sijoittunut Washington Capitals ja kolmanneksi tullut Boston Bruins. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdeksan kertaa ja näissä kohtaamisissa voitot menivät tasan 4–4.

Useampi keskinäisistä otteluista oli runsasmaalinen ja voittoon tarvittiinkin liki järjestäen vähintään neljä maalia − usein jopa viisi tai enemmän.

Lähtökohdat

Kuten runkosarjakohtaamisista on tulkittavissa, molemmat joukkueet hyökkäävät tehokkaasti. Capitalsin taitotaso ja Bruinsin ahnas karvauspeli pitänevät huolen siitä, ettei kaksikon välisestä ensimmäisen kierroksen sarjasta tule tylsää.

Capitalsin runkosarjan lopussa huomion varasti törttöilyillään yksi mies, kun Tom Wilson aiheutti tapansa mukaan pahennusta väkivaltaisuuksillaan. Kun NHL:n kurinpito jätti hyökkääjän rankaisematta, lähti lumipallo pyörimään ja seurauksena nähtiin tappeluita ja potkuja.

Sekoileeko Tom Wilson myös pudotuspeleissä?
Kuva © Getty Images

Wilsonin läsnäolo aiheuttaa varmasti jännitettä myös pudotuspeleissä – onhan hän myös Capitalsin tulosyksikön ratkaisevia pelaajia. Hänen vastinparinsa Brad Marchand on hänkin tehnyt urallaan kyseenalaisia temppuja, mutta on tämä takonut ennen kaikkea hurjan määrän pisteitä. Mikäli Wilson äityy sikailemaan, on Bruinsilla jääkaappipakastimen kokoinen Jarred Tinordi, joka voi tarvittaessa kysyä kuulumisia.

Yksi kenties isoimmista tarinoista sarjan ympärillä on kuitenkin Bruins-legenda, nykyään Capitalsia edustava Zdeno Chara. Slovakkijärkäle sai uralleen hieman nostetta uudessa ympäristössä ja hän onkin saanut pääkaupunkilaisten riveissä vastuuta. On mielenkiintoista nähdä, miten Charan Bruins-historia näyttäytyy sarjan aikana.

Chara on nähty tällä kaudella totutusta poikkeavassa peliasussa.
Kuva © Getty Images

Ratkaisijat

Kun puhutaan sarjan avainpelaajista, on molemmissa joukkueissa hurja määrä hyökkäyspään taitoa. Aleksandr Ovetškin, Nicklas BäckströmJevgeni Kuznetsov ja kumppanit pitävät huolen siitä, että Tuukka Rask Bruins-maalilla saa olla tarkkana. Capitalsin hyökkäyksessä myös T.J. Oshie ja Anthony Mantha levittävät joukkueen kokoonpanoa huippujoukkueen mittasuhteisiin.

Rask on Bruinsilla paljon vartijana. Kokenut suomalaiskassari pelaa sopimuksensa viimeistä kautta, eikä hän ole vielä puhunut uransa jatkosta. Raskin unelma pelaavana maalivahtina voitetusta Stanley Cupista on vahvasti läsnä.

Bruinsin hyökkäyskalustosta loistaa tietysti The Perfection Linen kolmikko Marchand, Patrice Bergeron ja David Pastrňák, mutta alemmista ketjuissa on myös Taylor Hallin ja David Krejčín kaltaisia taitoniekkoja. Oshien ja Manthan tavoin Bruinsin hyökkäyksessä on syvyyttä Craig Smithin ja Nick Ritchien muodossa.

Bruinsin ykköstrion taitotaso tiedetään.
Kuva © Getty Images

Puolustusosastolta Capitalsilla on Charan ohella tietysti John Carlson ja Justin Schultz, joiden hyökkäyspään kyvyt ovat kaikkien tiedossa. Bruinsin peräpää muuttui täksi kaudeksi melkoisesti, kun Chara ja ykköspuolustaja Torey Krug lähtivät muille maille. Joukkueella on kuitenkin heittää kehiin Charlie McAvoy ja Matt Grzelcyk. Nuorentuneen Bruinsin puolustus joutuukin stressitestiin Capitalsia vastaan.

Yllättäjät

Molemmilla joukkueilla on laaja hyökkäyskalusto ja monipuolinen puolustusarsenaali. Varsinaisia yllättäjiä ei tähtisikermistä löydy metritavaraksi asti, mutta muutamat yksilöt on syytä nimetä molemmista nipuista.

Capitalsin maalivahtikaksikko Ilja SamsonovVitek Vanecek on pudotuspeleihin tultaessa vielä varsin kokematon, vaikka Samsonovilta löytyykin palkintokaapista pokaaleja niin KHL:stä kuin maajoukkueestakin. NHL:ssä kumpaakaan ei ole vielä testattu kunnolla. Jompikumpi heistä saattaakin yllättää laittamalla niin sanotusti luukut kiinni.

Bruinsin riveistä yllättäjäkategoriaan voitaneen nostaa jo aiemmin mainittu hyökkääjä Ritchie. Kolossilaiturilla on tärkeä rooli joukkueen ylivoimassa ja hän tuo ryhmään myös pudotuspeleissä tarvittavaa hienoista ilkeyttä maalien edustoille. Yllätyksellisyyttä lisäävät Ritchien aivoitukset, joiden seurauksena Bruins saattaa joutua myös alivoimalle. Ritchien kohdalla toteutuu ikään kuin kauhun tasapaino.

Lopputulosarvio

Molemmat joukkueet saattavat jatkoon päästessään mennä NHL:n pudotuspeleissä pitkälle. Ensimmäisen kierroksen ottelupari on kummallekin eräänlainen tasonmittari, jonka jälkeen menestyshaaveista voidaan puhua vielä realistisemmalla sävyllä.

Capitalsin ja Bruinsin sarjasta tulee lähes varmuudella pitkä ja tasainen, eikä draamaltakaan todennäköisesti vältytä. Bruinsin materiaali ja varmuus pelipaikoittain on kuitenkin himpun verran Capitalsia korkeammalla tasolla, mikä vie bostonilaiset toiselle kierrokselle otteluvoitoin 4−3.

Pudotuspelien todennäköisyyksiä arvioivan MoneyPuckin mukaan Capitals etenee toiselle kierrokselle noin 56 prosentin todennäköisyydellä Bruinsin mahdollisuuksien jäädessä 44 prosenttiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle