Pudotuspeliennakko: Suomalaistrion tähdittämä Stars lähtee taltuttamaan tehottomuuttaan yllätysvalmista Flamesia vastaan

NHL / Artikkeli
Miro Heiskanen on Starsin alakerran tukipilareita.
Kuva © Getty Images
Dallas Stars ja Calgary Flames kohtaavat Läntisen konferenssin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Molemmista joukkueista löytyy sekä taitoa että rosoisuutta. Odotettavissa on pitkä ja tasainen sarja.

Lähtökohdat

Dallas Stars sijoittui Läntisen konferenssin neljän parhaan joukkueen sijoitusotteluissa kolmanneksi, joten se kohtaa kuudennelta paikalta ponnistavan Calgary Flamesin. Kanadalaisjoukkue Flames pullautti pudotuspelien karsintakierroksella ulos Winnipeg Jetsin päästäkseen pudotuspeleihin.

Starsin isoin huolenaihe lienee tällä hetkellä ykkösmaalivahti Ben Bishopin pelikunto. Hän ei pelannut joukkueen viimeisessä sijoitusottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Toisaalta Anton Hudobin tuurasi yhdysvaltalaista kelvollisesti. Lisäksi huippuhyökkääjä Tyler Seguinin pelikunnosta ei ole varmaa tietoa.

Flamesilla ei ole yhtä merkittäviä loukkaantumishuolia ja joukkue onkin pelannut varsin tasaisesti ennen varsinaisten pudotuspelien alkua. Matthew Tkachuk on sellainen pelaaja, jonka aivoitukset voivat kääntää liekkipaitojen suunnan mihin tahansa.

Stars teki kolmessa pelaamassaan sijoitusottelussa ainoastaan neljä maalia, joten joukkueen on selätettävä maalintekovaikeudet edetäkseen pudotuspeleissä ensimmäistä kierrosta pidemmälle.

Ratkaisijat

Starsin ykkösratsut ovat Seguinin lisäksi venäläishyökkääjä Aleksandr Radulov ja kapteeni Jamie Benn. Myös Seguinin on pystyttävä tehopisteisiin, mikäli hän jäälle asti Flames-sarjassa ehtii. Ruotsalaispuolustaja John Klingbergiltä löytyy myös kykyä olla kantava pelaaja kohti menestystä. Laskettakoon myös Joe Pavelski niihin pelaajiin, joilta ratkaisuja odotetaan.

Starsista puhuttaessa ei sovi unohtaa suomalaiskolmikkoa Roope Hintz, Miro Heiskanen ja Esa Lindell. Kaksi ensiksi mainittua kantavat isoa vastuuta joukkueen hyökkäyspelistä, Lindell toimii oman pään isäntänä.

Flamesin leirissä Cam Talbot pelasi maalillaan Jets-sarjassa hyvin, eikä Flamesin tekeminen jää ainakaan hänestä kiinni. Puolustuksesta löytyy yksi koko sarjan parhaista puolustajista Mark Giordanon muodossa.

Kanadalaisjoukkueen hyökkäyksessä riittää taitoa. Johnny Gaudreau, Sean Monahan ja jo mainittu Tkachuk ovat kaikki pelaajia, jotka voivat yksilötaidollaan voittaa otteluita joukkueelleen. Myös ruotsalaiset Elias Lindholm ja Mikael Backlund tuovat suoritusvarmuutta kokoonpanoon.

Yllättäjät

Starsin terävän kärjen takaa yllätyspotentiaalia on ainakin venäläislaitahyökkääjä Denis Gurjanovilla, joka pääsee suorittamaan hieman tutkakuvan ulkopuolella. Mitä pidemmälle sarja etenee, myös kokenut Corey Perry saattaa nousta arvoon arvaamattomaan.

Flamesin puolelta yllättäjiksi voivat nousta nuori ja energinen Dillon Dubé sekä tuulennopea saksalainen Tobias Rieder. Puolustuspäässä ruotsalaiskaksikko Erik Gustafsson ja Rasmus Andersson määrittävät joukkueen puolustuspelaamista paljon.

Lopputulosarvio

Molemmilla joukkueilla on riittävästi taitoa, kokemusta ja monipuolisuutta pudotuspelisarjan voittamiseen. Starsilla on kuitenkin hieman Flamesia laadukkaampi ryhmä, joten se vie sarjan nimiinsä voitoin 4−2, ellei Flames pysty parantamaan entisestään. Jos Stars jatkaa tehottomana ja Flames hyödyntää paikkansa, voi sarja kääntyä kuitenkin toiseen suuntaan.

Vedonlyöntimarkkinoiden perusteella asetelmat ovat lievästi Starsiin kallellaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle