Pudotuspeliennakko: Pelivireen ääripäät kohtaavat − herääkö nukkuva karhulauma edes hurrikaaniin?

NHL / Artikkeli
Hurricanes pistää Bruinsin tiukoille.
Kuva © Getty Images
NHL:n pudotuspelit lähtevät toden teolla käyntiin karsintakierroksen ja konferenssien kärkijoukkueiden sijoitusotteluiden päätyttyä. Itäisessä konferenssissa ensimmäisellä kierroksella toisistaan mittaa ottavat Boston Bruins ja Carolina Hurricanes.

Lähtökohdat

Boston Bruins pelasi ennen varsinaisten pudotuspelien alkua Itäisen konferenssin runkosarjan perusteella neljän parhaan joukkueen kesken yksinkertaisen sarjan. Bruins hävisi kaikki ottelunsa. Ryhmä hävisi myös harjoitusottelunsa Columbus Blue Jacketsille, joten se ei ole voittanut kuplassa pelatuista otteluista yhtäkään.

Bruinsin terveystilanne on verrattain hyvä, sillä pitkään poissa ollut Ondřej Kaše palasi Capitals-ottelussa kokoonpanoon. Yhden pelin huilannut Tuukka Rask on niin ikään täydessä pelikunnossa.

Jos Bruins kärsi ensimmäisten peliensä aikana heikoista otteista ja maalinteon tehottomuudesta, samaa ei voi sanoa Carolina Hurricanesista. Sebastian Ahon johdolla joukkue rallatteli yli kehnosti pelanneen New York Rangersin. Hurricanesin pelaaminen vaikutti olevan kaikin puolin kunnossa.

Erityisesti joukkueen suomalaiskolmikko Aho, Teuvo Teräväinen ja Sami Vatanen osoittivat vaarallisuutensa. Trio oli isossa roolissa myös Hurricanesin ylivoimapelissä, ja voidaan pitää todennäköisenä, että hyvä vire jatkuu Bruinsiakin vastaan.

Ratkaisijat

Bruinsin ratkaisijaosasto ei varmastikaan tule kenellekään yllätyksenä. Patrice Bergeronin johtama ykkösvitja, The Perfection Line, oli runkosarjassa yksi NHL:n valovoimaisimmista yksiköistä. David Pastrňák jakoi maalipörssin voiton 48 osumallaan, mutta vielä kuplassa supertähti ei ole heiluttanut maaliverkkoa kertaakaan. Lisäksi ketjun kolmas lenkki Brad Marchand ei ole ollut parhaimmillaan.

Ykkösketjunsa takaa Bostonin karhulauman ei kannata lähteä odottamaan kannattelijaa itselleen. Charlie Coylen kaltaiset hyökkääjät tuovat toki syvyyttä materiaaliin, mutta joukkue on pohjannut pelinsä jo pitkään yhdessä pelaamiseen. Puolustuksesta Charlie McAvoy ja Torey Krug näyttävät Bruinsille suuntaa.

Hurricanes-leiristä suomalaiskolmikko Aho, Teräväinen ja Vatanen tulikin jo mainittua, mutta esille on syytä nostaa myös nuori venäläishyökkääjä Andrei Svetšnikov. Hän latoi kiekkoja maaliin hyvällä tahdilla Rangers-sarjassa. Jordan Staal ja Justin Williams tuovat joukkueeseen riittävän annoksen kokemusta.

Yllättäjät

Kun tarkastelee Bruinsin tekemistä jo nähdyissä peleissä, voisi leikillisesti todeta jokaisen syntyvän maalin ja nousevan maalintekijän olevan yllätys. Bostonilaiset kuitenkin voittivat runkosarjan, mikä kertoo joukkueen todellisesta potentiaalista.

Anders Bjork ja Sean Kuraly ovat Bruinsin alemmissa ketjuissa sellaisia pelaajia, jotka kykenevät hyviin suorituksiin hyökkäyspäässä. Chris Wagner taitaa fyysisen pelin ja on sitä kautta uhka vastustajille hyvän päivän sattuessa.

Hurricanes-miehistöstä nuori tšekki Martin Nečas väläytteli karsintakierroksella. Laskuista ei sovi jättää Nino Niederreiteria tai Vincent Trocheckiakaan, vaikka heidän onnistumisiaan ei ehkä suurina yllätyksinä voisi pitää.

Puolustuspäässä Hurricanesia varmasti mietityttää Dougie Hamiltonin pelikunto, mutta Vatasen ohella muun muassa Jaccob Slavin on pelannut hyvin. Peräpäästä löytyy useampikin tasainen suorittaja, joista joukkue varmasti hyötyy Bruins-sarjan aikana.

Lopputulosarvio

Mikäli Bruins löytää peli-identiteettinsä ja ykkösketju kadoksissa olleet tehonsa, tulee Hurricanesille huippuvireestä huolimatta tukalat oltavat. Tällä hetkellä tarkasteltuna Hurricanesilla on elämänsä tilaisuus kyykyttää yskähtelevä Bruins-miehistö.

Aho joukkoineen on tällä hetkellä paremmin kiinni tekemisessä ja Bruinsilla tulee kestämään liian kauan vireen löytämisessä, joten Hurricanes etenee pudotuspelien toiselle kierrokselle voitoin 4−3.

Vedonlyöntimarkkinoilla Bruinsia pidetään 55-60 % suosikkina etenemään sarjasta jatkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle