Pronssiset Mestis-mitalit panoksena pohjoisessa

MESTIS / Artikkeli
Maso Lehtonen pyrkii päättämään aikansa RoKissa mitalijuhliin.
Kuva © Topi Lainio
Joensuun Kiekko-Pojat saapuu Rovaniemelle haastamaan ennakkosuosikkina otteluun lähtevää RoKia. Kumpikin joukkue haluaa päättää välieräpettymyksen jälkeen kautensa voittoon ja siihen, että himmeimmät mitalit laitetaan heidän kaulaansa. Tämä lupailee kovaa ja laadukasta kiekkoiltaa Kirnuun.

Pronssiottelussa toisensa kohtaavat kaksi joukkuetta, joille molemmille himmeimmät mitalit maistuisivat kauden päätteeksi. Molemmat tulevat pronssipeliin levänneinä, joten kummallakin riittää varmasti energiaa ja halua lyödä vielä kauden viimeiseen peliin kaikki likoon, onhan kausi varmasti mukavampi päättää voittoon kuin tappioon.

Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset kohtaamiset olivat tasaisia. Kummatkin voittivat yhden ottelun 4−2-numeroin, kerran paremmuutta haettiin voittomaalikilpailussa, ja viimeisessä kohtaamisessa RoKi vei voitoin numeroin 3−1 puitteiden ollessa hyvin poikkeukselliset Winter Classicin seurauksena.

RoKi saa selkeän edun siitä, että ottelu pelataan sen kotikaukalossa Lappi Areenalla ja saa sen seurauksena kuudennen kenttäpelaajan kaukaloon mahtavasti koko kauden kannustaneesta kotiyleisöstä. Kiekko-Pojat taas on pelannut selkeästi paremmin vieraissa pudotuspeleissä, ja heillä on varmasti valtavasti näytönhaluja välieräsarjan päätyttyä suoraan neljään tappioon urheasta taistelusta huolimatta.

Maalivahtipeli menee ennakkoon RoKille, ja myös rovaniemeläismaalin edessä pelaava, jämäkkä viisikkopuolustus puoltaa pronssisten mitalien jäämistä Rovaniemelle. Tätä tukee vielä se, että pudotuspeleissä RoKi on saanut ylivoimapelinsä aivan eri tasolle kuin runkosarjassa. Halvalla Kiekko-Pojat ei kumminkaan nahkaansa tule myymään ja vastaavasti joensuulaisten hyökkäyspelissä piilevät heidän mahdollisuutensa voittoon.

Pohjoisessa tullaan näkemään todella kova taistelu himmeimpien mitalien kohtalosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle