Pitsiturnaus-ennakko: Sekasorrosta nouseva Ässät ja 15-vuotinen kuiva kausi

LIIGA / Artikkeli
Raumalle odotetaan vahvaa ässäkanatusta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Katastrofaalisen Liiga-kauden jälkeen positiivisimmat Ässiä koskevat uutiset tulivatkin kaukalon ulkopuolelta. Tommi Kerttula jatkoi seuran kehitysjohtajana, Ari-Pekka Selin saapui kotikaupunkiinsa patapaitojen pääkäskijäksi ja tilikausi toi yhtiölle 126 000€ voittoa.

Pelaajapuolella suurin menetys oli Sakari Salminen, joka suuntasi odotetusti ulkomaille ja Ruotsiin. Saapuvien pelaajien lista sen sijaan on varsin kattava, ja Ässät onkin selvästi halunnut panostaa runsaampaan leveyteen tulivoiman saralla. Siinä missä SHL:stä saapuneet Tylor ja Tyson Spink kantavat varmasti hyökkäyksessä suurta roolia, Allsvenskanin Björklövenistä saapuneet Simon Åkerström ja Jakob Stenqvist keventävät Tommi Taimin kiekollista vastuuta.

Columbus Blue Jacketsin kanssa tulokassopimuksen tehnyt Daniil Tarasov on Liigan mielenkiintoisimpia maalivahteja, ja kokenut Sami Aittokallio tuo kokeneen varavaihtoehdon.

Alkulohko täynnä jännitteitä

Ässien edellinen Pitsiturnauksen voitto on kesältä 2004, minkä jälkeen Ässät on edennyt loppuotteluun kolmesti. Tällä kertaa alkulohkossa vastaan asettuu tuttuun tapaan Lukko sekä HIFK. Lukkoa vastaan jännitteet ovat selvät ja HIFK oli tuoreen päävalmentajan Selinin viime kauden työnantaja ennen kesken kauden tulleita potkuja.

Pitsiturnauksessa pelillinen arviointi on melko turhaa vähäisen harjoitusmäärän vuoksi, mutta yksilöille näytön paikka voi olla tuikitärkeä. Roni Hirvosen ja Niko Kivelän ollessa poissa mielenkiintoiset yksilöt ovat vähemmässä, ja katse kääntyy väistämättä Spinkin kaksosiin. Hyökkääjät haluavat varmasti saada terävän alun Ässät-urilleen, jotta itseluottamus on heti korkealla.

Omista junioreista Juuso Ketola sai viime kaudella päänavauksensa Liigan mukana, ja janoaa varmasti suurempaa roolia tällä kaudella. Onnistuminen Pitsiturnauksessa nostaisi osakkeita Selinin silmissä.

Juttua muokattu 11.05: Spinkit saapuivat Ässiin SHL:stä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle