Pitsiturnaus-ennakko: Pelicans lähtee nuorentuneena Pitsiturnaukseen

LIIGA / Artikkeli
Raumalle odotetaan energistä Pelicansia.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Pelicans lähtee uusimaan edellisvuoden Pitsiturnauksen voittoa. Vahvan viime kauden jälkeen joukkue on nuorentunut, mutta potentiaalia on jälleen.

Erinomaisen runkosarjan jälkeen jo puolivälieriin kautensa päättänyt Pelicans lähtee tulevaan kauteen jälleen mielenkiintoisella ryhmällä. Valmennus pysyy samana, mutta pelaajistossa on tapahtunut liikehdintää, kun viime kauden kokeneet pelaajat ovat vaihtuneet nuorempiin.

Päävalmentaja Ville Niemisen sopimustilanteesta puhuttiin viime kaudella. 1+1+1-mallisen sopimuksen toisen vuoden optio lunastettiin vasta huhtikuun puolella. Vaikka sopimus saatiinkin tehtyä, on perusteltua kysyä, miksi neuvottelut venyivät näin pitkälle. Tältä osin Niemisen valmentaman Pelicansin otteita on mielenkiintoista seurata.

Alkulohkossa KooKoon ja TPS:n kohtaavalla Pelicansilla riittää pois lähteneitä pelaajia tärkeiltä paikoilta. Heitä ovat muun muassa Jussi Olkinuora, Hynek ZohornaOliwer Kaski, sekä vanhat luottoratsut Mikko Kousa ja Jesse Saarinen. Näitä aukkoja ei kaikilta osin ole onnistuttu täyttämään.

Ykkösmaalivahdin paikalla aloittaa viime kaudelta tuttu Jakub Skarek. Tšekkivahti esitti edellisellä kaudella ajoittain huimia otteita, mutta nyt Skarekin täytyy osoittaa olevansa ykkösvahdin tontin veroinen. Häntä kirittää Yhdysvalloista kotiutunut Atte Tolvanen.

Puolustuksessa on ennakkoon kysymysmerkkejä. Topi Jaakola, Casimir Jürgens ja Miihkali Teppo ovat ainoita kokeneita Liiga-puolustajia. Tämän lisäksi Topi Jaakola ei pelannut viime kaudella kuin yhden pelin, joten kukaan tuskin täysin tietää, mikä hänen pelikuntonsa on. Heidän takanaan ovat kiekollisesti taitava Santtu Kinnunen, peruspuolustajan profiililla oleva Jarkko Pynnönen, sekä Matteo Pietroniro joka saapui Lahteen USHL:stä. Lisäksi pakkirotaatiosta löytyy Aleksi Ek ja vasta 16-vuotias Matias Rajaniemi.

Turkoosipaitojen hyökkäysosasto taas on hyvällä mallilla, eikä vaihtuvuus ole ollut liian suurta. Kärkiketjuissa on taitoa ja leveyttä riittää alempiinkin ketjuihin. Juhamatti Aaltonen on hyökkäyksen kirkkain tähti, mutta taustalta löytyy paljon taitavia pelaajia. Pelicansin uusiin hyökkäyspään hankintoihin lukeutuvat Miro-Pekka Saarelainen, Jonatan Tanus, Frank Gymer, Janos Hári sekä Otto Nieminen.

Valokeilan ulkopuolelta kannattaa seurata numerolla 19 pelaavaa Artturi Toivolaa. 21-vuotias Toivola iski viime kaudella vajaan 13 minuutin peliajalla 16 tehopistettä. Hän näyttäisi harjoitusten perusteella kehittyneen kesän aikana kokonaisvaltaisesti, joten terveenä pysyessään henkilökohtainen piste-ennätys luultavasti rikkoutuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle