Pitsiturnaus-ennakko: Nuoret Rauman pojat vaikeasti voitettavissa kotiturnauksessaan – Paluumuuttaja Eero Elon laukaus valmiina hajottamaan maalivahteja jo Pitsissä

LIIGA / Artikkeli
Eero Elon paluuottelun odotetaan tapahtuvan perjantaina.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Kristian Posposil, Robin Press, David Nemecek, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm, Lukas Klok, Tobias Ancicka, Eero Elo ja Jonne Tammela. Lukko on lyönyt jälleen isoa rahaa pöytään ja saanut haalittua monia mielenkiintoisia pelaajia kauden 2019–2020 joukkueeseen. Vaikka kaikkia hankittuja pelaajia ei nähtäisikään jäällä Pitsissä, kannattajien silmien ruokinnasta pitää huolen Justin Danforth.

Lukon ensimmäisissä yhteisissä jääharjoituksissa näkyi tuttua alkuvaikeutta, mikä on luonnollinen näky heinäkuisessa Äijänsuon liikuntakeskuksessa. Uusi liigakausi 2019–2020 on juuri alkamassa ja pelaajien keskinäiset kemiat hakevat vielä toisiaan.

Päävalmentaja Pekka Virta saa luotsattavakseen tulevalle kaudelle todella nuoren ja potentiaalisen joukkueen. Joukkue menetti muutamia laadukkaita pelaajia maailmanmestari Arttu Ilomäestä mahtiminuutteja alakerrassa pelanneeseen puolustaja Jakub Krejcikiin ja 20 maalin Brandon DeFazioon.

Uudet tulokkaat vaikuttavat paperilla kuitenkin hyviltä korvaajilta ja taustalla nuoret nälkäiset tähdet Linus Nymanin johdolla halaavat lisää peliminuutteja.

Jääharjoituksista sai myös hieman selvyyttä perjantaisiin ketjukoostumuksiin, jotka vaikuttavat samoilta kuin viime kaudella. Läpimurron tehnyt Eetu Koivistoinen saa harjoitusten perusteella laidoilleen Vili Sopasen ja Linus Nymanin. Paluumuuttaja Eero Elo esiintyi ruotsalaisveljesten kanssa.

Kokenut Toni Koivisto vaikuttaisi pelaavan samassa ketjussa Justin Danforthin ja Jonne Tammelan kanssa. Tapio Laakso, Heikki Liedes ja Kristian Posposil muodostaisivat näin neljännen hyökkäysketjun.

Puolustajista David Nemecek ja Lukas Klok pelaavat luultavimmin parina, kuten Roni Sevänen ja Robin Press. Mitään täysin varmoja johtopäätöksiä ei pidä kuitenkaan jääharjoitusten perusteella vielä tehdä. Ketjukoostumukset selviävät perjantaina.

Jääharjoituksissa esiintyi myös yhdysvaltalainen Blake Christensen, joka oli tutustumassa Rauman Lukkoon. Uskotaan, että NCAA-liigaa pelaava 23-vuotias hyökkääjä edustaa Lukkoa ensi kaudella.

Sensaatiomaisen viime kauden pelannut Ville Heinola ja hyökkääjä Mikko Petman ovat edustamassa Suomea oman ikäluokkansa maajoukkueessa, joten he eivät ole mukana Pitsiturnauksessa. Muiden pelaajien pitäisi olla pelikuntoisia, mutta nähtäväksi jää pelaavatko kaikki lyhyessä yhden päivän turnauksessa.

Väistynyt kapteeni

Tämä kappale on osoitettu Lukon monivuotiselle kapteenille Janne Niskalalle, joka lopetti pelaajauransa kauteen 2018–2019.

Niskala saavutti urallaan muun muassa maailmanmestaruuden sekä pronssimitalin Vancouverin olympialaisista. Hän pelasi urallaan myös Ruotsissa, Sveitsissä, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Tositietäjät saattavat muistaa myös raumalaisen visiitin Manchester Stormissa Iso-Britanniassa 2000-luvun alussa. Pohjois-Amerikassa Niskalan aika jäi muutaman vuoden mittaiseksi. Raumanmeren rannikkotykki ehti kuitenkin maalin makuun myös NHL:ssä. Kaudella 2008–2009 Tampa Bay Lightningin väreissä tšekkitaituri Vaclav Prospal tarjosi Niskalalle siniviivan tuntumaan avopaikan ja tykin ammus kumahti ohi maalivahti Michael Leightonin.

Suunnilleen samaisesta paikasta syntyi myös Niskalan kenties tunnetuin maali, kun puolustaja ohitti Leijonissa Venäjän Konstantin Barulinin. Kyseessä oli kultaisen MM-kevään 2011 välieräottelu.

Nyt Lukko aloittaa vuosiin ensimmäisen kautensa ilman paikallista sankariaan. Raumalaisten ensimmäinen ottelu Pitsiturnauksessa alkaa kello 10.15 ja se pelataan Porin Ässiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle