Pitsiturnaus 2023: Viime keväänä kyykännyt TPS lähtee raikastamaan peli-ilmettään

LIIGA / Artikkeli
Markus Nurmi pukee jälleen TPS paidan ylleen.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS purki viime kauden pettymystään pitkään kauden päättymisen jälkeen. Johtapäätöksenä TPS päätti erottaa päävalmentaja Jussi Ahokkaan. Uuden päävalmentajan Tommi Miettisen myötä TPS haluaa palauttaa voittavan ja mielenkiintoisen jääkiekon takaisin Aurajoen rannoille.

Heikosti sujuneen viime kauden jälkeen TPS toteutti isoja muutoksia niin pelaajistoon kuin valmennukseen. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Porin Ässät päätti Palloseuran kauden. Kaksi kautta turkulaisten päävalmentajana toiminut Jussi Ahokas sai lähteä ja tilalle palkattiin viime vuodet KalPan päävalmentajana toiminut Tommi Miettinen

Miettisen palkkaamisen myötä TPS haluaa raikastaa peli-ilmettään. Miettisen KalPa  pelasi hyvin raikasta ja mielikuvituksellista hyökkäyspeliä. Juuri hyökkäyspeli koitui viime kaudella TPS:n kohtaloksi. TPS on myös selvästi pyrkinyt pääsemään eroon jatkuvasta vaihtuvuudesta, sillä suurimman osan pelaajien sopimus on pidempi kuin yhden kauden mittainen.

TPS pakkikalusto koki kasvojen kohotuksen viime kaudesta, kun isossa roolissa pelanneet Teemu Kivihalme, Valtteri Pulli sekä Antti Tuomisto siirtyivät urallaan eteenpäin. Kivihalme suuntasi SHL:ään, Pulli ja Tuomisto siirtyivät valloittamaan pohjois-amerikkaa. Tulevaisuuden huippulupaus Aron Kiviharju siirtyi Helsingin IFK:n punanuttuun.

Puolustukseen hankittiin tulevaksi kaudeksi runsaasti liigakokemusta, sillä TPS värväsi Emil Johanssonin, Casimir Jürgensin ja Roni Seväsen pakistoonsa. Puolustuksen merkittävin hankinta oli kuitenkin Oliver Lauridsen, joka tuo runsaasti kokemusta kansainvälisilta kentiltä. Iloinen uutinen TPS-kannattajille oli Niklas Arellin jatkosopimus. Arell on noussut TPS:n luottopuolustajaksi viimeisen kahden vuoden aikana. Ruben Rafkin ja Sisu-Petteri Lehtonen tulevat varmasti myös peliaikaa tulevalla kaudella. Jokerikorteiksi voidaan laskea Jimi Suomi, Mitja Jokinen sekä Paul DeNaples. Kolmikosta toistaiseksi ainoastaan Suomi on esiintynyt liigakaukaloissa.

Viime kauden hyökkääjähankinnoista Michael Dal Colle, Martin Johansson, Scott Kosmanchuk, Pavol Skalický sekä Arttu Ilomäki saivat kaikki vaihtaa maisemaa. Kukaan heistä ei pelannut kauden aikana sellaisella tasolla kuin Turussa toivottiin.

Uusina vahvistuksina sisään on tullut Markus Nurmi, Petrus Palmu, Aarne Talvitie, Linus Fröberg, Jere Jokinen, Alain Dudas sekä Jasper Lindsten. Kaksi viimeksi mainittua ovat myös eräänlaisia jokerikortteja. Uusista hyökkääjistä kaikki sopivat Tommi Miettisen suosimaan aktiiviseen pelitapaan.

Hyökkääjä Lauri Korpikosken kausi ja koko ura ovat vaakalaudalla loukkaantumisen vuoksi.

Maalivahtiosasto TPS:llä on suurin kysymysmerkki, sillä huikean kauden pelannut Lassi Lehtinen siirtyi länsinaapuriin, ja tilalle tuli pohjois-amerikassa aikaisemmin pelannut Filip Lindberg. Kakkosmaalivahti Eetu Anttila ei ole vielä päässyt vakuuttamaan otteillaan

» Lähetä palautetta toimitukselle