Pitsiturnaus 2023: Jokerit palaa kaukaloon!

MESTIS / Artikkeli
Aiemmin vain tiskin takana esiintynyt Jokerit on nyt ensimmäistä kertaa tositoimissa.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Hämeenlinna, 16.3.2014 – Jokereiden toistaiseksi viimeinen ottelu Liigassa on päättynyt tappioon säälipleijareissa. Kotimaan kaukalot olisi voinut jättää tyylikkäämminkin, mutta siitä viis. Odottaisihan tarinassa pian aivan uusi luku...

Nyt, reilut yhdeksän vuotta myöhemmin, on helppo sanoa, ettei satu nimeltään KHL saanut onnellista loppua. Vanhan kirjan kannet on kuitenkin pistetty säppiin ja edessä odottaa uusi, tyhjä vihko.

Jokerit on nähty aiempinakin vuosina suomalaisjoukkueiden isännöimissä harjoitusotteluissa. Tällä kertaa asetelma on kuitenkin aivan toinen.

Jokerit on tekemässä uutta tulemistaan ja Pitsiturnaus on reinkarnaation ensimmäinen julkinen esiintyminen. Tätä on odotettu, ja Raumalle onkin suuntaamassa runsaslukuinen, riemuitseva ryhmä Jokereiden kannattajia.

Jokerit on kasannut hyvän Mestis-tason joukkueen, jolla pitäisi olla realistiset mahdollisuudet kamppailla sarjan kärkipään sijoituksista heti ensimmäisellä kaudellaan.

Liigayleisölle nuoressa joukkueessa ei kuitenkaan ole Otto Karvista lukuun ottamatta kovinkaan tuttuja nimiä. Kahteen kertaan jäähykuninkuuden voittaneen Karvisen lisäksi Liigassa jokeripelaajista nähtiin viime kaudella myös muun muassa puolustaja Saku Forsblom (Jukurit) sekä hyökkääjät Erkka Seppälä (HPK) ja Joona Korhonen (Ilves ja SaiPa).

Jokereiden kärkihankintoihin lukeutuvat myös Ketterässä menestyneet maalivahti Severi Auvinen, puolustajat Jere Vertanen ja Valtteri Jeskanen, hyökkääjä Jesse Liuksiala sekä Kiekko-Vantaan tehohyökkääjä Emil Oksanen.

Muualta hankittujen pelaajien rinnalla Jokereissa nähdään myös omia, lupaavia nuoria. Heistä suurennuslasin alle kannattaa ottaa ainakin 18-vuotias puolustaja Kalle Kangas, jonka Pittsburgh Penguins varasi tänä kesänä.

Junioreista mukaan nousseista pelaajista myös maalivahti Henri Risikko, puolustaja Santeri Haakana ja hyökkääjät Emil Kuusla sekä Onni Lind ovat mahdollisia, jos eivät jopa todennäköisiä, tulevaisuuden Liiga-pelaajia.

Ensiesiintymisensä näissä ympyröissä tekee myös pelaajauransa aikoinaan Ässissä lopettanut Tero Määttä. Määttä on valmentanut viimeiset viisi vuotta Jokereiden nuoria, mutta miesten tasolla hänellä on aiempaa päävalmentajakokemusta vain Suomi-sarjasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle