Pitsiturnaus 2022: Viime kaudella Liigan jumboksi jäänyt Ässät lähtee kääntämään kurssia kapteeni Joensuun johdolla

LIIGA / Artikkeli
Porin Ässät lähtee parantamaan heikosta viime kaudesta Jesse Joensuun johdolla.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Viime kaudella Liigan viimeiseksi jäänyt Porin Ässät on laittanut kokoonpanoa uuteen kuosiin. Joukkueesta lähti 15 pelaajaa ja tilalle tuli 7. Kesken viime kauden päävalmentajaksi tullut Karri Kivi jatkaa joukkueen peräsimessä. Apuvalmentajaksi seuraan on siirtynyt Hermeksestä Jere Härkälä.

Viime kauden hyökkäyksen kärkipelaajista Jarno Kärki ja Sakari Salminen ovat löytäneet uudet seurat Sveitsistä ja Ruotsista. Puolustuksesta Jacob Andersson on myös palannut Ruotsiin IF Björklövenin riveihin ja Shawn Lalonde päätynyt KHL:aan.

Muita lähtijöitä ovat muun muassa uransa lopettanut Santeri Lukka (jatkaa kuitenkin seurassa juniorivalmentajana), Olli Vainio (HK Poprad), Nick Mourtrey (Rungsted Seier Capital) ja Albin Eriksson (BIK Karlskroga).

Ennakolta kovimmat hankinnat ovat EC Salzburgista siirtyvä, vuosia Tapparassa pelannut Jan-Mikael Järvinen sekä Poriin paluun tekevä Jesse Joensuu. Muita hankintoja hyökkäyksen osalta ovat Will Graber ECHL:sta, Joachim Rohdin Jukureista ja Roope Talaja Sportista. Rohdin ja Talaja ovat näyttäneet tasonsa jo Liigassa, mutta ECHL:n pistepörssin voittanut Graber on toistaiseksi kysymysmerkki.

Puolustukseen ainoa uusi seuran ulkopuolelta (Pelicansista) tullut pelaaja on Aleksi Laakso. Seura on tehnyt kuitenkin sopimukset parin juniorinsa, Verneri Hellmanin ja Valtteri Viirretin kanssa.

Maalivahtipuoli on Ässissä mennyt uusiksi. Konstantin Volkov on palannut Venäjälle ja Linus Söderström Ruotsiin Skellefteån maalille. Lähtökohtaiseksi ykkösmaalivahdiksi seuraan on puolestaan siirtynyt Frölundasta Niklas Rubin. Kakkosmaalivahtina toiminee suurimman osan viime kaudella Hermeksessä pelannut Rasmus Korhonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle