Pitsiturnaus 2022: Sport satsasi siirtomarkkinoilla nuoreen potentiaaliin ja vankkaan kokemukseen

LIIGA / Artikkeli
Janne Keränen palasi Sportiin yhden Slovakian pääsarjakauden jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Sport hankki jälleen kokemusta sekä tulevaisuuden potentiaalia Ruotsista. Vastaavia ominaisuuksia löytyi myös Suomesta.

Vaasan Sportin joukkue on muuttunut maltillisesti. Joukkue sai pidettyä tärkeitä nimiä, mutta joukkueeseen liittyi myös uusia nuoria potentiaalisia pelaajia. Valmennustiimi koki myös pieniä muutoksia, kun Arttu Lipsanen siirtyi Sportin maalivahtivalmentajaksi sekä joukkueenjohtajaksi. Tommo Nukari siirtyi Johannes Nygårdin tilalle kolmanneksi valmentajaksi.

Sportin merkittävin muutos näkyy hyökkäyskalustossa. Kotkapaidat nappasivat jälleen länsinaapurista kaksi pelaajaa: nuoren Jens Lööken ja kokeneen maailmanmestarin Simon Hjalmarssonin. Lööke tuo joukkueeseen tarvittua nopeutta ja Hjalmarsson tärkeää pelisilmää. 

Kokemusta Sport sai myös hankkimalla paluumuuttaja Janne Keräsen hyökkäykseen. Kokenut 35-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella HK Dukla Michalovcen riveissä Slovakian pääsarjassa, jossa hän iski 47 ottelussa tehot 14+16=30.

Maalivahtikaksikkoon ei tullut muutoksia, sillä Niko Hovinen ja Rasmus Reijola jatkavat kotkapaitojen maalin suulla. Edellisinä kausina ykkösvahdin roolia on pitänyt Hovinen, mutta konkari joutui leikkaukseen viime kauden aikana. Leikkauksesta toipuminen tuo ilmoille hieman kysymysmerkkejä maalivahdin kunnosta.

Kotkapaitojen joukkueessa on kokemusta, mutta myös tuoreisiin jalkoihin on kesän aikana satsattu. Yksi mielenkiintoisista uusista nuorista nimistä on viime kaudella SaiPassa pelannut Mikko Juusola, jolla riittää nopeutta ja maalintekopotentiaalia. Juusola tehtaili viime kaudella SaiPan paidassa 46 otteluun tehot 11+8=19.

Vaasalaisten nimekkäimmät lähtijät ovat  Olavi Vauhkonen ja Michael Keränen. Joukkueessa jatkavat kuitenkin esimerkiksi viime kauden paras puolustaja Emil Johansson, Shaun Heshka ja Axel Holmström.

» Lähetä palautetta toimitukselle