Pitsiturnaus 2022: Raumalla ilmassa leijailee sekä kysymysmerkkejä että paljon ulosmitattavaa potentiaalia

LIIGA / Artikkeli
Lukko menetti useamman kärkiketjujen pelaajan viime kauden jälkeen, joten uusien nimien on astuttava esiin.
Kuva © Jarno Hietanen
Raumalla ovet ovat olleet sepposen selällään. Seuran jättäneiden pelaajien lista on pitkä, joten nähtäväksi jää, pystyvätkö muutamat laadukkaat pelaajat pitämään raumalaisten laivan tasapainossa.

Lukossa ovat puhaltaneet muutosten tuulet, ja kokoonpano saattaa vielä lihavoitua ennen kauden alkua.

Lassi Lehtisen, Arttu Ilomäen ja Pavol Skalickýn nimet löytyvät nykyään TPS:n pelaajalistoilta, joten heidät nähdään Pitsiturnauksessa, mutta vastustajan riveissä. Heidän lisäkseen Rauman jättivät taakseen Miska Kukkonen, Noel Pietilä, Michael Haga, Mikko Petman, Jānis Švanenbergs, Ondřej Slováček sekä Scott Pooley.

Osa lähti hakemaan puhtaan maisemanvaihdoksen kautta vauhtia uralleen, mutta etenkin useamman ulkomaalaisen kohdalla syynä seuran vaihtamiseen oli pelaamisen taso. Pooley sorvasi jatkosopimuksen Lukon kanssa keväällä, mutta kannattajien suuhun jäi karvas maku, kun hänen kerrottiin siirtyvän Ruotsiin henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Muualle siirtyneiden pelaajien tilalle Lukko pyrki hankkimaan täsmävahvistuksia, joilla olisi  mahdollisuus astua heille jätettyihin saappaisiin.

Vili Saarijärvi kuului Liigan eliittiin viime kaudella. Vaikka hänen jättämää aukkoa saattaa olla vaikea paikata, pystyy Lukkoon palaava Tarmo Reunanen kuitenkin luomaan vastaavanlaisen viivapelotteen ylivoimalla sekä tuomaan kiekkoa alueelle.

Ylivoimalla laukojan tontilla majailee todennäköisesti TPS:stä tuttu Josh Kestner, ja Otto Somppi avaa monia ovia monipuolisella osaamisellaan.

Valmiimpana ja kehittyneempänä Raumalle palaa myös Antti Saarela, jolla on takanaan pitkä kuntoutumisjakso. Nuori hyökkääjä on kuitenkin valmis jatkamaan siitä, mihin Tampereella jäi. Villinä korttina Lukko hankki Tomáš Pavelkan. Hänen kohdallaan mahdollinen potentiaali voi näkyä vasta useamman Liiga-ottelun jälkeen.

Kolikon kääntöpuoli loistaa kuitenkin kirkkaana, vaikka lähteneiden pelaajien lista onkin pitkä. Lukko sai sorvattua jatkosopimukset terävään kärkeen kuuluvien pelaajien kanssa, sillä esimerkiksi Thomas Grégoire iski viime kaudella tehot 8+26 ja Sebastian Repo 21+9. Maalillaan Artjom Zagidulin oli ajoittain erittäin vakuuttava.

Maalinsuulla Samuel Jukurin vamman laadusta ei kuitenkaan ole tietoa, Niclas Almari on sivussa useamman viikon, eikä kokoonpano vaikuta vielä valmiilta. Lukko ei varmasti halua toistaa samaa virhettä kuin viime kaudella, jolloin kokoonpano oli ajoittain todella vajaavainen pelkkien loukkaantumistenkin vuoksi.

Nuorten pelaajien on puhjettava kukkaan, ja muutamien pelaajien on syytä parantaa otteitaan viime kaudesta, jotta dieselkone saadaan käyntiin heti lähtölaukauksen pamahtaessa ilmoille. Kysymysmerkkejä on ilmassa, eikä niihin ole odotettavissa ratkaisuja vielä Pitsiturnauksessa tai välttämättä koko harjoituskauden aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle