Pitsiturnaus 2022: Nuoriin lupauksiin satsannut TPS haluaa jatkaa siitä mihin keväällä jäi

LIIGA / Artikkeli
Lauri Korpikoski palasi TPS.n miehistöön tulevaksi kaudeksi.
Kuva © Timo Savela
TPS esittelee Pitsiturnauksessa ratkaisupelaajien osalta uudistuneen joukkueen. Palloseurassa on vahvasti satsattu jälleen nuoriin lupauksiin, joita tukevat muutamat kokeneemmat pelaajat.

TPS:n viime kausi oli Liigassa lopulta onnistunut, vaikka vuodenvaihteen tienoilla oli todella vaikeaa. Jussi Ahokkaan luotsaama joukkue löysi punaisen langan juuri kriittisellä hetkellä. TPS taisteli lopulta itsensä aina finaaleihin saakka, mutta edelliskauden tapaan käteen jäi hopeamitalit. Omien kasvattien onnistuminen oli silmiinpistävää, kun taas ulkomaalaiset pelaajat eivät onnistuneet odotetulla tavalla. 

TPS:n viime kauden ykköshyökkäysketjusta (Mikael PyyhtiäJuuso PärssinenMarkus Nurmi) jatkaa ensi kaudella enää vain Pyyhtiä lainasopimuksella NHL-seura Columbus Blue Jacketista. Nurmi ja Pärssinen siirtyivät molemmat NHL-seura Nashville Predatorsin organisaation. Viime kauden arvokisakomeetta ja koko NHL:n varaustilaisuuden ykkösvaraus Juraj Slafkovský siirtyy niin ikään Pohjois-Amerikkaan. He ovat TPS:n hyökkäyskaluston isoimmat menetykset ensi kautta ajatellen.

Lähtijöitä korvaamaan turkulaisseura hankki Arttu Ilomäen, Pavol Skalickýn ja Scott Kosmachukin. Viime kaudella Sveitsissä lainalla pelannut Lauri Korpikoski tekee paluun Palloseuraan. Nuorista pelaajista noussee uusia vastuunkantajia, sillä keskushyökkääjä Aarne Intonen pelasi hyvän kauden jo viime kaudella. Hyökkäyksessä on myös muita nuoria haastajia, kuten Viljami Marjala sekä Kalle Väisänen. Kokemusta ja rauhallisuutta kokoonpanoon tuo Korpikosken lisäksi Juhani Jasu

Puolustuksesta poistuivat isossa roolissa pelanneet Elmeri Eronen, Ville LajunenJohan Ivarsson sekä Eemil Viro. Uusia puolustajia ei Antti Tuomiston lisäksi ole toistaiseksi siirtynyt, mutta entuudestaan tutut Aleksi Anttalainen, Ruben Rafkin, sekä Niklas Arell tulevat olemaan isossa roolissa myös tulevalla kaudella.

Nuoria haastajia löytyy myös puolustuksessa, sillä Aron Kiviharju, Jimi Suomi ja Sisu-Petteri Lehtonen kärkkyvät peliaikaa.

Merkittävä muutos tapahtui keväällä myös TPS:n maalivahtiosastolla, kun kahden edellisen kauden luottovahti Andrei Karejev siirtyi yllättäen KHL:ään. Hänen tilalleen siirtyi viime kaudella Rauman Lukossa pelannut Lassi Lehtinen. Eetu Anttila muodostaa maalivahtitandemin Lehtisen kanssa tulevalla kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle