Pitsiturnaus 2022: Nuorekas TUTO lähtee kiusaamaan isompiaan

MESTIS / Artikkeli
TUTO on turnauksen ainoa Mestis-seura.
Kuva © Jarno Hietanen
TUTO tuo legendaariseen Pitsiturnaukseen mielenkiintoista Mestis-näkökulmaa. Nuorekkaassa joukkueessa ei liikaa taitoa ole, mutta näyttämisen halua varmasti sitäkin enemmän.

TUTOn viime kausi Mestiksessä oli todella haasteellinen. Pelaajistossa tapahtui suuria muutoksia kesken kauden, ja lopulta perinteikäs turkulaisnippu joutui taistelemaan karsintasarjassa omasta Mestis-paikastaan. Kausi sai kuitenkin onnellisen lopun, sillä TUTO oli karsintasarjassa täysin ylivoimainen.

Muiden Mestis-seurojen tapaan turkulaisryhmä on varsin nuori ja kokematon. Esimerkiksi TUTO-hyökkäyksestä löytyy ainoastaan yksi yli 25-vuotias pelaaja. Puolustus on myös nuori. Ainoastaan Mikke Levo edustaa hieman kokeneempaa kaartia.

Turkulaisten maalivahtikaksikko tulevalle kaudella on parivaljakko Tuomas Aalto - Eemil Vuorio. Vuorio pelasi vahvan viime kauden TPS:n a-junioreissa, ja lähtökohtaisesti hän on Tovereiden ykkösvahti.

Aallon viime runkosarja oli varsin epätasainen. Nuori maalivahti voi kuitenkin ottaa kesän aikana isoja kehitysaskelia.

Puolustuksen kenties mielenkiintoisin nimi on latvialainen Arturs Andzans. Puolustaja pelasi viime kaudella HK Rigan riveissä Venäjän juniorisarja MHL:ää. Andzans oli myös KHL-seura Dinamo Rigan mukana yhdessä ottelussa.

Jasper Rannisto kuuluu puolustuksen avainhahmoihin. HIFK-kasvatti tehtaili viime kaudella 34 ottelussa kymmenen tehopistettä. Viime kauden puolustuksesta rutinoitunut Roni Allén siirtyi TPS:n riveihin. Kokenut Kristian Tuohilampi lopetti oman pelaajauransa.

Hyökkäyskalusto on kokenut isoja muutoksia, ja varsinkin viime kaudella tehoilleet Leevi Teissala, Roope Ranta sekä venäläistaikuri Aleksander Nikulin ovat kovia menetyksiä.

Uusia mielenkiintoisia hyökkääjiä ovat Robin Colomban, Jonne Jantunen sekä Leevi Lemberg.

Varsinkin ranskalainen Colomban saattaa olla Mestis-tasolle kovakin seppä, sillä hyökkääjä tehtaili viime kaudella Ranskan pääsarjassa 31 tehopistettä. Hän toimi myös ranskalaisseuran kapteenina, joten ainakin jonkilaista johtajuutta hän tuo tovereiden koppiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle