Pitsiturnaus 2021: Sport satsasi siirtomarkkinoilla ruotsalaiskolmikkoon ja Kärppien viivapelotteeseen

LIIGA / Artikkeli
Shaun Heshka tuli Kärpistä Sportin uudeksi siniviivapelotteeksi.
Sport sai kesällä pidettyä haluamansa pelaajat ja vahvistui muutamalla mielenkiintoisella ulkomaalaispelaajalla.

Vaasan Sportin joukkue on muuttunut maltillisesti: tulijoita ja lähtijöitä on ollut kumpiakin kymmenkunta. Myös valmennukseen tuli muutoksia: konkaripäävalmentaja Risto Dufvan apureista Sami Tervosen tilalle tuli nouseva kyky Juuso Hahl Mestiksen Kooveesta.

Maalivahtipuoli ei sinänsä muuttunut, mutta Atte Tolvanen tuuraa loukkaantumisestaan toipuvaa Rasmus Reijolaa syyskuun loppuun asti. Sportin ykkösmaalivahdin paikkaa pitää vuoden 2011 maailmanmestari Niko Hovinen.

Kesän merkittävin ilmiö on ruotsalaisten invaasio, sillä Vaasaan siirtyi kerralla kolme SHL-pelaajaa: puolustaja Emil Johansson sekä hyökkääjät Axel Holmström ja Henrik Eriksson.

25-vuotiaat Johansson ja Holmström ovat kumpikin pelanneet urallaan muun muassa kolme kautta AHL:ssä. 31-vuotias Eriksson puolestaan kuului Djurgårdenin kapteenistoon viimeiset seitsemän kautta.

Sportin uusi ykköspuolustaja on Kärppien monivuotinen luottopelaaja Shaun Heshka. Kanadalaisella on täydet edellytykset jatkaa vaarallisten siniviivakutien pommittamista myös Vaasassa.

Vaasalaisten nimekkäimmät lähtijät olivat kokeneet Simon Suoranta, Mika Partanen ja Janne Keränen. Joukkueessa jatkavat muun muassa hyökkäyskaartin tehomiehet Michael Keränen ja Sebastian Stålberg sekä kiekollinen puolustaja Valtteri Viljanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle