Pitsiturnaus 2021: KooKoo menetti parhaat pistenikkarinsa ja sai tilalle kotimaisia vastuunkantajia – Olli Salon urakka Kouvolassa alkaa puhtaalta pöydältä

LIIGA / Artikkeli
KooKoossa kovia tehoja iskenyt Kim Strömberg palaa takaisin Kouvolaan suureen vastuuseen.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
KooKoo lähtee uuteen kauteen uuden päävalmentajan ja suuresti muuttunneen kokoonpanon avulla.

KooKoon pajatso tyhjeni lähes täysin Turkuun siirtyneen Jussi Ahokkaan viimeiseksi jääneen päävalmentajakauden jälkeen. Valmentajan lisäksi merkittävä osa joukkueesta on vaihtunut sitten kauden päätöksen.

Kouvolasta toisaalle siirtyneiden pelaajien listalta löytyy muun muassa läpimurtokautensa pelannut Arttu Pelli, Joni Tuulola sekä tehokkaasti pelanneet hyökkääjät Vilmos Galló, Kasper Björkqvist, Erik Karlsson, Trevor Mingoia, Ahti Oksanen, Kyle Platzer sekä Christian Thomas.

Listalta löytyy siis käytännössä KooKoon maalinteon kova ydin: edeltävän kauden runkosarjan kymmenen parhaan KooKoo-pelaajan joukosta kahdeksan pelaa jossain muualla kuin Kouvolassa tulevalla kaudella. KooKoon onneksi edes Samuli Ratinen sekä Aleksi Ainali jatkavat seurassa.

Haaste vaikuttaa merkittävältä, mutta KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen onnistui houkuttelemaan useamman nimekkään kotimaisen pelaajan paikkaamaan taitovajetta.

Erityisen suurta vastuuta voidaan sälyttää Ruotsista palanneiden Miska Siikosen, Petteri Nikkilän sekä Kim Strömbergin harteille. Nikkilä ja Strömberg ovat aiemmilla Liiga-kausillaan osoittaneet pystyvänsä kantaa joukkueidensa tulosvastuuta, ja myös Siikoselta voidaan odottaa runsasta pistesaalista.

Heidän lisäkseen Kouvolaan saapuu useampi Liiga-kentillä marinoitunut hyökkääjä. Tuore mestari Heikki Liedes kantaa KooKoossakin suurta vastuuta, mutta myös Joose Antonen, Ville Meskanen ja Teemu Rautiainen voivat osaltaan todistaa, että KooKoon viime kausien menestys ei ole ollut sattumaa.

Kenttäpelaajien lisäksi myös maalin suulla on puhaltanut muutoksen tuulet. Viime kaudella 38 ottelussa torjunut Victor Brattström poistui joukkueesta ja veräjän suulla pelaa Lukossa pelannut Oskari Setänen sekä kokematon Nick Malik. 19-vuotias Malik pelasi viime kaudella ainoastaan 16 ottelua, joten Setäselle riittänee peliaikaa uudessa joukkueessaan.

Jos pukukopissa on miestä vaihtunut, niin myöskin valmennuksessa piirretään uusia kuvioita fläppitaululle. Joukkuetta valmentaa tulevalla kaudella 38-vuotias Olli Salo, joka valmensi päättyneellä kaudella joulukuuhun saakka Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Lowen Frankfurtissa. Salolla on tosin kokemusta Liigasta HPK:n päävalmentajan paikalta sekä Ilveksen apuvalmentajana.

Yksi asia on siis varmaa: Pitsiturnauksessa jäällä nähdään joukkue, joka yrittää löytää oman pelinsä täysin muuttuneessa tilanteessa. Pöytä on puhdistettu, katettu lupaavilla palasilla, mutta on vielä epäselvää, kuinka nopeasti kouvolalaiset löytävät askelmerkkinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle