Pitsiturnaus 2021: Ässät hakee kasvojenpesua viime kauden pettymyksen jälkeen − peräti 21 pelaajaa jätti seuran

LIIGA / Artikkeli
Porissa suurimmat odotukset kohdistuvat paluumuuttaja Jarno Kärkeen.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Voimakkaasti uudistunut Ässät menetti kesän aikana seitsemän parasta pistemiestään.

Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle sijalle 12 jäänyt Porin Ässät laittoi pakkansa kesän aikana uusiksi. Seurasta poistui peräti 21 pelaajaa ja tilalle tuli 11. Etenkin hyökkäys on mennyt uusiin kuosiin.

Kolmannen perättäisen kautensa Ässien päävalmentajana aloittava Ari-Pekka Selin, 58, saa alkavalla kaudella tulla toimeen ilman maalitykkiään Sebastian Wännströmiä. Ruotsalaishyökkääjä voitti Liigan maalikuninkuuden 33 täysosumallaan. Wännströmin lisäksi KHL:n Dinamo Riikaan siirtyi Peter Tiivola, joka hänkin teki mukavat 5+25=30 pistettä.

Kaikkiaan seitsemän parasta pistenikkaria jätti Ässät. Wännströmin ja Tiivolan lisäksi seurasta lähtivät muun muassa nuoret keskushyökkääjät Roni Hirvonen (uusi seura HIFK) ja Otto Kivenmäki (Pelicans).

Ässät ei ole silti jäänyt voivottelemaan kovia lähtijöitä. Seuran merkittävimpiä vahvistuksia on Ruotsista palannut Jarno Kärki. 26-vuotiaan Kärjen paras Liiga-kausi on 2015−2016, jolloin hän nakutti Ässien riveissä 36 tehopistettä.

Mielenkiintoista on nähdä myös Ilveksestä tulleen Teemu Lepauksen ja KalPasta siirtyneen Alexander Ruutun otteet Porissa. Kummallakin pelitaso on heilahdellut kausien välillä, mutta tehopotentiaalia on. Lepauksen paras pistesaalis on 40 pistettä kaudelta 2018−2019 ja Ruutun puolestaan 29 kaudelta 2017−2018.

Ässien uudet ulkomaalaispelaajat ovat vielä katsomattomia kortteja. Keskushyökkääjä Derek Barach teki viime kaudella AHL:ssä 31 ottelussa seitsemän pistettä. 21-vuotias laitahyökkääjä Albin Eriksson taas iski SHL:n Färjestadissa 36 ottelussa vain neljä tehopistettä. 26-vuotias puolustaja Jacob Andersson on ollut SHL:n peruspuolustaja Skellefteån riveissä viimeiset kaksi kautta.

Porilaisten puolustuksen vahvimmat uudet kotimaiset vahvistukset ovat Santeri Lukka (vanha seura HPK) ja Roni Sevänen (Lukko).

Maalivahtiosastolla Ässät luottaa ulkomaalaisiin: ruotsalaisen Linus Söderströmin rinnalle porilaiset hankkivat Konstantin Volkovin, joka tuli Venäjän kakkosliigasta, VHL:stä.

Satakunnan Kansan mukaan Ässät lähtee turnaukseen joukkueella, jossa on mukana kaikki uudet pelaajat. Sen sijaan puolustajat Rami Määttä ja Aleksi Heimosalmi ovat perjantaina vielä koronakaranteenissa palattuaan Yhdysvalloista nuorten maajoukkuekomennukselta.

Juttua muokattu 5.8.2021, kello 14:05. Lisätty tieto turnauksen kokoonpanosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle