Pitsiturnaus 2020: Uudistunut TPS matkaa Raumalle ilman viittä ulkomaanvahvistustaan

LIIGA / Artikkeli
Lauri Pajuniemi kamppailee koko Liigan maalikuninkuudesta.
Kuva © Timo Savela
TPS pelaa perinteikkäässä Rauman Pitsiturnauksessa kovassa alkulohkossa Tapparan ja HIFK:n kanssa. Turkulaisten kokoonpanosta puuttuu viisi ulkomaalaishankintaa, joten kokoonpanosta avautuu näyttöpaikka monelle nuorelle taiturille.

TPS sijoittui viime kauden runkosarjassa sijalle 11. Mestaruudesta ja muutamasta välähdyksestä huolimatta turkulaisten 2010-luku oli odotuksiin nähden pettymys.

Joukkueen valmennusosasto ja pelaava kokoonpano ovat kokeneet merkittäviä muutoksia. Viime kauden päävalmentaja Marko Virtanen siirtyi valmentamaan Rauman Lukon A-junioreita. Pelaajista esimerkiksi Joe Piskula, Aleksi Salonen, Tony Sund ja Zach Budish eivät jatka pelejään Turussa. Ilari Filppulalla ei ole tässä vaiheessa voimassa olevaa sopimusta.

TPS avaa 2020-luvun uuden päävalmentajansa Raimo Helmisen johdolla perinteikkäällä Pitsiturnauksella. Kovassa alkulohkossa Tapparan ja HIFK:n kanssa pelaava TPS mittauttaa tasonsa Raumalla ilman viittä uunituoretta ulkomaalaishankintaansa.

Venäjältä joukkueeseen saapuneet Timur Ibragimov ja Ruslan Ishakov ovat Pohjois-Amerikan-vahvistusten Joshua Kestnerin, Austin Ortegan ja Evan Weingerin tapaan kaikki vielä karanteenissa. Tapparasta Turkuun saapunut Juhani Jasu toipuu jalkaoperaatiosta, mutta uskoi seuran kesäkuisessa tiedotteessa olevansa pelikuntoinen Liiga-kauden avauksessa. SHL:sta Turkuun saapuneet puolustajat Oliver Bohm ja Johan Ivarsson pelaavat Pitsiturnauksessa, kuten EBEL-Liigasta TPS-paitaan siirtynyt, miltei kaksimetrinen ja 100 kiloinen, ruotsin-slovenialainen puolustaja Alen Bibic. TPS tiedotti torstaina joukkueen maalivahti Andrei Karejevin olevan pelikuntoinen Pitsiturnauksessa.

Viestit Turusta ovat kertoneet, että joukkueen sisällä vallitsee tällä hetkellä erittäin kova kilpailu pelipaikoista, eivätkä ulkomaalaishankinnat voi pitää pelipaikkaansa itsestään selvänä. Useiden hyökkääjien ollessa karanteenissa monelle nuorelle pelaajalle avautuu Pitsiturnauksesta merkittävä näyttöpaikka. Näihin pelaajiin lukeutuvat esimerkiksi muutama vuosi sitten Oulusta Turkuun muuttanut Arttu Nevasaari ja sekä TPS:n omat kasvatit Aarne Intonen, Mikael Pyyhtiä ja Eetu Liukas.

Lauri Pajuniemen, Juuso Pärssisen ja Markus Nurmen johtama ykkösnyrkki on turnauksen yksi mielenkiintoisemmista ketjukoostumuksista. Puolustajat Eemil Viro ja Ruben Rafkin kuuluuvat myös mielenkiintoisiin nuoriin pelaajiin, joita kannattaa seurata. Molemmat puolustajat varataan NHL:n varaustilaisuudessa, joka järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti lokakuussa.

Muokattu kello 11:29: Otsikkoa ja juttua muokattu. TPS ilmoitti hetki sitten seuran virallisella Instagram-kanavalla, että maalivahti Andrei Karejev osallistuu Pitsiturnaukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle