Pitsiturnaus 2020: HIFK lähtee Raumalle nuorella joukkueella

LIIGA / Artikkeli
Anton Lundell edustaa nuoriso-osaston kirkkainta kärkeä.
HIFK:n joukkue muuttui täksi kaudeksi runsaasti. Nuorista IFK-pelaajista näytönpaikkoja kaipaavat erityisesti hyökkääjät Niklas Nordgren ja Rasmus Heljanko.

HIFK:n joukkueessa tapahtui runsaasti muutoksia kesän aikana, mutta pääosa muuttoliikkeestä tapahtui pois joukkueesta. Yhtään väheksymättä joukkueeseen liittyneiden Alex Broadhurstin, Miro Väänäsen tai Miro Karjalaisen tasoa, heillä on vielä matkaa Teemu Turusen, Otto Paajasen, Michael Keräsen tai Joonas Järvisen tasolle.

Toisaalta Helsingissä siirtopalapeli aloitettiin jo kesken viime kauden, kun oli käymässä selväksi, ettei esimerkiksi Turusen tasoisia pelaajia pysty pitämään joukkueessa sopimuksesta huolimatta. Sen vuoksi urheilujohtaja Tobias Salmelainen oli hereillä jo kesken viime kautta, kun Ville Leskinen vapautui HIFK:n hankittavaksi.

Muutenkin HIFK:n kohdalla yleisessä keskustelussa huomio kohdistetaan paljon poistuneisiin pelaajiin, kun samalla unohdetaan joukkueeseen jääneet pelaajat. Monet muut joukkueet ovat joutuneet korvaamaan Jesse Saarisen, Jere Sallisen tai Sebastian Dykin tasoisia lähtijöitä epävarmoilla ulkomaalaispelaajilla.

Ainoa ulkomaalaistulokas on Alex Broadhurst, jonka ura Pohjois-Amerikassa on polkenut viime vuodet paikallaan. Voittamisesta jenkkisentterillä on kuitenkin kokemusta, sillä palkintokaapissa on mestaruusmitalit USHL:stä, OHL:stä sekä AHL:stä.

Päävalmentaja Jarno Pikkarainen totesi seuran omilla sivuilla, että HIFK lähtee Raumalle nuorella joukkueella ilman ulkomaalaispelaajiaan.

Nuorista pelaajista näytönpaikkoja kaipaavat erityisesti hyökkääjät Niklas Nordgren ja Rasmus Heljanko. Loukkaantumiset riivasivat Nordgrenia ja viime kaudella Chicago Blackhawksin kolmannen kierroksen varaus pelasi enemmän A-nuorissa kuin edustusjoukkueen riveissä. Heljanko puolestaan pystyi vakiinnuttamaan paikkaansa miesten peleissä, mutta rooli oli pieni ja ennemmin rikkova, joten pääosa potentiaalista jäi piippuun.

Puolustuksessa katseet kohdistuvat Eero Teräväiseen. Nuori ja taitava pelimies lunasti viime kauden lopulla häneen kohdistettuja odotuksia. 

Viime kaudella HIFK nojasi peliään vahvasti yksilötaidon varaan. Vaikka valmistautuminen kauteen on vasta alkanut, on mielenkiintoista nähdä, onko joukkue lähtenyt hakemaan uusia pelillisiä juonia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle