Peter Reginiltä tiukka vaatimus Jokereiden pelaamiseen

KHL / Artikkeli
Peter Regin on Jokereiden kopissa merkittävä pelaaja.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit nappasi komean voiton Vitjaz Podolskista lukemin 5−1 maanantai-illan KHL-kierroksella. Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki ja tanskalaishyökkääjä Peter Regin avasivat joukkueen odotuksia pudotuspelien alla.

Helsingin Jokereille koronakausi KHL:ssä on ollut kokonaisuudessaan todella vaativa. Paljon loukkaantumisia, karanteeneja, siirrettyjä pelejä ja kotiotteluita tyhjille katsomoille.

Joulun 2020 jälkeen Jokerit on pelannut toistaiseksi 25 ottelua ja narripakka on voittanut näistä yhteensä 12. Kuusi ottelua on päättynyt tappioon joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

Yksi asia ennen pudotuspelejä on varmaa. Jokerit on KHL:n läntisen konferenssin sijoilla 5−7, kun runkosarja päättyy.

Mikäli Jokerit voittaa huomenna Vitjazin, niin ensimmäisen pudotuspelikierroksen vastustajaksi varmistuu joko Dinamo Moskova tai Lokomotiv Jaroslavl.

Vuoden 2021 puolella Jokereiden peli on takkuillut ajoittain todella paljon. Päävalmentaja Lauri Marjamäki näkee tälle monta erilaista syytä.

— Varmaan paljon on syitä, miksi peli heittelee. Kaikki voi tulla kokeilemaan 25 ottelua kahteen kuukauteen kaikkien siirrettyjen pelien kanssa ja tuolla loukkaantumismäärällä, niin kyllähän se menee vähän ylös-alas. Ja kieltämättä meidän pelaaminen kotijäällä on ollut vaikeaa. Ei olla saatu tunnetta tai fiilistä, kun ei ole ollut ketään katsomassa, mutta varmasti monta monessa.

Ennen runkosarjan kahta viimeistä peliä on jo selvää, että Jokerit aloittaa ottelut vieraista. Normaalissa tilanteessa kotietu olisi kaikki kaikessa, mutta tämä kausi tekee pienen poikkeuksen.

— Tässä tapauksessa meitä ei ainakaan haittaa, että aloitamme Venäjällä.

Peter Regin teki paluun kokoonpanoon

Jokerit sai mieluisan lisän kokoonpanoon maanantain otteluun, kun reilun kuukauden päivät sivussa ollut tanskalaissentteri Peter Regin teki paluun kokoonpanoon.

Reginin merkitys koko organisaatiolle on iso Marjamäen mielestä.

— Kaikki ymmärtää montako vuotta hän on ollut tässä organisaatiossa iso pelaaja niin kopissa kuin kentällä. Ja jos viisi viikkoa on tuollainen pelaaja pois, niin kyllä se aina vaikuttaa.

"Puolustuspeliä tiivistämällä meillä on mahdollisuus mennä pitkälle"

Regin teki paluuottelussaan joukkueensa avausmaalin ylivoimalla ja syötti Nicklas Jensenin 3–1-maalin kolmannen erän puolivälissä.

Tanskalaishyökkääjä näkee yhden merkittävän syyn, jota Jokereiden tarvitsee parantaa pudotuspeleihin.

— Meidän täytyy joukkueena puolustaa tiiviisti, jotta emme anna helppoja maaleja. Uskon, että puolustuspeliä tiivistämällä meillä on mahdollisuus mennä pitkälle. Vahvan puolustuspelin kautta meidän hyökkäyksellisesti lahjakkaat pelaajat saavat paikkoja ja he voivat ratkaista pelejä meille.

Kokenutta tanskalaista ei kiinnosta pelaako joukkue tyhjille tai täysille katsomoille.

— Tilanne on, mikä on. Meidän täytyy pystyä pelaamaan tyhjien katsomoiden edessä. Sillä ei saa olla merkitystä missä me pelaamme. Täytyy löytää energia pelata parasta peliä missä tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle