Perinne on muuttunut – Neljän Liiga-seuran otteluja ei lähetetä paikallisradiossa

LIIGA / Artikkeli
Ilveksen ottelut viime kaudella selostanut Manu Haapalainen jatkaa osana FUN Tampereen kiekkotiimiä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jukureiden, KalPan, KooKoon ja Sportin kannattajien on tyytyminen Jääkiekkokierrokseen.

Vaikka kaikki pelit ovat olleet jo pidempään näkyvissä television kautta, tavoittaa radio edelleen Liiga-kiekon seuraajia ja on joillekin yhä pääväylä sarjan seuraamiseen.

Valtakunnallisesti merkittävin toimija käynnistyneellä kaudella on YLE Puhe, joka seuraa tiiviisti tapahtumia Jääkiekkokierroksen kautta. Pelien seuraamisen lisäksi tarjolla on paljon kiinnostavaa puhetta ajankohtaisista aiheista sekä mielenkiintoisia vieraita.

15 Liigajoukkueesta 11 otteita voi seurata perinteisellä tavalla: paikallisradion kautta. Niissä keskitytään enemmän alueen oman joukkueen otteisiin, eikä peitellä sitä kumman puolella ollaan. Jukurien, KalPan, KooKoon ja Sportin kannattajat eivät tosin pääse tästä herkusta nauttimaan.

Jatkoaika teki aiemmin keväällä reportaasin tamperelaisen FUN Tampereen ottelupäivästä. Kuten Ilveksen joukkue, on myös FUN Tampere vahvistanut rivejään alkaneelle kaudelle kiinnittämällä pääselostajakseen Viasatilta ja Ruudustakin tutun Mikko Aaltosen.

Ilveksen paikallisvastustajan Tapparan pelit kuulee Radio City Tampereen kautta, missä äänessä on pitkänlinjan Tappara-ääni Juha Lindgren. Tappara ei ole suinkaan ainoa seura, jonka pelit lähetetään paikalliselta Radio Cityltä. Muita ovat HIFK, HPK, JYP, Kärpät, SaiPa ja TPS. Mainituista joukkueista nimekkäin selostaja löytyy pääkaupungista, kun kokenut J-P Jalo toimii HIFK:n otteluiden tulkitsijana. Turussa Radio City toimii tällä kaudella ensimmäistä kertaa TPS:n otteluselostusten välittäjänä.

Lukon ottelut kuulee Radio Ramonan taajuuksilta. Selostuksesta vastaa legendaarinen Risto Leino, jolle käynnistynyt kausi on laatuaan jo kahdeskymmenes Lukon otteluiden selostajana. Naapurikaupungissa Porissa Ässien pelit tarjoaa Radio Pori. Vakioselostaja Jussi Aho on sairauslomalla ja häntä tuuraa kaksikko Lauri Kottonen-Petri Kaijansinkko. Heistä jälkimmäinen on entinen Jukurien ottelujen selostajana. 

Lahdessa Pelicansin suorista otteluselostuksista vastaa Radio Voima. Voima tekee selostukset kahden selostajan voimin siten, että Arttu Hämäläinen tulkitsee kotiottelut ja Ili Varmavuo on äänessä vieraskaukaloiden lehtereiltä.

Lista paikallisradioista kokonaisuudessaan:

HIFK – Radio City Helsinki
HPK – Radio City Hämeenlinna
Ilves – FUN Tampere
JYP – Radio City Jyväskylä
Kärpät – Radio City Oulu
Lukko – Radio Ramona
Pelicans – Radio Voima
SaiPa – Radio City Lappeenranta
Tappara – Radio City Tampere
TPS – Radio City Turku
Ässät – Radio Pori

Muokattu 19.9.2019 kello 9.42: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli Alkanut Liigakausi kuuluu vahvasti radiossa — valtaosalla seuroista omat paikallisradiot tunnelmia välittämässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle