Pelaajakartta: Sportin uusi alku kohti menestystä

LIIGA / Artikkeli
Sport lähtee jälleen uudistuneella joukkueella kohti kärkikymppiä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Sport mässäili kesän aikana ulkomaalaishankinnoilla ja lähtee hakemaan uutta alkua Liiga-historialleen. Potentiaalia on moneen asiaan, mutta aika näyttää kykeneekö uudet pelaajat lunastamaan potentiaalin.

Kohtuu lupaavasta alusta huolimatta Sport joutui jälleen pettymään kauden kokonaiseen suoritukseen ja SaiPa jäi ainoaksi joukkueeksi, joka suoriutui vaasalaisia heikommin.

Kesän aikana ovet aukesivat molempiin suuntiin tiuhaan tahtiin, ja edellisen kauden joukkueesta jäi ainoastaan vajaa tusina pelaajaa. Päävamentaja Risto Dufvalla alkaa aika juosta vastaan, joten kokeneen luotsin täytyy näyttää että hän kykenee johdattamaan joukkueen menestystä kohti.

Sportin pelaajakartta

VLH

Simon Hjalmarsson
Carl Mattsson
Miro Nalli
Lari Heikkinen

KH

Axel Holmström
Kalle Miketinac
Erik Riska
Johan Sundström
Anton Stråka

OLH

Sebastian Stålberg
Jens Lööke
Viljami Nieminen
Jure Povse

P

Bine Mašič
Theodor Johnsson
Carl-Johan Lerby
Atro Leppänen
Valtteri Hietanen
Reece Scarlett
Aatu Aarnio
Juho Tommila

MV

Miroslav Svoboda
Rasmus Reijola

Valmentaja

Risto Dufva

Menestyksen tukipilari löytyy maalilta

Jokainen joukkue tarvitsee menestykseen yhden päätekijän; tehokkaan ja toimivan maalivahtipelaamisen. Sportilla on viime kausina ollut kohtalainen taso maalivahdeilla, mutta epätasaiset otteet ja loukkaantumiset ovat olleet jatkuvasti ilmassa.

Rasmus Reijola suoriutui viime kausina paikka paikoin erinomaisesti, mutta Reijolakaan yksin ei voi olla 60 ottelun paras pelaaja.

Miroslav svobodalla on erinomainen tilaisuus nostaa itsensä seuraavalle tasolle ja luoda Reijolan kanssa erinomaisen tandemin alkavalle kaudelle.

Jere Huhtamaa toimii hyvänä täydennysmiehenä Sportille, mutta mikäli Reijola ja Svoboda pysyvät terveinä ja taso on kohdillaan, Huhtamaa pysyy torjumassa kiekkoja TuTossa.

Rasmus Reijolasta on tullut Sportin kannattajien suosituimpia pelaajia.

Puolustuksessa kovimmat paineet

Sportin kiekollinen puoli puolustuksessa on isoimman korjausliikkeen edessä, kun hyökkäyksen parhaimmat avaajat ovat siirtyneet Vaasasta eteenpäin. Pakiston uudet kasvot ovat vielä täysin tyhjiä tauluja Liiga-jäillä.

Joukkueeseen jääneet puolustajat ovat tuttuja erilaisissa rooleissa, joten uusien pakkien täytyy ottaa saappaat täyttääkseen.

Mielenkiintoisin puolustaja on viime kaudella Mestiksessä kovaa jälkeä tehnyt Atro Leppänen, joka aikoo ottaa seuraavan askeleen isoihin seuroihin Sportin kautta. Viime kaudella Henry Karjalainen ei onnistunut saamaan pysyvää sopimusta, mutta Leppäsella on alustavasti kokonainen kausi aikaa näyttää kyntensä.

Axel Holmström on noussut Sportin kärkipelaajiksi.

Ruotsalaisella kärjellä eteenpäin

Sportin onneksi viime kauden tehokkaimmat hyökkääjät jäivät vielä joukkueeseen. Henrik Erikssonin lähtö on iso sääli, mutta kolmella ruotsalaisella on mahdollisuus täyttää Erikssonin paikka. Potentiaalisin tällä hetkellä on Kalle Miketinac, joka väläytteli osaamistaan harjoituskaudella.

Johan Sundström ja Carl Mattsson ovat toistaiseksi kysymysmerkkejä, mutta voivat Axel Holmströmin ja Sebastian Stålbergin tavoin yllättää positiivisesti.

Miro Nalli ja Lari Heikkinen ovat osoittaneet hyvää fyysistä pelaamista ripauksella tehokkuutta, jota varmasti myös haetaan JYPistä saapuneelta Anton Stråkalta. Viljami Nieminen voi olla joukkueen positiivinen yllättäjä, muutoin hyvä täydennyspelaaja vajanaisiin ketjuihin.

Paras laukoja: Simon Hjalmarsson
Nopein luistelija: Sebastian Stålberg
Kovin taklaaja: Anton Stråka
Henkinen johtaja: Erik Riska
Flopin ainekset: Reece Scarlett
Tärkein pelaaja: Axel Holmström

» Lähetä palautetta toimitukselle