Panthersin on saatava puolustuspelinsä kuntoon: "Olemme pelanneet toisissa erissä todella huonosti"

NHL / Artikkeli
Mike Hoffman on Panthersin paras maalintekijä tällä kaudella.
Kuva © Antti Varonen
Florida Panthersin kärkihyökkääjät Aleksander Barkov ja Mike Hoffman peräänkuuluttavat joukkueelta parempaa puolustamista. Myös ikinuorta Roberto Luongoa odotetaan maalinsuulle.

Florida Panthers on Itäisen konferenssin hännillä − tosin muita vähemmän pelanneena. Ottelumäärään suhteutettuna joukkue on kuitenkin päästänyt kuudenneksi eniten maaleja, toistaiseksi ainoastaan kahdessa pelissä Panthersin verkkoon on tehty vähemmän kuin kolme osumaa.

Panthers on joutunut pelaamaan ilman ykkösvahtiaan Roberto Luongoa, joka loukkaantui kauden ensimmäisessä pelissä. Kapteeni Aleksander Barkov painotti kuitenkin koko joukkueen vastuuta.

− Tappiot eivät ole olleet maalivahdin syytä. Meidän pitää joukkueena karsia virheet ja sekä hyökätä että puolustaa paremmin. Kun häviämme, se on koko joukkueen vika, ja koko joukkue ansaitsee kiitokset voitosta.

Luongon mahdollinen paluu ilahduttaa Barkovia suuresti.

− Hänen työmoraalinsa ja puheensa pukukopissa antavat joukkueelle todella paljon. En tiedä, kuinka vanha hän on, mutta hän on todella hyvä maalivahti ja torjuu meille monta voittoa.

Panthersin toinen kärkihyökkääjä Mike Hoffman oli puolustamisen suhteen samoilla linjoilla.

− Emme ole saaneet kauteen toivomaamme alkua. Meidän on keskityttävä puolustamaan paremmin. On vaikea voittaa, jos päästämme neljä tai viisi maalia omiin. Jostain syystä olemme pelanneet toisissa erissä todella huonosti. Nämä osa-alueet meidän pitää pystyä korjaamaan.

Hoffman on ollut tappioista huolimatta viime peleissä Panthersin tehokkain hyökkääjä.  Hän on tehnyt maalin neljässä peräkkäisessä pelissä ja päässyt pisteille seitsemässä viime ottelussa. 

Barkov on isossa roolissa

Kesällä Ottawasta Miamiin muuttanut Hoffman pitää Panthers-kapteenia todella suuressa arvossa:

− Barkov on yksi NHL:n aliarvostetuimmista pelaajista. Ainakin osittain se johtuu joukkueen markkina-arvosta. Jääkiekko ei ole Floridassa yhtä suosittua kuin Kanadassa, eikä Floridassa pysty katsomaan tv:stä kaikkia Panthersin pelejä. Niinpä kaikki eivät ymmärrä, kuinka hyvä pelaaja Barkov on.

Panthersin päävalmentaja Bob Boughner kertoi hyödyntävänsä torstain ottelussa kotijoukkueen viimeisen vaihto-oikeuden ja peluuttavansa Barkovin ketjua Winnipeg Jetsin kärkiketjua vastaan. Jetsin ykkössentteri Mark Scheifele odottaa kohtaamista innolla:

− Barkov on hieno pelaaja, ja häntä vastaan on haastava pelata. Hän pelaa kokonaisvaltaisesti molempiin suuntiin ja on todella taitava. On aina hienoa pelata laadukasta pelaajaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle