Panthersin ja Golden Knightsin historia finaaleissa on lyhyt – näin kävi vuosina 1996 ja 2018

NHL / Artikkeli
Panthersin ensimmäinen finaalikevät muistetaan jäälle heitetyistä muovirotista.
Kuva © Getty Images

Yksi asia on varmaa. Stanley Cup -mestaruuden voittaneiden joukkueiden listaan kirjataan uusi joukkue tämän kauden päätteeksi.

Florida Panthers ja Vegas Golden Knights ovat molemmat selviytyneet kertaalleen finaaleihin asti, mutta molempien kohdalla kauden huipennus päättyi tuolloin  murskaavaan pettymykseen. 

Jatkoajan NHL:n toimitus kävi läpi joukkueiden edelliset finaalipaikkaan johtaneet pudotuspelit. 

Florida Panthers, 1996

Ensimmäinen kierros: Panthers – Boston Bruins, 4–3 
Toinen kierros: Panthers – Philadelphia Flyers, 4–2 
Konferenssifinaali: Panthers – Pittsburgh Penguins, 4–3
Stanley Cup -finaali: Panthers – Colorado Avalanche, 0–4

Panthers kohtasi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Boston Bruinsin, joka oli yksi Itäisen konferenssin tehokkaimmista joukkueista runkosarjassa. Pantterilauma sai ottelusarjaan loistavan alun, kun kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät kotijoukkueena pelanneen ryhmän voittoon. Bruins taisteli itselleen yhden voiton, mutta hyökkääjä Bill Lindsayn voittomaali katkaisi sarjan sen viidennessä ottelussa. 

Toisella kierroksella Panthers sai vastaan idän ykkösen Philadelphia Flyersin. Ottelusarjassa nähtiin huikeaa maalivahtipeliä Flyersin Ron Hextallin ja Panthersin John Vanbiesbrouckin välillä. Panthers nappasi kaksi peräkkäistä jatkoerävoittoa otteluissa neljä ja viisi ja eteni lopulta konferenssifinaaleihin voitoin 4–2. 

Idän finaali Pittsburgh Penguinsia oli seitsemän ottelun mittainen kamppailu, jossa voimasuhteet heittelivät puolelta toiselle. Panthers oli sarjan kuudennessa ottelussa jo pakkovoiton edessä, mutta 4–3-kotivoitto vei sarjan ratkaisun Pittsburghiin.

Tom Fitzgeraldin kaukolaukaus jäi seitsemännen ottelun voittomaaliksi, ja se vei kolmatta NHL-kauttaan pelanneen Panthersin ensimmäistä kertaa Stanley Cupin -finaaleihin. 

Panthersin kausi sai kuitenkin mollivoittoisen päätöksen, kun Colorado Avalanche vei Stanley Cup -mestaruuden suoraan neljässä ottelussa. Panthers onnistui tekemään neljässä finaaliottelussa yhteensä vain neljä maalia, minkä lisäksi joukkueen maaliero jäi 11 maalia miinuksen puolelle.

Kevään 1996 jälkeen Panthers joutui odottamaan seuraavaa sarjavoittoaan pudotuspeleissä peräti 26 vuotta.

Vegas Golden Knights, 2018 

Ensimmäinen kierros: Golden Knights – Los Angeles Kings, 4–0
Toinen kierros: Golden Knights – San Jose Sharks, 4–2
Konferenssifinaali: Golden Knights – Winnipeg Jets, 4–1
Stanley Cup -finaali: Golden Knights – Washington Capitals, 1–4

Golden Knightsin seurahistorian ensimmäinen runkosarja päättyi heti Tyynenmeren divisioonan voittoon, ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Los Angeles Kings. Hyvin tasainen ja vähämaalinen ottelusarja meni Golden Knightsille suoraan neljässä ottelussa. Veteraanimaalivahti Marc-André Fleurylle merkittiin sarjassa kaksi nollapeliä. 

Toisella kierroksella panokset kasvoivat, mutta Fleury jatkoi loistavia otteitaan Golden Knightsin maalilla. San Jose Sharks nipisti kaksi voittoa itselleen, mutta Golden Knights paineli ensimmäistä kertaa konferenssifinaaleihin voitoin 4–2. 

Lännen finaalissa odotti Winnipeg Jets, joka oli pudottanut aiemmin keväällä Minnesota Wildin ja Nashville Predatorsin. Jets voitti sarja-avauksen Las Vegasissa, mutta sen jälkeen voittoja ropisi vain ritariryhmän taskuihin. Golden Knights eteni kaikkien yllätykseksi Stanley Cup -finaaleihin otteluvoitoin 4–1. 

Kaikkien aikojen tuhkimotarina ei kuitenkaan saanut onnellista loppua, sillä Washington Capitals kruunattiin viidessä ottelussa Stanley Cup -mestariksi. Tuon kevään jälkeen Golden Knights on kuitenkin pysynyt NHL:n parhaimpien seurojen joukossa, kun se on edennyt kuudella ensimmäisellä kaudellaan peräti neljä kertaa vähintään kolmannelle kierrokselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle