Nuorten MM-puolivälierät tarjoavat sankarinviittaa ja näytön paikkoja

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Emil Andrae on ollut yksi kisojen loistajista.
Kuva © Andy Devlin
Jatkoajan MM-kisatoimittajat listasivat puolivälieräjoukkueista kustakin kaksi seurattavaa pelaajaa. Toinen on ollut ryhmänsä parhaita yksilölitä ja toiselta odotetaan tiukan paikan tullessa nähtyä parempaa.

Kanadan Edmontonissa pelataan keskiviikkona paikallista aikaa ja keskiviikkoiltana sekä torstain vastaisena yönä Suomen aikaa nuorten MM-kisojen puolivälierät.

Jatkoajan MM-kisatoimittajat listasivat kaikista alkulohkoista jatkoon päässeistä joukkueista yhden edukseen esiintyneen ja yhden vielä peliään etsivän yksilön.

Suomi−Saksa

Parasta pöytään

Aatu Räty on ollut Nuorten Leijonien toimivan ykkösketjun pelin sielu. Monikäyttöinen hyökkääjä on esiintynyt joka tilanteessa edukseen, eikä häneltä ole nähty isoja virheitä turnauksen edetessä.

Tehot 3+6=9 neljään alkusarjapeliin tehnyt Räty pystyy pelillisellä johtajuudellaan siivittämään Suomen välieriin. Hän ei jää kaksinkamppailuissakaan kakkoseksi.

Alexander Blank on ollut Saksan tehokkain pelaaja nuorten MM-jäillä. 3+1=4 tehopistettä nakuttanut Blank kantaa isoa vastuuta joukkueen hyökkäyspelissä ja voi juonikkuudellaan aiheuttaa vastustajalle harmaita hiuksia.

Blank on taitava käsistään.
Kuva © Lawrence Scott

Parempaa odotetaan

Brad Lambert on etsinyt rooliaan läpi kisojen. Slovakia-ottelun penkityksen jälkeen hän hieman sisuuntui Kanada-kamppailuun ja väläytteli huippuosaamistaan hyökkäysalueella. Lambert kuitenkin elää onnistumisista ja niitä voisi olla tarjolla Saksaa vastaan.

Haastattelussa Lambert sanoi, että penkkikomennus teki hänelle hyvää ja että hänellä on rehellinen kahdenvälinen suhde päävalmentaja Antti Pennasen kanssa. Hyvät keskustelut on aika saattaa hyviksi peliesityksiksi jäälle.

Justin Volekin oli tarkoitus tuoda kokemusta Saksan joukkueeseen. DELissä viime kaudella miesten kanssa pelannut kakkosketjun laituri on kuitenkin jäänyt varjoon ikäistensä vierellä. Vaikka nuori mies ei mikään maaliruisku ollut Krefeld Penguinsin joukkueessa, olisi alle 20-vuotiaissa voinut kuitenkin odottaa parempia tehoja kuin 0+2=2.

Ruotsi−Latvia

Parasta pöytään

Emil Andrae on yksi koko turnauksen parhaita puolustajia. Ruotsin kapteeni on mättänyt alkusarjan otteluissa 3+4=7 tehopistettä ja hän on koko pistepörssin neljäntenä. Hyvin liikkuva Andrae varmasti aiheuttaa avauspelaamisen kyvyillään haasteita latvialaisille.

Ralfs Bergmanis iski Latvialle hattutempun voitossa Tšekkiä vastaan ja johdatti joukkonsa historiallisesti puolivälieriin. Kapteeni on osoittanut olevansa johtajatyyppi, johon koko joukkue voi luottaa.

Vaikka Bergmanis on tehnyt jo tähän mennessä Latvian eteen paljon, on tietysti tärkeää, että hän jatkaa säkenöintiään myös Juniorkronornaa vastaan.

Parempaa odotetaan

Jesper Wallstedt ruoti jo itseään kovin sanoin hävityn Yhdysvallat-ottelun jälkeen, joten Minnesota Wildin organisaatioon suuntaava maalivahti odottanee myös itseltään parempaa. Pelaajan oli tarkoitus olla Ruotsin ykkösmaalivahti, mutta Calle Clang on näyttänyt paremmalta tolppien välissä.

Dans Ločmelisin pistesaldo näyttää tässä vaiheessa turnausta murheelliselta. Vain yhden maalin iskemään onnistunut hyökkääjä on Latvian harvoja NHL:ään varattuja pelaajia.

Boston Bruins varasi hänet tämän vuoden varaustilaisuuden neljännellä kierroksella ja odottaa varmasti monen muun tavoin lupaukseltaan enemmän.

Kanada−Sveitsi

Parasta pöytään

Mason McTavish johtaa koko turnauksen pistepörssiä neljällä pisteellä ennen Suomen Joakim Kemelliä. Kisaisäntien kapteeni on pelannut tulevan NHL-tähden elkein, eikä tahdin ole syytä odottaa hiipuvan pudotuspeleissä.

Kanadalta olisi voinut yhtä hyvin valita Connor Bedardin, sillä äärimmäisen taitava superlupaus on osoittanut juonikkuutensa ilta toisensa jälkeen.

Sveitsin Biasca avusti joukkueensa puolivälieriin.
Kuva © Andy Devlin

Attilio Biasca toimi voiton takuumiehenä puolivälieräpaikan ratkaisseessa ottelussa Itävaltaa vastaan. Pohjois-Amerikassa pelanneen Biascan voitiin odottaa osaavan pienen kaukalon metkut jo kisoihin lähdettäessä, eikä sveitsiläishyökkääjä pettänyt.

Parempaa odotetaan

Kent Johnson on tehnyt Kanadalle neljä tehopistettä, mutta silti hän olisi voinut pelata paremmin. Aikamieheltä kuulostava ja jämäkästi pelaava Johnson on edustanut Kanadan miesten maajoukkuettakin, joten yhdeksi muiden joukkoon jääminen nuorten MM-jäillä on hienoinen yllätys.

Simon Knak pelaa ammatikseen Sveitsin pääsarjan HC Davosissa. Hänellä on myös NHL-varaus Nashville Predatorsilta viime vuodelta. Kun tämän kaliiberin pelimiehen pistesaldo näyttää neljän ottelun jälkeen 1+0:aa, voidaan heittää kysymysmerkkejä ilmoille. Ehkä Knak tekee urotekoja Sveitsille Kanadaa vastaan.

Yhdysvallat−Tšekki

Parasta pöytään

Carter Mazuria joukkuetoverit ovat luonnehtineet äärimmäisen taitavaksi kaveriksi, joka osaa pelata myös sangen röyhkeästi. Yhdysvaltoja ensimmäistä kertaa maajoukkuetasolla edustava Mazur on todella kilpailunhaluinen, eikä hän jätä tilanteita pelaamatta.

Detroit Red Wingsin varaus on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen toimitukseen.

Mazurin tiukka katse on tullut tutuksi kisoissa.
Kuva © Lawrence Scott

Jan Myšák on ollut joukkueensa valovoimaisimpia yksilöitä. Kapteenin ominaisuudessa pelikavereitaan eteenpäin potkiva ja esimerkkiä näyttävä hyökkääjä voi päättäväisyydellään ratkaista tarvittavat tilanteet joukkueelleen edullisiksi tiukoissa tilanteissa.

Parempaa odotetaan

Matt Kniesiin pätevät oikeastaan samat sävelet kuin Kanadan Johnsoniin. Kärkiketjujen rooli ja kokemus miesten arvokisoista ovat sellaisia asioita, jotka puoltavat parempia peliesityksiä kuin nyt on nähty.

Ei Knies toki ole huonosti esiintynyt, mutta maalisarakkeen näyttäessä yhä nollaa ja syöttöpisteidenkin lukumäärän ollessa vain kaksi, voi häneltä huoletta odottaa parempaa.

David Jiříčekin oli tarkoitus olla joukkueensa luottomies ja avainpelaaja, mutta odotukset eivät ole vastanneet totuutta. Tšekki on koko kisoissa ottanut enemmän maaleja omiin kuin saanut vastustajan taakse (11−17) ja Jiříček on yli-innokkaalla höntyilevällä pelaamisellaan vaikuttanut asiaan.

Jiříčekin oma tuomionpäivä koitti ottelussa Latviaa vastaan, jolloin tehosarakkeeseen 5−2 päättyneessä ottelussa ilmestyi -3.

» Lähetä palautetta toimitukselle